Powerplay Tips Fredag 5/3

Publicerad på 5 Mar 2021 - 06:26

MrHockey

MrHockey

5 Mar 2021 - 06:26

SHL, Hockeyallsvenskan och Allettan Södra utgör fredagens högintressanta powerplay. Det rafflande mötet mellan Örebro och Brynäs är kvällens självklara höjdpunkt men långt ifrån kupongens enda guldkorn. Analysen står till förfogande när åtta gröna bockar ska jobbas in!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 5/3

1. Örebro - Brynäs 2
Anton Rödin är äntligen tillbaka i spel när Brynäs tar sitt pick och pack och beger sig till Närke efter att de haft ett uppehåll på grund av Corona. Senast gästrikarna lirade var för knappa två veckor sedan och då bärgades en viktig pinne mot Skellefteå. Tigrarna fick med sig helt okej med poäng i februari det tuffa skadeläget till trots och med både Rödin och Scott tillbaka får kaffegänget en helt annan dimension i det offensiva spelet, inte minst i powerplay. Örebro får absolut passa sig för ett desperat BIF och det skulle inte förvåna om vi bjuds på en skräll i skostaden. 1X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Västerås - BIK Karlskoga X
Jesper Myrenberg stängde igen butiken hemma mot Tingsryd, men i ärlighetens namn behöver inte stockholmaren kriga speciellt hårt för sin nolla. TAIF fick nämligen bara iväg tolv (!) skott på mål i Västerås. Segern var de svartgulas tredje i följd och hoppet om en plats bland de sex främsta lever alltjämt. Tuffare motstånd väntar denna fredag när tabelltvåan Karlskoga gästar. Bikarna har toppat formen lagom till slutskedet och har förstakedjan med Björklund, Thorell och Karlsson i gott slag. Notera att tre av de fyra senaste matcherna slutat oavgjort under ordinarie tid. Alla tecken smakar bäst!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Timrå - Tingsryd 1
Västervik är nog ett lag Timrå kommer försöka undvika i slutspelet så länge det går. Smålänningarna bärgade samtliga poäng mot TIK senast i Plivit Arena och segrade även i Medelpad för knappa två veckor sedan. Tingsryd är ytterligare ett lag som vållat till en del problem för Fredrik Anderssons manskap, men de grönvita gästerna är helt ur gängorna just nu efter fyra raka torsk och är inte heller helt slutspelsklart. Kommer värdarna upp i godkänd nivå ska det inte vara något snack i NHC Arena. Banka dit ettan och gå vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Almtuna - Mora 2
Almtuna hade som väntat inte mycket att säga till om i Nobelhallen. Ett starkt Karlskoga tog omgående tag i taktpinnen och höll den hela vägen in i mål även om Almtuna kröp lite närmare i den andra perioden via HV71-lånet Zion Nybecks dubbla påsar. Upplänningarna tar under fredagskvällen mot ett formstarkt Mora som tvålade dit MODO två gånger tidigare i veckan. Ludwig Larsson stod för fem poäng i 7-1-segern samtidigt som Matteus Ward räddade 40 av 41 skott. Masarna har varit bra under en längre tid även om inte resultaten varit med dem fram till vinsterna mot MODO. Notera att denna strid spelas i Mora på grund av problem med kylanläggningen i Upplands Bilforum Arena. Mycket mål att vänta och då lämpar sig gaffeln allra bäst – etta tvåa!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Vita Hästen - Västervik X
Lurig drabbning i Norrköping när Vita Hästen och Västervik ska upp i klinch för tredje gången denna säsong. Lagen har hittills vunnit varsin bortamatch inbördes. Båda gången kommer från segrar mot topplag – Hästen bortaslog Björklöven efter en starkt insats av Christian Engstrand i kassen medan Västervik krigade ner självaste Timrå i Plivit Arena. VIK siktar på att cementera en topp 6-plats och är det klart formstarkaste laget av de båda. Vi vågar dock inte räkna ut ett röddressat värdlag och med just nu sunda streck bockar vi i samtliga rutor.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Väsby - Kristianstad 1
Likt Väsbys ”hemmamatch” mot Södertälje häromdagen kommer även denna tillställning att spelas i SSK:s Arena. Detta på grund av hot mot vaktmästarna (!) i Renew Arena. Således försvinner alltså Väsbys hemmaplansfördel, men nykomlingen får trots det anses ha god segerchans. Utöver viktiga poäng, för Väsby som jagar säkrat kontrakt, gäller det att sätta sig i respekt inför ett eventuellt kvalspel. KIK hade inte en suck mot AIK senast som vann utan att imponera och känslan är att pågarna får fortsätta hem till handbollsstaden tomhänt. Ettan singlas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Karlskrona - Mariestad 1
Vidare ner i Allettan Södra där den förra Leksandstränaren Andreas Appelgren löper stor risk att bomma topp 6 med sitt Mariestad. Tjurarna kammade noll i dubbelmötet med Dalen efter två mediokra insatser, framförallt offensivt. Något endast två strutar framåt tydligt påvisar. Fjolårets hockeyallsvenska gäng, Karlskrona,har på 14 omgångar skrapat ihop fem poäng färre än gästerna från Västergötland, men sett sett strået vassare ut i de senaste matcherna. Precis som oddsen indikerar är utgången oviss i Blekinge och händer det inget konstigt med strecken är alla tecken att föredra.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Nybro - Dalen 1
Vi rundar av kupongen med en rafflande seriefinal från Liljas Arena i Småland. Nybro toppar tabellen på 33 poäng och är laget att slå i den södra serien. Överraskningslaget HC Dalen, som leds av rutinerade Martin Thörnberg, står även de på 33 pinnar men har spelat två matcher fler än de så kallade Vikingarna. En hemmavinst ikväll och seriesegern är mer eller mindre i hamn. Bredden talar för Nybro och kan de hålla gästernas hajpade förstalina i schack är mycket vunnet. Trolig etta som gott och väl kan singlas upp till 55 prollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Timrå
Ett Timrå på rekordjakt blir en övermäktig motståndare för ett stukat Tingsryd som i svajat betänkligt mot slutet. De grönvita fick exempelvis bara iväg tolv skott på mål mot Västerås häromdagen. Ettan känns helt given och lämnas således allena.

Varningens finger!
Brynäs
Brynäs har Anton Rödin fit for fight och kaptenens medverkan kommer bli extremt viktig i gästrikarnas kamp om ett förnyat kontrakt. Örebro imponerade inte mot Linköping och går inte säkert mot ett desperat BIF.

162 rader
1. Örebro - Brynäs 1x2
2. Västerås - Karlskoga 1x2
3. Timrå - Tingsryd 1
4. Almtuna - Mora 12
5. Vita Hästen - Västervik 1x2
6. Väsby - Kristianstad 1
7. Karlskrona - Mariestad 1x2
8. Nybro - Dalen 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto