Powerplay Tips Lördag 1/4

Publicerad på 31 Mar 2023 - 13:28

MrHockey

MrHockey

31 Mar 2023 - 13:28

April månads första Powerplay bjuder på härlig underhållning med fokus på kval- och slutspelshockey. Den första SM-semin mellan Skellefteå och Örebro går bland annat av stapeln i Västerbotten medan MoDo gästas av Mora i den fortsatta jakten på en SHL-biljett. Kupongen kompletteras med trippla möten i kvalet mot Hockeyallsvenskan, två finska drabbningar samt en NHL-dust från Nashville. Häng med!

Spelstopp: 15:14

1. Skellefteå - Örebro 2
Efter sex respektive sju kvartsfinaler är Skellefteå och Örebro framme i semifinal. SAIK imponerade i slutskedet av serien mot Rögle, men hade till en början svårt att penetrera skåningarnas tighta mittzonspress och när de väl tog sig in i anfallszon stod målman Rifalk pall. Robban Ohlssons gäng ska dock ha cred för att de behöll tålamodet och när de som mest behövdes klev Möller och Lindström fram och visade vägen. Örebro blandade av gav i serien mot Timrå, där framförallt spelet på bortais såg stabilt ut. Gästerna har dessutom sparkapital i stjärnduon Abols/Bromé och ska inte räknas ut på förhand. Helgardera och jobba in rensartvåan!

2. MoDo - Mora X
MoDo var helt överlägset fram till jul för att sedan hamna i en djup svacka, och sett till de 20 avslutande omgångarna i grundserien hade ångermanlänningarna fem lag ovanför sig. Karlins gossar hade även stora problem med att betvinga AIK i kvartsfinalen och var stundtals utspelade i match 6 där Gudlevskis målvaktsspel hindrade stockholmarna från att tvinga fram en sjunde tillställning. Positivt för värdarna är att Josh Dickinson tränade fullt med laget under fredagen och närmar sig comeback. Mora lyckades avfärda Södertälje via 4-2 i matcher och vann också de två sista mötena med MoDo i grundserien, däribland med 5-4 här i Hägglunds Arena. Detta blir jämnare än vad såväl odds och streck antyder. Alla tecken!

3. Troja/Ljungby - Väsby 1
Väsby fick en smakstart i kvalet mot Hockeyallsvenskan. Stockholmarna slog Piteå med 4-1 på hemmais, en viktoria som grundlades i den första perioden då Väsby nätade tre gånger inom loppet av 15 minuter och gick in i pausen med en tvåmålsledning (3-1) i ryggen. Jussi Salos manskap kunde därefter spela på resultatet utan att slösa onödigt mycket energi. Troja/Ljungby föll i sin tur i Smålandsderbyt mot Kalmar. 2-3 i baken speglade inte matchbilden, men Trojanerna hade svårt att kapitalisera på övertaget. Kommer värdarna upp i samma spelmässigt höga nivå ligger ettan närmast till hands. 1X gör jobbet i Kronobergs län.

4. Piteå - Hudiksvall 2
Hudiksvall var inte på tårna när Carl-Henrik Edvardsson sköt 1-0 till Nybro i kvalseriens första omgång. Därefter murade den eminenta Hudik-keepern Isak Johansson igen målburen medan Jesper Wiberg sköt två fullträffar när hälsingarna vände och vann med 3-1. En drömstart för Daniel Halls manskap som även ska ses med god chans att få med sig tre pinnar hem från Norrbotten. Piteå gick på pumpen borta mot Väsby där stjärnduon Magnus Isaksson och Joakim Högberg hade svårt att komma till klara chanser mot ett starkt VIK-försvar. Tvåan kan gott singlas hela vägen upp till 55-60 procent.

5. Nybro - Kalmar X
Spännande derby från Liljas Arena när antagonisterna Nybro och Kalmar strålar samman för femte gången denna säsong. Hemmahörande Vikings har vunnit tre av de tidigare mötena, men det ska sägas att två av segrarna säkrades först efter förlängning. Kalmar tog som sagt en tung skalp hemma mot Troja i torsdags, även fast skickliga spelare som Linus Skager och Adam Hirsch hamnade utanför poängprokollet. Nybro hade inte marginalerna med sig borta mot Hudiksvall (1-3), men på hemmais är Vikingarna dokumenterat starka och drar på sig ett knappt favoritskap. Plocka med alla tecken och gå vidare.

6. Helsingfors IFK - Tappara 2
De första semifinalerna i Liiga går av stapeln redan under fredagskvällen, efter att denna text har publicerats. Tammerfors-klubbarna Tappara och Ilves är inte helt oväntat med och kamperar långt fram i slutspelet. Tappara har siktet inställt på en dubbel, då de så kallade Yxmännen även plockade hem Championship Hockey League tidigare i vintras. Bröderna Davidsson har levererat på en hög nivå efter flytten från HV71 och hade stor del i Tappars avancemang från kvarten mot KooKoo (4-0 i matcher). HIFK fick en betydligt tuffare resa mot Lukko där tre av matcherna gick till förlängning. Tvåan är väldigt trolig i den finska huvudstaden.

7. Lahti - Ilves 2
Ilves blev omsprungna av värsta rivalen Tappara i de sista omgångarna av grundserien och fick nöja sig med en silverpeng i grundserien. Ässet vållade inte till några problem för Leo Lööf och dennes kamrater i Ilves som gick vidare efter 4-1 i matcher. Lars Bryggman blev stor hjälte för Lahti då ex-malmöiten sköt två fullträffar i den sjunde och direkt avgörande matchen mot KalPa. Med fem baljor toppar 30-åringen slutspelets skytteliga inför fredagens inledande semifinaler. Nu skruvas kvaliteten på motståndet upp ett par snäpp och inbördes är det tydlig fördel för gästerna som vunnit tre raka. Strecka från höger och måla på så långt lädret räcker.

8. Nashville - St. Louis 1
Nashville fortsätter att göra det riktigt bra efter omständigheterna. Predators dras med en diger skadelista och saknar bland annat stjärnsvensken Filip Forsberg samt förra årets Norris Trophy-vinnare Roman Josi. Juuse Saros stod på huvudet när Preds skrällde borta mot Boston, men inte ens den finske målvakten orkade stå emot Pittsburgh senast (0-2). Hoppet om slutspel lever i allra högsta grad och mot bortkopplade St. Louis har Nashville stor chans att hoppa tillbaka på vinnarspåret. Kan ettan fås till runt 45 procent åker spikklubban fram i Tennessee.

Kupongens kassaskåp

Hudiksvall
Något kassaskåp är det kanske inte, men Hudiksvall övertygade mot Nybro senast medan Piteå kammade noll borta mot Väsby efter en medioker insats. Godkänd spiktvåa.

Varningens finger!

Örebro
Örebro såg faktiskt tryggare ut på bortais i kvarten mot Timrå och har sparkapital i duon Abols/Bromé som ännu inte kommit upp i normal kapacitet. SAIK må agera favorit men till dessa streck lockar högersidan mest.

162 rader
1. Skellefteå - Örebro 1x2
2. MoDo - Mora 1x2
3. Troja/Ljungby - Väsby 1x
4. Piteå - Hudiksvall 2
5. Nybro - Kalmar 1x2
6. HIFK - Tappara 2
7. Lahti - Ilves 1x2
8. Nashville - St. Louis 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto