Powerplay Tips Fredag 22/1

Publicerad på 22 Jan 2021 - 08:11

MrHockey

MrHockey

22 Jan 2021 - 08:11

Fredagsmys med ett ett riktigt trevligt Powerplay! En helsvensk kupong bestående av sex matcher från Hockeyallsvenskan och två fighter i Allettan Södra. Tingsryd ska bland annat jaga poäng i nionde matchen i rad när Timrå gästar. Kvällens höjdpunkt får dock rivalmötet mellan MODO och Björklöven anses vara. Analysen finner ni nedan, lycka till!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 22/1

1. Mora - AIK 1
Vi inleder i Dalarna med ett möte från Hockeyallsvenskans mittenskikt när tabellgrannarna Mora och AIK drabbar samman. Dessa gäng möttes i söndags, även då i Smidjegraven. En jämn kamp som Mora sedermera kunde vinna med 5-3. AIK har haft skadebekymmer på lagets viktigaste spelare, tillika en av seriens bästa målvakter, Claes Endre. Hans status är oklar inför kvällens fight. Mora fortsätter att pumpa in mål framåt där spelare som Ljunggren, Persson och Stål Lyrenäs gått i bräschen för de rödklädda. Bakåt är det dock alldeles för öppet emellanåt. Att det blir målrikt är ingen vågad gissning och därmed känns gaffeln (etta-tvåa) som ett vettigt val.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Tingsryd - Timrå 1
Timrå tog inte helt oväntat full pott i dubbelmötet med Kristianstad. Skåningarna stod upp skapligt i match två men var alldeles för ihåliga i defensiven. Tolv baljor framåt av medelpadingarna imponerar såklart. Nu väntar dock ett lag som vet hur man parkerar bussen framför egen bur. Tingsryd vann med 4-0 över Vita Hästen och har nu plockat poäng i hela åtta raka matcher.TAIF har firma Svensson/Harju i gryende form, bägge två har målat i tre raka matcher. Smålänningarna har redan besegrat Timrå hemma denna säsong och ser ut att undervärderas av det svenska folket. Alla tecken åker in omgående där vänstersidan kommer rensa fint!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Almtuna - Södertälje 2
Almtuna hade inte mycket att säga till om borta mot stekheta Karlskoga häromsistens. Upplänningarna var helt utspelade och hade det inte varit för unge Oliver Håkansson i kassen kunde siffrorna (0-3) varit betydligt större. Upplänningarna skapade endast några få chanser i numerärt överläge. Södertälje stod inte heller för någon toppmatch i Väsby direkt, framförallt inte i den första perioden då det vara var ett lag på banan. Steppade upp spelet sista 40 och fick åtminstone med sig en poäng. Kan betydligt bättre och känslan är att de visar det i Uppsala. X2 räcker i Upplands Bilforum Arena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Västerås - Vita Hästen 1
Västerås har smugit under radarn den här säsongen. Gurkorna har plockat sina poäng här och var och innehar just nu en femteplats i en något haltande tabell. Detta trots att man har lidit enormt mycket av skador under hela säsongen. Vita Hästen dras även de med ett par bortfall. Jeppe Samuelsson är out hela säsongen och Markus Eriksson är även han skadad för tillfället. Östgötarna torskade mot Västerås för exakt en veckan sedan kommer närmast från en 0-4-förlust i Tingsryd. Trolig etta som gott och väl kan spikas upp till 60 prollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. MODO - Björklöven 2
Vi fortsätter upp till Örnsköldsvik där Fjällräven Center slår upp portarna för ett tvättäkta rivalmöte. Under två kvällar i rad dessutom. MODO har redan spelat två matcher den här veckan, först lyckades man vända och vinna med 7-6(!) över Väsby för att 24 timmar senare gå på pumpen i Västerås där Sebastian Ohlsson skadade sig och väntas bli borta ett tag framöver. De mesta grinar emot modoiterna som återfinns på en blygsam tolfteplats i tabellen. Björklöven har i sin tur börjat se bättre ut igen och dessutom förstärkt truppen med två meriterade transatlanter. Tvåan gillas skarpt i Foppaland och testas som singel.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Väsby - Västervik 1
Väsby lyckades så äntligen bärga den där efterlängtade segern. Den satt dock långt inne. Nykomlingarna spelade ut Södertälje efter noter i den första perioden, gick upp i en 3-0-ledning innan de ånyo bjöd in motståndaren i matchen genom att ta utvisningar och dåliga beslut i egen zon. Väsby fick iallafall segerjubla efter sudden denna gång. Otroligt viktigt för självförtroendet inför fortsättningen. Efter fyra raka nederlag betvingade Västervik jumbon Kristianstad med 2-1 senast utan att för den imponera nämnvärt. Väsby har grejat poäng två gånger tidigare mot VIK och kan absolut göra om den bedriften. Ettan först, resten sen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Visby/Roma - Huddinge 2
Visby/Roma lyckades med stor hjälp av målvakt Anton Malmborg sno en poäng av Karlskrona i onsdags när lagen möttes på Gotland. Skalbaggarna från Blekinge ägde matchen från start till mål och sköt 50 skott på den tidigare Halmstad-keepern som var fenomenal. Gotlänningarna dras med en diger skadelista på backsidan och har därför tvingats agera genom att låna in Alfred Barklund från Västervik. Huddinges offensiv med Jonasson och Frantz i fören är starkare än Karlskronas dito och stockholmarna kommer ställa tuffare frågor till hemmalagets backar. Trolig bortaseger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Skövde - Dalen 2
Toppen mot botten-möte i Skaraborg när Skövde tar emot succégänget HC Dalen. Gästerna från Norrahammar, som plockade ner Hockeyettan Västra, har fortsatt på inslagen väg i Allettan. Brynäs-produkten Adam Hirsch öser på med poäng framåt tillsammans med Henrik Neubauer. Icke att förglömma så huserar även HV-legendaren Martin Thörnberg hos de svartdressade i väntan på eventuella anbud från högre ligor. Skövde har inlett med fyra raka torsk och fick endast iväg 15 skott på mål hemma mot värsta rivalen Mariestad häromsistens. Det finns dock en hög kapacitet hos Siken och när tvåan ser ut att målas upp till månen får ettan haka på omgående. Etta-tvåa!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Björklöven
Björklöven har repat mod efter en tyngre period och plockat poäng i tre raka matcher. MODO är djupt nere i gruvan och väger troligen lätt mot antagonisten.

Varningens finger!
Tingsryd
Tingsryd har redan slagit Timrå hemma i Nelson Garden Arena denna säsong och är dessutom i gryende form. Se upp för TAIF!

144 rader
1. Mora - AIK 12
2. Tingsryd - Timrå 1x2
3. Almtuna - Södertälje x2
4. Västerås - Vita Hästen 1
5. MODO - Björklöven 2
6. Väsby - Västervik 1x2
7. Visby/Roma - Huddinge x2
8. Skövde - Dalen 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto