Powerplay Tips Lördag 1/5

Publicerad på 1 Maj 2021 - 13:26

MrHockey

MrHockey

1 Maj 2021 - 13:26

NHL står för merparten av matcherna på lördagens kupong där favoriter som Boston och Tampa ser ut att bli högt streckade. Kan någon av topplagen gå på en mina? Kupongens höjdare hämtas från Vida Arena där pucken släpps i den första SM-finalen. Vi håller Rögle något högre och tror att skåningarna drar det längsta strået. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 15:151. Växjö - Rögle 2
Den första SM-finalen spelas i Småland under lördagseftermiddagen och det är inte helt ologiskt grundseriens två bästa lag som drabbar samman. Notera att finalserien spelas i bäst av sju matcher. Lakers vann grundserien, men det är Rögle som har imponerat mest av dessa aktörer under slutspelets gång. Skellefteå hade inte en sportmössa i den avgörande semin när väl den grönvita maskinen hade bestämt sig och med Zaar och kanske också Everberg tillbaka gillas tvåan i Vida Arena.

2. Rapperswil- Zug 2
Servettes finalmotståndare ska utses och med ledning 2-1 i matcher är det fördel Dan Tangnes Zug inför bataljen i St. Galler Kantonalbank Arena. Zug hade även chans att säkra avancemanget i förrgår, men föll då något oväntat med 1-2 i Bossard Arena. Rapperswil gör sin bästa säsong på över 15 år och spelarna kan skrinna av isen med med raka ryggar hur det än går ikväll. Gästerna från norra Schweiz var det bättre laget trots förlusten senast och det mesta talar för att Calle Klingberg och gänget får sin revansch nu. Tvåan är en bra spik hela vägen upp till 60 procent.

3. Boston - Buffalo X
Vi tar oss över Atlanten för de återstående sex matcherna på kupongen. Boston slog Buffalo med 5-2 häromnatten, men sett till de underliggande siffrorna var faktiskt Sabres det bättre laget. Gästerna tog inte tillvara på flertalet heta lägen, bland annat missade Rasmus Dahlin ett friläge och två bra chanser mitt i slottet. Buffalo spelar för att rädda hedern och man gör det faktiskt ganska bra överlag just nu. Boston må ha tillgång till stjärnor som Marchand, Pastrnak och Hall men då ettan lär streckas på hårt utesluter vi inte en knall. Alla tecken.

4. Detroit - Tampa Bay 2
Detroit var i Raleigh häromnatten och fick sig en lektion av divisionsledarna Carolina Hurricanes. Canes vann visserligen “bara” med 3-1, men var i full kontroll genom hela matchen. Red Wings enda mål gjordes av Jakub Vrana som varit sensationellt bra sedan han trejdades från Washington. Tjecken är dock alldeles för ensam om att producera framåt då spelare som Bertuzzi, Fabbri, Larkin och Ryan är skadade. Tampa nollade Dallas senast, men har faktiskt tappat poäng i tre av de fyra senaste mötena med Detroit. Den högt streckade favorittvåan ska helst garderas hela vägen.

5. Washington - Pittsburgh 1
Wow! Vilken häftig match dessa kombattanter bjöd på under natten mot fredag. Pittsburgh drog det längsta strået efter sudden med 5-4 där Jake Guentzel blev hjälte även om det var Kasperi Kapanen som var isens bästa spelare, och noterades för dubbla påsar. I och med segern gick Pens upp samma antal poäng (69) som tabellettan Capitals när en handfull omgångar återstå av grundserien. Nicklas Bäckström stod för tre passningspoäng och drygade därmed ut ledningen i den svenska poängligan. Känslan är att vi bjuds på en ny målrik och häftig tillställning. Det (just nu) något högt streckade krysset slopas till förmån för “Gaffeln” – etta-tvåa!

6. Toronto - Vancouver 1
Toppen mot botten när ettan Toronto återigen går i klinch med den norra divisionens jumbo, Vancouver. Det ska dock sägas att Canucks spelat betydligt färre fighter än övriga lag. Något slutspel kommer det dock inte bli för Alex Edler, Nils Höglander och company. Gästerna hade inte en suck mot Leafs häromsistens och känslan är att de längtar efter semester. Elias Pettersson är fortfarande indisponibel och får från TV-soffan se sina lagkamrater gå på pumpen ytterligare en gång i hockeyns huvudstad. Nylander avgör till Leafs fördel, spiketta!

7. Philadelphia - New Jersey 2
Från North Division tillbaka till East där två lag som svarat för svaga säsonger strålar samman i The City of Brotherly Love. Philadelphia, som målades upp till en het utmanare till Stanley Cup inför säsongen, har åkt rakt ner i källaren efter en katastrofal vår. Philly har sett till de senaste 15 matchen bara vunnit fem och ibland klappat ihop fullständigt. Unge Carter Heart har underpresterat i målet och är dessutom out för resten av säsongen med en knäskada. New Jersey har fått upp ångan lite på slutet via två vinster mot just Flyers, men är liksom hemmalaget väldigt ojämna i sina prestationer. Rulla ut heltäckningsmattan i Wells Fargo Center och håll en extra tumme för Devils.

8. Montreal - Ottawa 2
Efter fem segrar sista sex har Ottawa, åtminstone tillfälligt, lämnat över jumboplatsen i North Division till Vancouver. Markus Högberg fick starta två matcher i följd och stod för stabila insatser när Senators slog tillbaka just Canucks med 2-1 och 6-3. I den senast kampen registrerades Brady Tkachuk för ett så kallat “Gordie Howe hattrick” då gunstlingen gjorde mål, assist och kastade handskarna i den första perioden. Unga Senators har ett lag för framtiden och kan absolut lugga ett tröttkört Montreal på poäng. Tvåan är en spännande utgång även om alla tecken rekommenderas.

Kupongens kassaskåp
Toronto
Toronto visade ingen pardon mot Vancouver senast när fixstjärnorna Nylander, Matthews och Marner målade i 4-1-segern. Liknande matchbild att vänta i natt. Ettan är en bank!

Varningens finger!
Buffalo
Buffalo var värda poäng mot Boston häromnatten. Kan gästerna vässa siktet en aning utesluter vi inte en bortaskräll till magisk procent. Go Sabres!162 rader
1. Växjö - Rögle 2
2. Rapperswil - Zug 2
3. Boston - Buffalo 1x2
4. Detroit - Tampa Bay 1x2
5. Washington - Pittsburgh 12
6. Toronto - Vancouver 1
7. Philadelphia - New Jersey 1x2
8. Montreal - Ottawa 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto