Powerplay Tips Fredag 7/4

Publicerad på 6 Apr 2023 - 16:05

MrHockey

MrHockey

6 Apr 2023 - 16:05

Långfredagen tillhandahåller en mixad påse av slutspelsmatcher från sju olika ligor. Kupongen inleds på svensk mark där bland annat Mora ska försöka förlänga säsongen genom att överraska mot MoDo. I SM-semin ger vi Skellefteå en liten fördel borta mot Örebro. Övriga matcher hämtas från Tjeckien, Danmark, Slovakien och Finland. Väl mött!

Spelstopp: 15:59

1. Örebro - Skellefteå 2
Örebro reste norröver med 2-0 i matcher och startade också piggt i den första perioden. Linus Söderström stod emellertid pall, något hans lagkamrater fick energi av och i den andra akten tog Skellefteå över. Pär Lindholm och Andreas Wingerli gav SAIK en 2-0-ledning, duons första fullträffar i årets slutspel, som de svartgula försvarade sig sedan på ett ypperligt sätt och vann med 3-0. Momentumet har tippat över till Skellefteås fördel och känslan är att Robban Ohlssons gäng åtminstone pressar fram en förlängning i Behrn Arena. X2 ramar in detta väl.

2. Mora - MoDo 1
Nick Halloran drog på sig hjälterollen när MoDo gick ifrån till 3-0 i semifinalen mot Mora. Nyförvärvet från Timrå stod för 1+1 under ordinarie tid och sköt sedan det avgörande 3-2-målet i sudden. Det ska sägas att ångermanlänningarna var riktigt illa ute till en början och räddades av Kristers Gudlevskis eminenta målvaktsspel. Lettländaren vann matchen i matchen mot Kari Piiroinen i Mora-kassen, en duell som skulle visa sig bli avgörande för matchens utgång då den sistnämnde stod för en rejäl blunder vid MoDo:s segermål. Mora har varit väl så bra som modoiterna i de två senaste matcherna och då allt värde lägger sig till vänster lämpar sig 1X som lösning.

3. Tappara - Helsingfors IFK 2
Den finska giganten Tappara stormar mot ännu en final. De så kallade Yxmännen visade ingen pardon häromkvällen när Helsingfors monterades ned med tydliga 5-2, en triumf som grundlades i den första perioden då Tammerfors-klubben gick fram till en 3-1-ledning och vann skotten med 11-3. Kristian Tanus visade vägen med dennes två första baljor i slutspelet och när Veli-Matti Savinainen utökade till 4-1 i början av andra akten innebar det slutet på kvällen för HIFK-keepern Roope Taponen. Besökarna var aldrig riktigt nära att utmana om segern i match 3, men drog den längsta stickan i Game 2 och tvingade fram sudden i semifinalens inledande strid. När ettan målas upp till månen kopplar vi på säkerhetsbältet i hopp om en bortaknall.

4. Trinec - Pardubice 1
Denna på förhand ovissa tjeckiska semi har levt upp till förväntningarna. Pardubice i allmänhet och Lukas Sedlak i synnerhet rivstartade den första bataljen och gick till pausvila med en 2-0-ledning efter två mål av lagets förstacenter. Trinec var sedan det bättre laget i två perioder och även om det inte räckte hela vägen i Game 1 så fick “Drakarna” rättmätigt segerjubla i den andra ronden (3-0) och har således tagit över hemmplansfördelen inför dubbelmötet i WERK Arena. Match tre går av stapeln under skärtorsdagen, efter att denna text offentliggjorts, men efter två duster leder rutinerade Trinec på poäng. Stannar ettan under 50 procent åker spikklubban fram.

5. Herning - Esbjerg 1
Aalborg har redan säkrat en finalplats i Metal Ligaen och under långfredagen kan Herning göra dem sällskap. Efter den oväntade förlusten i Game 2 studsade Rävarna tillbaka i tisdags och vann tämligen enkelt med 3-0 på bortais. Mathias Bau Hansen noterades för såväl mål som assist och huserar i den hypade förstakedjan tillsammans med Andris Dzerins och slutspelets MVP, Morten Poulsen. Fem raka utvisningar inom loppet av 18 minuter blev kostsamt för Esbjerg som har svårt att matcha Hernings fart och finess. Ettan spikas i KVIK Hockey Arena.

6. Kiekko-Espoo - Kiekko-Pojat 1
Espo-klubben Kiekko, som tidigare hette Blues och spelade i den finska högstaligan, vann Mestis grundserie och är favorittippade att gå hela vägen i slutspelet. Kvarten mot TUTO blev dock tuffare än väntat för HV-bekantingen Tommi Huhtala och dennes kompanjoner som behövde sex matcher för att klättra i trädet. Pojat skrällde sig vidare från kvartsfinalen och även om gästerna är ett par klasser sämre på pappret vittnar 2-2 i inbördes möten om att de inte ska avskrivas på förhand. 1X torde ändå räcka för grön bock.

7. Imatran Ketterä - RoKi Rovaniemi 1
Imatran Ketterä kliver in i semifinalen som trefaldiga regerande mästare och är därtill i ruggig form. Hemmalaget vände runt ett 0-2-underläge i kvarten till seger med 4-2 mot Koovee där Severi Auvinen, som inledde slutspelet som andrakeeper, höll nollan i de två avslutande fighterna. Ett skapligt genombrott för 21-åringen som tveklöst är ämnad för större uppdrag. RoKi svepe å sin sida IPK i föregående runda och förfogar över en vass förstakedja med den förre Tappara-forwarden Jere-Matias Alanen i spetsen. Minst krysset bör sällskapa favoritettan.

8. Spisská Nová Ves - HKM Zvolen 1
Kupongen avslutar med ett på förhand klurigt möte i det slovakiska slutspelet. Spisská Nová Ves slog överraskande ut Banska Bystrica i kvarten och står även upp bättre än väntat mot tredjeseedade Zvolen. Efter dubbla dueller i Winter Stadium är det lika på ett i matcher och det är först till fyra segrar som gäller när serien vänder över till Kosice för ett back to back-möte under påskhelgen. Hemmalagets landslagsmeriterade burväktare Marcel Melichercik har motat drygt 92 procent av skotten i slutspelet och är en potentiell matchvinnare hos hemmalaget. Favoritettan mår med det sagt bäst av sällskap. Den som har råd bockar i samtliga rutor.

Kupongens kassaskåp

Herning
Efter 3-0 borta mot Esbjerg är Herning framme vid matchbollar. Rävarna har tagit kliv under slutspelets gång och säkrar sannolikt finalbiljetten redan på första försöket.

Varningens finger!

HIFK
Efter två jämna kamper i Helsingfors hade HIFK inte mycket att hämta i Game 3. Huvudstadslaget har dock visat att de kan matcha stjärnfyllda Tappara och som strecken fördelas adderas X2 till mixen i hopp om en skräll.

144 rader
1. Örebro - Skellefteå x2
2. Mora - MoDo 1x
3. Tappara - HIFK 1x2
4. Trinec - Pardubice 1
5. Herning - Esbjerg 1
6. Kiekko-Espoo - Kiekko-P. 1x
7. Imatran Ketterä - RoKi 1x
8. Spisská Nová Ves - Zvolen 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto