Powerplay Tips Fredag 25/2

Publicerad på 24 Feb 2022 - 15:36

MrHockey

MrHockey

24 Feb 2022 - 15:36

Sju hockeyallsvenska duster ackompanjeras av ett möte från Allettan Södra denna fredag. Ett intressant veckoslut står således för dörren och vi vänder oss främst mot några av topplagen från andradivisionen när spikarna ska vaskas fram. När det kommer till skrällarna skiner Mora och Tingsryd upp som smaskiga rensare. Let’s go!


Spelstopp: 17:591. Mora - HV71 1

Duellen mellan Mora och HV71 rivstartar kalaset denna fredag. De sistnämnda, som toppar Hockeyallsvenskan i överlägsen stil, drar inte helt oväntat på sig favorit-kostymen i Dalarna. Med stjärnor som Tyler Vesel, Fredrik Forsberg, Myles Powell och Davidsson-bröderna i truppen kommer smålänningarna att vara förhandsfavorit i varenda match de medverkar i resten av säsongen. Det blev dock förlust mot Smålandsrivalen Västervik senast ska sägas. Dessutom har de blågula åkt på två nederlag mot de hemmahörande masarna denna säsong. Den lågt betrodda vänstersidan är därmed högst intressant då Johan Hedbergs mannar bevisligen har vad som krävs för att fälla serieledaren. Börja måla från vänster!


2. Västerås - BIK Karlskoga 1

Toppmöte från Hockeyallsvenskan där sexan Västerås gästas av trean BIK Karlskoga. Värdarna är inte att leka med i Västmanland då Thomas Paananens manskap bland annat har besegrat HV71 och Björklöven i ABB Nord Arena denna säsong. Även fast Lukas Zetterberg och company i hemmalaget har vacklat emellanåt så kan den höga kapaciteten inte ifrågasättas. De tillresta BIK:arna går visserligen starkt för stunden, men vi har sett värmlänningarna vika ner sig på bortais förut. Faktum är att de blåvita har förlorat två av sina tre senaste fajter på resande skridsko. Ettan, till cirka 40 procent, är en suverän värdespik.


3. Björklöven - Kristianstad 1

Det är en minst sagt turbulent period som Björklöven befinner sig i. Övertramp på sociala medier i samband med oväntade förluster ledde till att Hans Wallson sa upp sig från sin tränarpost nyligen, vilket innebär att sportchefen Per Kenttä nu jagar en ersättare. Vi får dock påminna oss själva om att Umeå-klubben fortfarande tillhör toppen av Hockeyallsvenskan. Med rutinerade herrar som Nörstebö och Rahimi till förfogande är det inte alls otänkbart att “Löven” ändå lyckas utmana om en SHL-plats när allt drar ihop sig. Kristianstad verkar ha kroknat rejält då skåningarna radat upp förluster mot slutet, senast mot MODO. Den lågt betrodda ettan skiner därmed upp som en fin spik!


4. Västervik - Almtuna 1

Västervik har all anledning att sträcka på sig då smålänningarna lyckades vinna mot självaste HV71 i derbyt senast. En tung skalp för de rödvitblå som, om de kommer upp i samma höga nivå som senast, ska ses med god chans att skicka hem Almtuna tomhänta denna fredag. Gästerna från Uppland är ett av ligans sämsta bortalag, vilket också fem raka förluster på resande skridsko vittnar om. Lägg därtill att Mattias Zackrissons manskap förlorade i Plivit Arena senast de var på besök. Trolig hemmaseger är att vänta vilket leder till att ytterligare en spiketta adderas till samlingen!


5. AIK - Troja/Ljungby 2

AIK är rättmätiga favoriter på Hovet då jumbon Troja/Ljungby besöker huvudstaden denna fredag. Gästerna från Småland har haft det tufft denna vinter, men 7-6-segern mot Mora senast bör dock ha gett “Trojanerna” en välkommen självförtroendeboost. Bakom viktorian låg inte helt oväntat lagets stjärnor i förstakedjan, Joakim Hillding, Oscar Öhman och Arvid Degerstedt. Trojkan med följe må vara underdogs mot Gnaget, men med tanke på triumfen senast kan en bortaseger inte uteslutas. Till rådande streck är X2 ett dunder-drag!


6. MODO - Tingsryd 2

Tingsryd har gjort det bra den senaste tiden. Även fast smålänningarna troligtvis inte kommer att utmana om en SHL-plats så kan det åtminstone bli deltagande i ett kommande playoff. En svår utmaning väntar med det sagt för Ludvig Elvenes och company i form av tabelltvåan MODO, men vi kommer ihåg lagens senaste möte i Hägglunds Arena där TAIF pressade värdarna till straffar. De hemmahörande ångermanlänningarna har inte övertygat den senaste tiden och det är inte alls otänkbart att de får problem med de grönvita gästerna även denna gång. Alla tecken och skrälljobb!


7. Vita Hästen - Södertälje 1

Bottenmöte där två av Hockeyallsvenskans formsvagaste sällskap hamnar i klinch. Utgången av denna duell kan i förlängningen innebära skillnaden mellan Play Out och tidig semester i slutet av säsongen. Sällskapen duellerade faktiskt så sent som i tisdags, en match som “Hästarna” vann med 4-1. Värdarna, som inte helt oväntat agerar favoriter i Norrköping, har tagit majoriteten av sina poäng i Himmelstalundshallen där det bland annat blivit dubbla segrar mot Västerås i närtid. För SSK:s del skvallrar tre raka förluster om att de kommer få svårt att resa sig under slutspurten. Penseln inleder från vänster och vandrar sedan så långt stålarna räcker.


8. Dalen - Nybro 2

Vi går i mål i Allettan Södra där två topplag ska göra upp om viktiga pinnar. Trean Dalen tar emot serieledaren Nybro i Norrahammar i vad som enligt spåkulan blir en jämn tillställning. Värdarna åkte något oväntat på en förlust mot jumbon Skövde häromsistens, vilket sätter ett frågetecken kring formen på Thörnbergarna med följe. Det kommer att krävas betydligt mer än senast om de svartklädda ska lyckas besegra de tillresta “Vikingarna” i detta derby. Gästerna monterade ner Tyresö Hanviken senast efter fina prestationer från bland annat Anton Schagerberg och Eero Savilahti. Fördel besökarna på Smedjehov således, där tvåan agerar utgång. Garderingar välkomnas.


Kupongens kassaskåp

Björklöven

Med stark kritik från fansen och ett färskt tränaravhopp är det inte med optimala förberedelser som Björklöven äntrar detta möte med Kristianstad. Men den stjärnfyllda truppen har gott om rutin och bör trots detta klara av att slå tillbaka formsvaga skåningar. Ettan är en fin värdespik!


Varningens finger!

Mora

Mora ståtar med två raka segrar mot HV71 och därmed också ett psykologiskt övertag inför denna batalj i Jalas Arena. Besökarna från Jönköping föll oväntat mot Västervik senast och kan få svårt att återhämta sig från smällen. Skrälljobb i Dalarna!162 rader
1. Mora - HV71 1x2
2. Västerås - BIK Karlskoga 1
3. Björklöven - Kristianstad 1
4. Västervik - Almtuna 1
5. AIK - Troja/Ljungby x2
6. MODO - Tingsryd 1x2
7. Vita Hästen - Södertälje 1x2
8. Dalen - Nybro 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto