Powerplay Tips Lördag 12/2

Publicerad på 11 Feb 2022 - 15:10

MrHockey

MrHockey

11 Feb 2022 - 15:10

Ett mycket smaskigt Powerplay rullas ut denna lördag då tre SHL-fajter inleder kalaset, som därefter rullar vidare med fyra diton från Hockeyallsvenskan. Men kupongens stora godbit är såklart hatmötet mellan Sverige och Finland i OS som spelas först på söndag förmiddag. Vilken helg vi har framför oss – mot åtta rätt!


Spelstopp: 14:591. Brynäs - Växjö 2

Växjö har gått tungt den senaste tiden. Som lök på laxen saknas tre OS-uttagna spelare hos smålänningarna där poängmakaren Pontus Holmberg får ses som det allra tyngsta tappet. Men trots detta är Lakers i nuläget på tok för lågt betrodda av tipparna. Brynäs har visserligen vunnit tre av sina fyra senaste fajter, men Timashov och gänget förtjänar knappast en streckprocent på 45-50 procent. Denna tillställning kommer mest troligt att bli jämn och Sam Hallam har, trots avbräcken, allt som krävs för att gå vinnande ur denna duell. Med tanke på allt detta är X2 rätt väg att gå.


2. Örebro - Leksand 2

Leksand besegrade Örebro så sent som i torsdags, då i Tegera Arena. Men trots att det nu är match på bortais för Björn Hellkvists manskap ska de ses med god chans att upprepa bedriften denna lördag. Värdarna saknar fortsatt Rodrigo Abols som representerar Lettland i OS. Ett mycket tufft avbräck för de rödklädda såklart. LIF ståtar med bland annat stjärnor som Ahnelöv, Véronneau och Camper och trojkan med följe lär gasa för fullt även i Närke. Bra spiktvåa till fin procent!


3. Djurgården - Luleå 1

Rivalmöte från Hovet då Djurgården och Luleå brakar samman. Det lutar åt att detta blir allt annat än en barnvänlig tillställning. Precis som det brukar se ut när dessa antagonister hamnar i klinch. Gästerna från Norrbotten är rättmätiga favoriter på Hovet, men då hemmahörande “Järnkaminerna” har fått tillbaka kaptenen Marcus Sörensen från skada bör de inte ändå räknas bort i hemmaborgen. Det är odiskutabelt så att de besökande “Björnarna” är bättre på pappret, men med tanke på värdet till vänster är det där som penseln inleder. Helgardera helst.


4. Södertälje - AIK 1

Södertälje och AIK ställs mot varandra i ett länsderby där de förstnämnda har kniven mot strupen. De blågula värdarna behöver höja sig flera snäpp om de inte ska riskera att spela i Hockeyettan kommande säsong. För AIK ser läget betydligt bättre ut just nu då de svartgula besökarna krigar för en topp 6-plats. Har firma Weigl/Heinerö en bra dag på jobbet kan de avgöra matcher helt på egen hand. Vi måste dock komma ihåg att hemmalaget har besegrat tuffa motståndare som BIK Karlskoga och Björklöven denna säsong, vilket trots allt vittnar om en hög högstanivå. Så med värdet till vänster måste 1X med till varje pris, även om alla tecken är att föredra.


5. Almtuna - Vita Hästen X

Vita Hästen åkte på ett riktigt magplask mot HV71 nyligen (2-8). Men vi ska inte lägga alltför stor vikt vid den förlusten då det kan hända alla lag i Hockeyallsvenskan. Sett till gästernas kapacitet är de utan tvekan jämbördiga med Almtuna och är således långt ifrån chanslösa i Uppsala. Mattias Zackrissons hemmalag har sett starka ut mot slutet, men i det stora hela har förlusterna varit alltför många sedan årsskiftet, där framför allt bottennappen mot Tingsryd och Kristianstad ligger färskt i minnet. En jämn batalj är troligtvis att vänta och att rulla ut heltäckningsmattan känns därmed befogat. Alla tecken.


6. HV71 - BIK Karlskoga 1

Ett hockeyallsvenskt toppmöte står för dörren då HV71 och BIK Karlskoga ska mäta svärd i Jönköping. Ett möte där värdarna rättvist drar på sig favorit-kostymen. När Tommy Samuelssons tjurar kommer upp i normal nivå är de totalt överlägsna i andradivisionen. Stjärnor som Torp, Önerud, Powell, Vesel och Matson är bara några av alla spelare som håller SHL-klass. Gästerna från Värmland är långt ifrån några duvungar, men med tanke på den nivå HV71 befinner sig på just nu får de blåvita besökarna svårt att slåss om poängen denna lördag. Given spiketta.


7. Västervik - Tingsryd 1

Västervik är rättmätiga favoriter i detta Smålandsderby mot Tingsryd. Även fast värdarna har stått för flera plattmatcher den senaste tiden så vittnar bland annat segern mot HV71 om att Martin Gudmundssons manskap är svårslagna i Plivit Arena. TAIF står därmed inför en tuff utmaning och då gästerna radat upp förluster på resande skridsko efter årsskiftet känns bortasegern avlägsen. Wigley, Hilmerson och Wia, som bildar förstakedja i hemmalaget, är tänkbara matchvinnare för de rödvita. Bra spiketta!


8. Finland - Sverige 2

Kupongens stora höjdpunkt är såklart hatmötet mellan Finland och Sverige i OS. Tre Kronor har inlett mästerskapet med två raka segrar och imponerade dessutom mot Slovakien senast. I Lucas Wallmark (tre mål i turneringen hittills) har de blågula en potentiell guldmakare då västerbottningen har det lilla extra. Men nu sätts Johan Garpenlövs manskap på prov då ett skickligt finskt landslag står på andra sidan. “Lejonen” ståtar med stjärnor som Filppula, Vatanen och Hartikainen och kommer knappast att vika ner sig enkelt i denna fajt. Hjärtat får första ordet då tvåan agerar utgång, men därefter sällskapar ettan när hjärnan får säga sitt. Det mindre troliga krysset kan gott uteslutas!


Kupongens kassaskåp

HV71

“Tjurarna” från Jönköping befinner sig på en egen nivå i Hockeyallsvenskan. Trots att ett annat topplag i form av BIK Karlskoga gästar Husqvarna Garden denna lördag talar det mesta för att värdarna löser tre nya poäng. Trolig etta!


Varningens finger!

Djurgården

Luleå är, precis som tabellen antyder, betydligt bättre än Djurgården. Men dessa rivalmöten lever ofta sina egna liv och med DIF-kaptenen Marcus Sörensen tillbaka från skada kan en hemmaseger inte uteslutas. Börja måla från vänster där värdet finns.162 rader
1. Brynäs - Växjö 1x2
2. Örebro - Leksand 2
3. Djurgården - Luleå 1x2
4. Södertälje - AIK 1x2
5. Almtuna - Vita Hästen 1x2
6. HV71 - BIK Karlskoga 1
7. Västervik - Tingsryd 1
8. Finland - Sverige 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto