Powerplay Tips Fredag 23/4

Publicerad på 23 Apr 2021 - 07:47

MrHockey

MrHockey

23 Apr 2021 - 07:47

Dubbla SHL-semifinaler inleder fredagens pampiga Powerplay där Rögle ges fullt förtroende mot Skellefteå. Resan går vidare med matcher i Schweiz, Danmark och slutligen USA där slutspelet kommer allt närmare. Vi går som vanligt för åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:591. Växjö - Örebro X
Den första semin igår blev en riktigt långkörare där Richard Gynge agerade stor hjälte för Lakers när han styrde in avgörandet i den femte perioden. En överlag jämn match som kunde ha gått åt vilket håll som helst. Viktor Fasth klev tidigt av med en till synes allvarlig skada och lär även missa fredagens drabbning. Detsamma gäller Örebros viktige center Robert Leino. Tuffa avbräck för respektive lag. I en ny förmodad tight drabbning mellan två defensivt starka lag känns helgarderingen som ett givet val.

2. Rögle - Skellefteå 1
Vidare ner till Ängelholm för den första kampen i denna semifinal. Rögle körde över Frölunda fullständigt i fyra raka kvartar, göteborgarna var inte ens nära att störa den grönvita maskinen. Tuffare emot när Skellefteå AIK gästar Hajtanken. Det som talar emot SAIK är att de gick sju tuffa matcher mot Luleå i kvartsfinalen men positivt är att semin endast spelas i bäst av fem matcher. Över sju kamper att hade västerbottningarna haft svårt mot ett utvilat RBK och tyngre. Vi håller ändå hemmalaget som strået vassare, främst på grund av deras starka backsida med Seider, Gélinas och Hansson. Ettan spikas.

3. Bern - Zug 2
Vi rullar vidare ner till Alperna där Zug är framme vid matchboll i serien mot överraskningslaget Bern. Dan Tangnes mannar vann Game 5 med 5-2 hemmavid där bland annat Calle Klingberg hamnade i målprotokollet. De så kallade “Tjurarna” ledde med två puckar efter 40 minuter och stängde sedan ner Bern på ett övertygande sätt i tredje. Under de två första fighterna i huvudstaden kontrade Bern sönder Zug och bombade in tolv puckar framåt. Räkna med att gästerna har en helt annan approach till denna batalj och spelar med ett större tålamod. På en i övrigt klurig kupong är tvåan en helt okej spik att ta upp till 55 procent.

4. ZSC Lions - Lausanne 1
3-2 i matcher är även vad det står i denna “lejon-duell” mellan ZSC och Lausanne. Det är kvällens hemmalag som har matchboll och även bär ett litet favoritskap. Senast vann dock rödvita LHC med 5-2 efter att ha gjort tre mål i powerplay där framförallt firma Malgin och Hudon var framgångsrika. Vid underläge 2-3 åkte Lions bästa spelare, Sven Andrighetto, på ett matchstraff för huvudtackling och är avstängd i denna match. Ett tungt avbräck för Lions som tappar en viktig pjäs i det offensiva spelet. Samtidigt saknar gästerna Mark Barberio så det går jämnt ut. Svårtippat med liten fördel hemmalaget. Alla tecken.

5. Aalborg - Rungsted 1
Tillbaka till Norden när Game 4 i finalen i det danska finrummet gläntar på dörren. Rungsted har vunnit de inledande tre dusterna och kan således slå dit den avgörande spiken i kistan. De blåröda Renarna vann med hela 5-0 på hemmais senast, det ska dock nämnas att Aalborg satte en enorm press utan att få hål på en storspelande Christopher Nihlstorp. Rungsted gjorde målen och när Markus Persson satte 2-0 i slutet av andra gick luften ur Piraterna. Hemma i Gigantium glänser Aalborg med tio vinster sista elva mot just Rungsted och nog ska Kabanov och company ges med god chans idag. Spännande spiketta till trevligt värde.

6. Buffalo - Boston 1
Vi fortsätter på andra sidan Atlanten med ett klassiskt rivalmöte när Boston gästar ett vingklippt och urholkat Buffalo Sabres. Det ska sägas det att lagen även drabbar samman natten mot fredag, efter att dessa rader skrivs. Tidigare i veckan slog Bruins tillbaka Sabres med 2-0 i en förhållandevis jämn kamp där Tuukka Rask noterades för 32 räddningar och Marchand smällde dit säsongens 24:e balja. Boston lär bli en av kupongens mest streckade lag och då Buffalo ändå vunnit lite mot slutet är det läge att bocka i samtliga rutor och jobba hemmaknall.

7. NY Rangers - Philadelphia 2
Mika Zibanejad och hans Rangers föll pladask mot stadsrivalen Islanders med 1-6 efter fyra raka segrar mot Devils. Slutspelet känns nu långt borta för gänget från The Big Apple och frågan är hur det står till med motivationen. Philadelphia är redan bortkopplade från allt vad slutspel heter och har endast vunnit en av de senaste fem fighterna (inför natten mot fredag). Positivt för Philly är att skadeläget ljusnat en aning och att spelet ändå såg hyfsat ut mot Islanders där Lindblom och company föll med 0-1 efter sudden. Det brukar hursomhaver bli målrika matcher mellan lagen så att testa gaffeln (etta-tvåa) är ingen dum idé.

8. Chicago - Nashville X
Vi rundar av kupongen i “The Windy City” med veckans tredje dust mellan dessa slutspelsjagande lag. Nashville vann med 5-2 hemma i Tennessee innan Chicago fick sista ordet häromnatten när Hawks vände 1-4 till seger 5-4 efter sudden. Pat Kane och company är tre poäng bakom Nashville som i skrivande stund innehar den sista slutspelsplatsen i Central Division. Däremellan finns även ett formstarkt Dallas. Räkna med en tight strid hela vägen in på målsnöret, både i slutspelsracet men också i denna drabbing. Helgardera!

Kupongens kassaskåp
Zug
Matchboll för Zug som jagar första bortasegern mot Bern efter två raka 2-6-nederlag. Dags för att Tjurarna, som vann ligan i överlägsen stil, att komma upp med en bra match på resande skridsko.

Varningens finger!
Buffalo
Kanske lite av ett långskott, men samtidigt har Buffalo steppat upp senaste två veckorna. Sabres gillar inte Boston och torde inte ha några problem med motivationen. Ettan är en spännande skräll till fint värde.

162 rader
1. Växjö - Örebro 1x2
2. Rögle - Skellefteå 1
3. Bern - Zug 2
4. ZSC Lions - Lausanne 1x2
5. Aalborg - Rungsted 1
6. Buffalo - Boston 1x2
7. NY Rangers - Philadelphia 12
8. Chicago - Nashville 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto