Powerplay Tips Fredag 26/2

Publicerad på 26 Feb 2021 - 13:42

MrHockey

MrHockey

26 Feb 2021 - 13:42

Hockeyallsvenskan, Allettan och National League är ligorna som ska betas av på fredagens Powerplay. AIK-Björklöven och MODO-Timrå är två läckra strider att blicka fram emot i den svenska andraligan. Dragen har identifierats och vi inleder direkt från den kungliga huvudstaden. Häng med!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 26/2

1. AIK - Björklöven X
AIK:s tränare Anton Blomqvist fick stå med hatten i handen i intervjun med Cmore efter 0-8 i ändalykten hemma mot Timrå. Gnagets största förlust på Hovet sedan 1975 var ett faktum. Det var klasskillnad och de svartgulas bärande spelare visade i princip inget. Efter ett sådant bottennapp är känslan att AIK kommer upp med en betydligt bättre insats denna fredag. Björklöven har gjort 18 mål på tre matcher och ser ut att må bättre än på mycket länge. Här blir dock Umeå-laget väl betrodda och AIK kan absolut skrälla. 1X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. MODO - Timrå 2
MODO flög fram på isen i den första perioden hemma mot Mora och gick snabbt upp i en 4-0-ledning. Mikael Aagaard var isens hetaste spelare och noterades för fyra påsar. Som lag tappade dock ångermanlänningarna allt sista 40 minuterna och förlorade med 6-7 efter sudden. Något slutspel lär det knappast bli för modoiterna som dock får passa sig för formstarka Väsby. Inte blir det lättare att ställas mot Timrå nu, medelpadingarna som alltså körde över AIK med 8-0 senast. Det skiljer ett par nivåer lagen emellan och tvåan kan singlas utan närmare eftertanke.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Väsby - Almtuna 1
Väsby har fått ångan via tre raka segrar och ännu inte gett upp hoppet om ett förnyat kontrakt utan kvalspel. Det finns ett skönt go hos nykomlingen just nu, framförallt i kedjan med Lavoie, Smith och Lindberg som producerat 18 poäng sista tre matcherna. Dessvärre är flåbusen Lindberg avstängd i de närmaste två fighterna. Almtuna visar även de fin form med tre vinster sista fyra, men kom inte alls upp i nivå hemma mot Västerås i onsdags. Svårtippat möte där vi ändå håller Väsby något högre. Då hemmalaget ibland klappa ihop bakåt bör tvåan få plats tidigt. Etta-tvåa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Troja - Mariestad 2
Vi lämnar Hockeyallsvenskan och fokuserar på Allettan södra under de två närmaste matcherna. Dessa gäng drabbade samman så sent som i förrgår och då kunde Troja/Ljungby tämligen enkelt avväpna ett ganska blekt Mariestad i Västergötland. Det var inte så att de rödvita smålänningarna bjöd på ett bländande offensivt spel, men tillräckligt solitt för att det skulle räcka till en stabil 3-1-viktoria. BoIS får chansen att studsa tillbaka omgående och besitter trots att en hög nivå i grund och botten. Appelgrens tjurar ska inte räknas bort i Ljungby Arena, vi rullar ut hela heltäckningsmattan.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Huddinge - Karlskrona 1
Huddinge och Karlskrona ska upp i ringen två gånger denna helg med start i Stockholm under fredagskvällen. Hemmalaget har avancerat i tabellen efter en knackig start på sejouren i Allettan Södra. Inför dagens batalj ståtar talangfabriken med tre raka segrar och kommer närmast från en meriterade 4-2-viktoria hemma mot topptippade Nybro. Läget för Karlskrona är mer prekärt. Skalbaggarna ligger sist i tabellen med blott tio inspelade poäng. Positivt för gänget från marinstaden är att de lyckades få med sig en välbehövlig poäng hemma mot Dalen senast trots tidigt underläge med 0-2. Tuffare emot i huvudstaden där ettan känns tokgiven. Bra spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Davos - Fribourg X
Efter 2-7 i baken hemma mot Zug kom Davos upp med en stark insats mot jumbon SCL Tigers och vann med 3-1. Magnus Nygren gjorde sin vana trogen en habil insats från backplats och noterades bland annat för två assistpoäng. Det blågula storlaget tog sig därmed upp på rätt sida slutspelsstrecket med tiotalet omgångar kvar av grundserien i NLA. Viktor Stålberg har inte dressat om för sitt Fribourg i februari månad på grund av skada och kommer heller inte till spel här. Drakarna har trots avsaknaden av Lerum-produkten gått starkt sista veckorna. Jämn match att vänta och med just nu sunda streck är alla tecken att föredra.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Lugano - Servette 2
Servette gått starkt och plockat poäng i fem raka matcher. Linus Omark är en stor bidragande orsak till de så kallade Örnarnas framfart. Svensken har öst in poäng och stod bland annat för ett hattrick i segermatchen mot Rapperswil nyligen. Luganos kurva pekar nedåt och när lagen möttes igår i Cornér Arena var det aldrig något snack som saken – besökarna från Genève körde över de svartvita och ledde med 4-0 redan efter den första akten. Att Tim Heed och company ska kunna revanschera sig mindre än 24 timmar senare känns föga troligt. Tvåan spikas i södra Schweiz.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Ambrì - Rapperswil 1
Ambrí stod för en rejäl knall då de tidigare i veckan monterade ner självaste ZSC Lions i Zürich. Nyförvärvet Brendan Perlini, som i fjol gjorde närmare 40 matcher för Detroit Red Wings, nätade två gånger om i 3-2-segern och imponerande tillsammans med landsmannen Brian Flynn. De blåvita värdarna måste fortsätta plocka poäng om det ska bli något spel efter grundseriens slut. Ambrí har torskat samtliga tre inbördes seriematcher mot Rapperswil denna säsong men med tanke på gästernas usla form (22 insläppta på tre kamper) lockar ändå ettan i utgång. Garderingar välkomnas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Timrå
Timrå sköljde över AIK häromdagen och vann med hela 8-0. Medelpadingarna bör även göra processen kort med MODO. Given tvåa i Ö-vik.

Varningens finger!
Mariestad
Chans till revansch för Mariestad som hade svårt att luckra upp Trojas försvar när lagen möttes i onsdags. Spelmässigt var det dock jämnt och BoIS ska inte räknas bort i returen på småländsk mark.

162 rader
1. AIK - Björklöven 1x2
2. MODO - Timrå 2
3. Väsby - Almtuna 12
4. Troja/Ljungby - Mariestad 1x2
5. Huddinge - Karlskrona 1
6. Davos - Fribourg 1x2
7. Lugano - Servette 2
8. Ambrì - Rapperswil 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto