Powerplay Tips Fredag 19/2

Publicerad på 19 Feb 2021 - 12:21

MrHockey

MrHockey

19 Feb 2021 - 12:21

Svenskt tema på fredagens Powerplay som är uppdukat med spännande strider i Hockeyallsvenskan och Allettan innan två NLA-fighter rundar av kalaset. Vi tror att Timrå gör jobbet borta mot Vita Hästen medan Björklöven och AIK är två favoriter i fara. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 19/2

1. Almtuna - AIK X
AIK fortsätter att gå urstarkt i den svenska andraligan och är nu uppe i tolv raka matcher med poäng. Mäkta imponerande! Bland resultaten i närtid sticker vinsterna mot Björklöven och Timrå ut. Stockholmarna känns som en livsfarlig outsider i slutspelet som stundar senare i vår. Noterbart är att AIK kryssat i åtta av dessa tolv matcher. Almtuna har kryddat truppen med ett par spännande namn, däribland den forna SSK-burväktaren Alexander Sahlin, och ståtar med dubbla skalper i rad mot MODO. Här ska inte upplänningarna räknas bort. Alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Västervik - Kristianstad 2
Ett lag som haft det desto tyngre senaste veckan är Västervik som blivit nollade två gånger i rad på hemmaplan, först mot Mora (0-4) och sedan mot rivalerna från Tingsryd (0-2). Tungt för Karlins mannar som därmed tappade viktiga poäng i kampen om sjätteplatsen. Skadorna på Fitzgerald och Öhman (tillbaka senast) har tagit hårt på smålänningarna som haft otroligt svårt att få igång produktionen. Kristianstad föll snöpligt mot Vita Hästen med 2-3 senast trots att man ledde med 2-0 inför den sista akten. Tungt för skåningarna som radat upp bra insatser i februari. En bortaskräll till låga procent känns inte helt otänkbart. Helgardera och jobba in högersidan.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Vita Hästen - Timrå 2
Vi tar oss upp till Norrköping där Vita Hästen och Timrå ska mötas för sista gången denna säsong, åtminstone i grundserien. Östgötarna slog alltså tillbaka Kristianstad i den förra omgången och vann därmed samtliga fyra möten med KIK. Insatserna hemma i Himpa har dock lämnat mer att önska, hästarna är faktiskt ligans näst sämsta lag på egen is. Bara Väsby är sämre. Timrå stod för en ganska medioker insats mot AIK senast och lär vara duktigt segersugna. En vinst skulle ta medelpadingarna upp över 100 poäng. Firma Lööke-Lundin-Dahlén skjuter Hästen i sank. Spiktvåa!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Björklöven - Väsby 2
Björklöven är nyss hemkomna från Västmanland där Hans Wallsons Umeåbor på något underligt sätt lyckades bärga samtliga poäng. Löven gjorde en skaplig inledande period och tog också ledningen genom Alexander Wiklund. Därefter var Västerås det klart bättre laget och de vitgröna gästerna räddades av Kevin Poulins magiska målvaktsspel. Sett till spelet krävs uppryckning om det ska bli några poäng mot Väsby som kommer från en stark seger borta mot Mora. Nykomlingarna har redan vunnit i A3 Arena denna säsong och en ny skalp skulle skapa korsdrag i högen med kuponger. Koppla på hela bältet och heja på Väsby!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Mörrum - Skövde 1
Vi tar trapporna ner i Allettan Södra där viktiga poäng ska delas ut i gamla anrika Jössarinken. Skövde var på vippen att kriga till sig en pinne i derbyt mot Mariestad trots att man låg under med både 0-3 och 1-4. Siken föll dock med 5-6 och tappade därmed viktiga poäng i kampen om en av de två Play In-platserna. Med två pinnar upp till Mörrum på åttondeplatsen, som har spelat två matcher mindre, är poäng ett måste för västgötarna här. Laxarna, som värdarna kallas för, är i gott slag efter tre raka segrar och är dessutom ruggigt svårbemästrade i Blekinge. 1X bör räcka för grön bock.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Hudiksvall - Forshaga 1
Upp till den norra divisionen där Glada Hudik fått raketbränsle under skenorna. Hemmalaget, som var så usla i januari månad, glänser nu med tre raka vinster och har skenat upp till en andraplats i tabellen. Insatsen borta mot jumbon Tyresö Hanviken var inte den bästa, men HHC lyckades ändå lösa en trepoängare med god hjälp av Christoffer Janssons dubbla fullträffar. Uppstickaren Forshaga kan resa upp till Hälsingland med raka ryggar. Värmlänningarnas säsong går inte att dra för hackor, men efter tre torsk sista fyra är känslan att det är färdiglekt för dem. Det skiljer minst en nivå lagen emellan och landar ettan in under 65 prollar åker spikklubban fram.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Bern - Lausanne X
I National League fortsätter matcherna att dugga tätt för Bern som ikväll ska in i hetluften för femte gången på en vecka. Den forna storklubben har haft en brokig säsong med flera uppehåll på grund av Corona och uteblivna resultat. Känslan kring laget är dock positiv. Ted Brithén har visserligen flyttat hem till Ängelholm och Rögle, men Cory Conacher är ingen dålig efterträdare direkt. Conacher nätade omgående mot Tigers i onsdags (seger 4-2) och ställs nu mot sina forna polare i Lausanne. De tillresta lejonen har agerat ojämnt på slutet och ser nu ut att streckas i högsta laget mot ett slutspelsjagande Bern. Ovisst där det helst ska strösslas med tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Servette - Rapperswil 1
Kupongen går i mål i vackra Genève med en drabbning mellan två tabellgrannar. Det skiljer hela tolv poäng mellan åttan Servette och nian Rapperswil, gästande Lakers har dessutom spelat åtta matcher fler än Linus Omark och company som likt Bern drabbades hårt av Corona tidigare under säsongen. Gästerna kommer närmast från en blytung 3-9-förlust hemma mot Fribourg och är tillsammans med Tigers och Davos de som släpper in klart flest mål. Servette, som siktar på en topp 6-plats, ska kunna städa av Rapperswil tämligen komfortabelt hemma i Les Vernets. Spiketta!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Timrå
Timrå kliver över 100 poäng om de segrar borta mot Vita Hästen. Östgötarna är direkt dåliga på egen is och ska inte ha något att sätta emot medelpadingarna.

Varningens finger!
Väsby
Väsby har redan lagt Björklöven på rygg två gånger denna säsong. Nykomlingarna visade klass i segermatchen mot Mora och kan säkert ge Löven en rejäl fight. Tvåan är en spännande skräll i Umeå.

162 rader
1. Almtuna - AIK 1x2
2. Västervik - Kristianstad 1x2
3. Vita Hästen - Timrå 2
4. Björklöven - Väsby 1x2
5. Mörrum - Skövde 1x
6. Hudiksvall - Forshaga 1
7. Bern - Lausanne 1x2
8. Servette - Rapperswil 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto