Powerplay Tips Fredag 2/4

Publicerad på 2 Apr 2021 - 11:22

MrHockey

MrHockey

2 Apr 2021 - 11:22

En rolig fredagskupong väntar på oss. Den börjar med att Frölunda ska försöka få revansch efter förlusten i måndags. Därefter får vi andra matchen i Hockeyettans slutspel, där det finns skrällmöjligheter. Allt avslutas i Ryssland och i KHL:s slutspel. Där det är en kamp mellan två svenska målvakter. En trevlig kupong där det finns gott om värde. Nu kör vi!

Spelstopp: 14:59

POWERPLAY TIPS 2/4

1. Frölunda - Växjö 1
En spännande match att vänta i Scandinavium. Lagen mötte varandra under måndagen. Då drog Växjö det längsta strået och vann med 3-2. I en match som var helt jämn. Frölunda har haft svårt under andra halvan att omsätta sina chanser till mål. Växjö spelade på onsdagskvällen borta mot Brynäs och där syntes det att det var toppen mot botten. Smålänningarna var det bättre laget och kontrollerade spelet från nedsläpp till slutsignal. Det är svårt med motivationen i slutet av serierna. Denna match är inget undantag. Matchen bör vara ganska jämn och strecken borde spegla det. Troligen får Växjö ett något större förtroende. Det är logiskt att låta tvåan vara. 1X är vettigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Dalen - Mariestad 1
Mariestad skrällde och vann det första mötet. Slutresultatet skrevs till 3-2. Detta trots att Dalens stora stjärna Martin Thörnberg gjorde två assist. Det är alltså en match som smålänningarna måste vinna, annars är säsongen över. Det finns mycket kapacitet hos hemmalaget och de kliver in i denna match som rättmätiga favoriter. Det är en måstematch och det är ett väldigt rutinerat lag som Per Gustafsson styr över. Det går att spika ettan en bra bit över 50 prollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Forshaga - Visby/Roma 1
Det unga laget, Forshaga, skrällde i första matchen när de åkte till Gotland och vann med 6-2. Den första halvan var jämn, i vart fall målmässigt. Under den andra halvan gjorde Forshaga fyra mål och säkrade segern. Den stora matchvinnaren var annars målman Söderberg. Den egna produkten gjorde 38 räddningar. Visby/Roma behöver hitta svagheter hos den värmländske keepern för att ta detta till en tredje och avgörande match. Även om det spelmässigt senast var fördel FIF så är Visby ett starkt lag på bortais. Ettan riskerar att bli överstreckad, således är det sunt att gardera. Etta-tvåa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Huddinge - Östersund 2
Det var klasskillnad i det första mötet. Östersund vällde över stockholmarna och segern var aldrig hotad. Det blev inte en spännande. Kedjan med Bjuhr, Boeing och Skärström var mest framträdande och låg bakom fem av de sex målen som jämtarna gjorde. För Huddinges del är det bara att glömma första matchen och försöka börja om på ny kula. Ligga mer rätt och vara med i matchen så länge som möjligt i förhoppning att kunna peta in ett mål eller två och tvinga fram en tredje avgörande match. Det blir nog tufft, och visst ska Östersund vara favoriter. Tvåan spikas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Hudiksvall - Piteå X
Den första matchen vann Piteå med 3-1, detta trots ett tidigt underläge när Linderborg spräckte nollan i mitten av första perioden. Med hjälp av ett bra powerplay kunde norrbottningarna vända matchen. För Hudiksvall del gäller det att spela ungefär som första matchen, då de var det spelförande laget och kontrollerade spelet. Men de kan inte sitta så mycket på botbänken som senast. Piteå har för bra spets för det. Hudiksvall bör kliva in som favoriter, men det finns en risk att de blir överstreckade. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Teg - Troja/Ljungby 1
Besten vaknade senast. Troja/Ljungby gjorde en svag första period, men växlade upp direkt i andra och fullkomligt pulveriserade Teg. Bjurström och bröderna Romfors tog tag i matchen och de två kedjorna var smålänningarnas bästa. Umeålaget behöver få ner tempot och inte låta de röda välla över dem. Det finns spelare som kan få detta till en tredje match, men då måste spelbilden bli annorlunda. Annars kommer Troja/Ljungby att kunna åka vidare i slutspelet redan efter två fighter. Det är lätt att glömma att Teg var det laget som placerade sig bäst av dessa två i respektive grundserie. Tvåan bör bli kupongens mest streckade tecken. Helgardera och hoppas på skrällen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Vimmerby - Mörrum 1
Vimmerby vann den första matchen med matchens enda strut. De spelade som vanligt, det vill säga en tight defensiv där de hjälpte målvakten Rydén så mycket de kunde. Värmlänningen kunde därför relativt enkelt hålla nollan. Mörrum kom inte riktigt in på mål och det blev mycket utsida. De måste bli bättre på att hitta insida om de ska kunna ta detta till en tredje avgörande match. På förhand är Vimmerby den största favoriten och det går inte att låta bli att ha med smålänningarna på kupongen. Det räcker att gardera med krysset. 1X liras med god känsla.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. CSKA Moskva - SKA St. Petersburg 1
För den sista matchen på kupongen vänder vi till KHL-slutspelets ena semifinal. Det är femte gången på sex år som lagen möts i semifinal. Det ser ut att bli en kamp mellan två svenska målvakter. Hos hemmalaget står den gamle Frölunda-keepern, Lars Johansson, och hos SKA kommer Magnus Hellberg att vakta kassen. Hellberg som fick öppna båsdörren i början av slutspelet gjorde en väldigt stark matchserie mot Dynamo Moskva. Det kommer bli tajta matcher, men laget från huvudstaden ska vara ett snäpp bättre. Krysset är en sund gardering. 1X.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Dalen
Per Gustafsson har gjort ett bra jobb med Dalen under flera säsonger och årets upplaga är den bästa på länge. Säsongen bör inte ta slut redan här - ettan spikas!

Varningens finger!
Teg
Har gjort det bra under hela säsongen, första mötet med Troja var ett bottennapp. Kommer bli väldigt lågt streckade och nog finns det kapacitet hos spelare som Granlund och Holmberg att förlänga säsongen minst en dag.

144 rader
1. Frölunda - Växjö 1x
2. Dalen - Mariestad 1
3. Forshaga - Visby/Roma 12
4. Huddinge - Östersund 2
5. Hudiksvall - Piteå 1x2
6. Teg - Troja/Ljungby 1x2
7. Vimmerby - Mörrum 1x
8. CSKA Moskva - St. Petersburg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto