Powerplay Tips Fredag 30/4

Publicerad på 30 Apr 2021 - 10:12

MrHockey

MrHockey

30 Apr 2021 - 10:12

Kvalserien mot Hockeyallsvenskan är framme vid ett avgörande skede och den rafflande avslutningen kommer till oss i överst på dagens Powerplay. Blir det Troja eller Nybro som nyper biljetten till den svenska andraligan? Kupongen avlsutas med fyra matcher från NHL:s grundserielunk, däremellan ska även två tyska semifinaler avhandlas. Nedan följer analysen denna valborgsmässoafton.

Spelstopp: 17:591. Troja/Ljungby - Hudiksvall 2
Troja/Ljungby hade chansen att säkra ett avancemang till Hockeyallsvenskan, men Pållarna fick nöja sig med två pinnar mot Mariestad. Med tre poäng ner till Nybro, som har bättre målskillnad, kan inte Troja ropa hej riktigt än. En poäng krävs mot ett redan avsågat Hudiksvall så visst talar det mesta för att hemmalaget löser det. Pressen är dock enorm och skulle matchen ticka 0-0 länge, samtidigt som Nybro rinner ifrån i den parallella matchen i Västergötland, kan det bli nervigt. Skrälltvåan är därför ett intressant inslag, även om samtliga tecken tas med.

2. Mariestad - Nybro 2
Janne Väyrynen hade show när Nybro krossade Hudiksvall med hela 7-1 i föregående omgång. Succéfinnnen från Träskända stod för ett hattrick och hoppet lever för de svartröda Vikingarna inför fredagens möte med Mariestad. Seger är det enda som gäller, samtidigt måste redan avhängda Hudik ta tre poäng i Ljungby Arena. Det är mycket som måste studsa rätt för Nybro om det ska bli något allsvenskt spel kommande säsong. Vikings är ett bättre lag än Mariestad, men det finns trots allt en överhängande risk för pyspunka hos gästerna om utvecklingen i södra Småland inte går deras väg. Ettan ackompanjerar därför ettan tidigt.

3. Eisbären Berlin - Ingolstadt 1
Säsongen var på väg att rinna Eisbären Berlin ur händerna efter två spelade perioder i Saturn Arena häromdagen. Ingolstadt ledde då med 2-1 och hade dessutom lyckats stänga ner Isbjörnarnas spetsspelare fullständigt. I tredje perioden klev dock stjärnor som White, Zengerle, Noebels och inte minst segerskytten McKiernan fram och såg till att Berlin vände på steken. Fördel berlinarna, som i grund och botten är ett bättre lag. Landar ettan in under 60 procent är det en bra spik.

4. Adler Mannheim - Wolfsburg 1
Adler Mannheim är en av kupongens absolut största favoriter, en befogad sådan. Det sprudlade kanske inte om Örnarna i returen mot Wolfsburg, men grundseriens ettor hade ändå med sig en 1-0-ledning inför den tredje perioden. Då ställde de dock till det för sig själva genom att dra på sig ett par onödiga utvisningar, som Wolfsburg utnyttjade och sedermera vann efter Anthony Rechs mål i sudden. I SAP Arena väntas Mannheim trampa plattan i mattan från start och som det såg ut i Game 1 har vi svårt att se hur Grizzly ska kunna störa. Spiketta!

5. Montreal - Winnipeg X
NHL tar kupongen i land med fyra matcher. I den kanadensiska divisionen är de fyra slutspelslagen mer eller mindre klara. Calgary kan rent teoretiskt fortfarande passera tabellfyran Montreal, men känslan är att Flames inte är tillräckligt bra för att kunna rusa förbi Habs. Trean Winnipeg behöver inte oroa sig för att bomma slutspelet, men Jets måste sannerligen lyfta sig spelmässigt om de inte ska åka ut med dunder och brak direkt i åttondelsfinalen. Flygplanen har gått på pumpen i fem raka matcher och kan komma att tvingas klara sig utan Nick Ehlers. Montreal har i sin tur både Price och Gallagher på skadelistan. Svårtippat är bara förnamnet. Alla tecken.

6. Colorado - San Jose 1
San Jose beger sig till Denver med dubbla skalper mot tabellgrannen Arizona i ryggsäcken. Med fem poäng upp till St. Louis på fjärdeplatsen i tuffa West Division lever alltjämnt slutspelsdrömmen för Erik Karlsson och company. Hajarna har dock spelat två matcher fler än Blues och nu väntar inte mindre än fyra raka mot giganterna från Rocky Mountains. Nej, känslan är att det precis som i fjol inte blir något slutspel för laget från Kalifornien. Avs är förvisso aningen vingklippta efter tre förluster i följd, men hemma i Pepsi Center är de i det närmaste ostoppbara. Ettan är en spik att luta sig emot.

7. Arizona - Vegas 2
Vegas gick segrande ur tungviktsmötet med Colorado häromnatten och kopplade därmed ett rejält grepp om förstaplatsen i den västra divisionen. William Karlsson gav Knights ledningen redan efter tio (!) sekunder, men briljerade framförallt med sina defensiva skills. Tvåvägscentern från Märsta kommer att bli en nyckelspelare för Vegas i slutspelet. Arizona måste rada upp segrar under slutfasen om inte säsongen ska ta slut om ett par veckor. Ökenhundarna har redan vunnit mot Vegas på hemmais under säsongen, då favorittvåan sannolikt överstreckas rullas heltäckningsmattan ut i Gila River Arena.

8. Anaheim - Los Angeles X
Resan avslutas med en betydelselös drabbning från Kalifornien. Efter fem matcher utan poäng lyckades Aneheim slå tillbaka Los Angeles med 3-2 under natten mot torsdag. Ett underbetyg för LA då Ducks kom till spel utan ett koppel av ordinarie spelare, däribland svenskarna Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg. Det mesta har gått åt pipan för Ankorna som tillhör hela ligans bottenskikt – bara Buffalo har ett sämre poängsnitt per match än hemmalaget. Även Kings har stått för en usel säsong och det skulle inte förvåna om de svartvita värdarna ger en massa rookies chansen att visa upp sig i de sista omgångarna. Vi helgarderar på stående fot.

Kupongens kassaskåp
Colorado
Colorado är NHL:s formstarkaste lag på hemmais, något endast en tappad pinne sista tio vittnar om. Ett spretigt Sharks har normalt sett inget att hämta i Pepsi Center. Högst trolig etta.

Varningens finger!
Hudiksvall
Glada Hudik har klappat ihop efter en stark start i Kvalserien. Gästerna från Hälsingland lär dock vilja avslusta säsongen med en seger, det ska även sägas att de var bättre än smålänningarna på hemmais. Intressant knall i Ljungby Arena!162 rader
1. Troja/Ljungby - Hudiksvall 1x2
2. Mariestad - Nybro 12
3. Eisbären - Ingolstadt 1
4. Mannheim - Wolfsburg 1
5. Montreal - Winnipeg 1x2
6. Colorado - San Jose 1
7. Arizona - Vegas 1x2
8. Anaheim - Los Angeles 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto