Powerplay Tips Fredag 26/3

Publicerad på 26 Mar 2021 - 08:22

MrHockey

MrHockey

26 Mar 2021 - 08:22

Svensk hockey rakt igenom på fredagens kupong med matcher från landets tre högsta ligor. Skellefteå väntas göra jobbet hemma mot Malmö i SHL, detsamma gäller Timrå som bussar till Stockholm med 1-1 med sig från matcherna i Medelpad. Fyra matcher från Hockeyettans kval och slutspel tar kupongen in över mållinjen. Häng med!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 26/3

1. Skellefteå - Malmö 1
Norr mot syd när Malmö fortsätter vidare på sin roadtrip ute i vårt avlånga land. Skåningarna stod helt utan chans borta mot Luleå i onsdags och mycket talar för att Hökarna även åker på stryk i Skellefteå. Oscar Alsenfelt fanns inte med senast och stjärnmålvakten är ett osäkert kort även ikväll. Med Volden i kassen är Malmö inte i närheten av samma lag och känslan är ett tabellfyran SAIK blir en svårt nöt att knäcka. Med hänsyn till värde bör åtminstone rensarkrysset tas i beaktning. 1X liras.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. AIK - Timrå 2
AIK chockade Timrå i match 2 genom att få med sig en 2-1-seger hem till huvudstaden. Snacka om scenförändring jämfört med mötet i måndags då TIK spelade ut Gnaget efter noter. Claes Endre var en fantom i målet samtidigt som hårt jobbande Anton Karlsson sniffade upp en retur och petade in segermålet i den sista akten. Spelmässigt var emellertid Timrå bättre och med normal utdelning vinner de rödvita med ett par puckar. Senast Fredrik Anderssons manskap var på besök på Hovet vann de med 8-0 och det skulle inte förvåna om Timrå kommer upp med en supermatch i huvudstaden. Den hårt ansatta tvåan får stöd av krysset.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Mora - Björklöven X
Den häftigaste kvartsfinalserien är den som ikväll spelas i Dalarna. Det är lika på ett i denna serie efter att lagen vunnit varsin match efter sudden i Umeå. Mora var aningen bättre i match 1, men nu senast dominerade Löven totalt och borde ha vunnit med ett par puckar. Inför helgens två strider är det knapp fördel Hans Wallsons gäng som har en god känsla med sig till Smedjegraven efter två vinster här i grundserien. Alex Hutchings var lysande i onsdags och är möjligen på väg att hitta gammal god form igen efter en tuff säsong. Svårtippat men kanske lite fördel Löven som sagt. Alla tecken rekommenderas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Piteå - Vallentuna 1
Med en lång bussresa i kroppen från Norrbotten ner till Stockholm var det ändå Piteå som såg betydligt piggare ut än Vallentuna i den första fighten. Magnus Isaksson och hattrickskytten Carl Becker gjorde lite som de ville när de svartröda vann med hela 7-3. Gänget från Paltstaden har således två matchbollar på egen rink (fredag och ev lördag). Stefan Söder och de övriga Vikingarna lär antagligen få gå på semester redan efter kvällens drabbning. Skenar inte ettan iväg är det bara spika och knalla vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Visby/Roma - Halmstad 2
Halmstad ligger även de pyrt till inför trippen till Gotland. Visby/Roma vann nämligen den första striden i Halland med 5-2. Segersiffror som dock inte speglade matchbilden då Hammers både ägde mest puck och sköt flest skott. Visby vet dock hur man spelar försvarsspel och i kassen agerade Filip Lindblad sin vana trogen betongmur. Halmstad har i sin tur en del att klura på gällande målvaktsvalet då Hellsten inte rosade marknaden. Vi håller Halmstad som ett bättre lag trots allt och fattar pennan från höger. X2 är en rimlig lösning ute på öjn.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Kalix - Vännäs 2
Vännäs, som har tagit sig till slutspel via spel i den norra fortsättningsserien, tog en tung skalp mot favoriten Kalix senast. Målman Marcus Johansson svarade för flera fina parader och agerade stor hjälte tillsammans med tvåmålsskytten Johan Warg när västerbottningarna vann med 3-1. Johan Jägers unga adepter har därmed två chanser på sig att ta sig vidare till nästa steg. Hemma i bandymeckat är emellertid Kalix given favorit, med det sagt vill vi tidigt få med skrällen till höger. Alla tecken åker in ögonaböj!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Mariestad - Linden 1
Mariestad gjorde inga fans i Skaraborg besvikna. Boisarna åkte till Eskilstuna och och vann med 4-2 även om segern satt ganska långt inne efter att Linden testat Appelgrens pojkar tidigt i Sméhallen. Den rutinerade målvakten Tobias Sandberg höll dock stången och såg tillsammans med poängmakarna Willig, Jidenius och Elgestål till att tjurarna nu har dubbla matchbollar på hemmais. BoIS ståtar med tre raka vinster mot Linden denna säsong, mycket talar för att fjärde kommer i afton. Ettan singlas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Köping - Malung 1
I det tuffa kvalet till Hockeyettan Västra drabbar ettan och tvåan samman i Västmanland under fredagskvällen. Köping toppar tabellen och har tagit poäng i samtliga fyra matcher. De blåvita fick med sig en poäng borta mot Kumla häromsistens där målman Eneroth räddade samtliga 46 skott under ordinarie tid. Malung kommer även de från en tight batalj borta mot Grums, som masarna gick segrande ur med 2-1. Svårtippad dust, men på hemmais ska Köping hållas något högre. 1X torde räcka hela vägen in i kaklet.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Mariestad
Det råder i grund och botten klasskillnad mellan dessa kombattanter och Mariestad lär säkerligen göra allt för att slippa behöva spela en tredje och oviss kamp imorgon. ”Äpplet” lotsar Boisen till en säker seger och avancemang.

Varningens finger!
Vännäs
Marcus Johansson är kanske hela Ettans hetaste målvakt just nu och kan på egen hand vinna matcher åt Vännäs. Kan de gulsvarta hålla emot i första perioden lever skrällen i allra högsta grad. Spännande tvåa i bandystaden!

144 rader
1. Skellefteå - Malmö 1x
2. AIK - Timrå x2
3. Mora - Björklöven 1x2
4. Piteå - Vallentuna 1
5. Visby/Roma - Halmstad x2
6. Kalix - Vännäs 1x2
7. Mariestad - Linden 1
8. Köping - Malung 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto