Powerplay Tips Lördag 19/2

Publicerad på 19 Feb 2022 - 08:33

MrHockey

MrHockey

19 Feb 2022 - 08:33

Fem duster från SHL inleder lördagens hockeyfest. Därefter ska dubbla fajter från Hockeyallsvenskan avhandlas innan vi laddar upp inför kupongens stora höjdpunkt – OS-finalen mellan Finland och Ryssland. Notera att denna spelas först på söndag. Nu gasar vi mot åtta rätt!

Spelstopp: 15:141. Frölunda - Skellefteå 1
Rivalmöte från Scandinavium där två av de mest framgångsrika klubbarna i SHL de senaste tio åren brakar samman. Avbräcken är många under OS då de hemmahörande göteborgarna tvingas klara sig utan Friberg, Folin och Spacek medan gästerna från Västerbotten främst lider av stjärnbacken Jonathan Pudas frånvaro. FHC ståtar med tre raka segrar, varav 6-1 mot Oskarshamn senast. I stjärntrojkans frånvaro har framför allt unge Theodor Niederbach klivit fram för de rödgröna. 19-åringen noterades senast för sitt tredje mål på två matcher. Värdarna får utgångstipset, men med respekt för att SAIK toppar SHL är alla tecken att föredra.

2. Luleå - Rögle 1
Back to back-möte mellan Luleå och Rögle, denna gång i Norrbotten. Björnarna från norr gav ett blekt intryck i Ängelholm i torsdags och föll rättvist med 2-4. På hemmaplan lär det dock bli andra bullar då Linus Omark och company är erkänt svårslagna i Coop Norrbotten Arena. Kliver värdarna upp ett snäpp jämfört med senast ska de kunna utmana om segern denna lördag. Cam Abbotts besökare tvingas alltjämt klara sig utan OS-spelarna Dennis Everberg och Adam Tambellini. Två jättetapp i offensiven. Även fast Bandyklubben gjort det okej utan duon riskerar de ändå att bli numret för små här. Bra spiketta!

3. Växjö - Brynäs 2
Brynäs gästar Vida Arena denna lördag och gästrikarna ska ses med god chans att tvåla till förhandsfavoriten Växjö. Lakers har inte varit samma lag sedan trotjänaren Sam Hallam presenterades som nästa förbundskapten för Tre Kronor. De gånger de blåklädda lyckas vinna är det främst för att lagets stora stjärnor, Robert Rosén och Richard Gynge, levererar. Då värdarna har Kalnins, Holmberg och Rieder på OS är de dessutom försvagade. Besökarna från Gävle saknar visserligen huvudtränaren Mikko Manner som ska coacha Finland i OS-finalen på söndag. Men gästrikarna såg fina ut mot Örebro senast (2-1) och är som sagt långt ifrån chanslösa i denna fajt. Börja strecka från höger!

4. Leksand - Malmö 2
Malmö är SHL:s tydligaste krisgäng just nu. Skåningarna kryper allt närmare ett Play Out och har i de senaste matcherna stått för rent ut sagt usla prestationer. Tre raka förluster med målskillnaden 5-13 i dessa är allt annat än imponerande. Det är nu upp till kulturbärare som Söderberg, Lerby och Bryggman att visa vägen för ”Rödhökarna”. Leksand känns betydligt hetare just nu, men risken finns alltid att firma Véronneau/Camper har en dålig dag på jobbet. Då tenderar masarna att falla ihop som ett korthus. Trots gästernas kräftgång måste X2 smygas med på ett hörn. Skrälljobb i Dalarna!

5. Djurgården - Linköping 1
Djurgården har steppat upp ordentligt den senaste tiden. Det blåser positiva vindar runt Järnkaminerna efter två raka segrar mot Luleå och Växjö. De sistnämnda fick verkligen klä skott för stockholmarnas ilska då Dick Axelsson och company vann med hela 6-2 på Hovet i torsdags. En match där nyförvärvet från Rögle, Éric Gélinas, premiärnätade för Stockholmsklubben. På tal om positiva vindar är det stiltje hos Linköping för tillfället. Östgötarna har inte gått att känna igen den senaste tiden. Fyra raka förluster, den senaste mot Leksand med 4-8, är troligen inget facit som Jonas Junland och grabbarna går runt och skryter med. Trolig etta i huvudstaden.

6. HV71 - Almtuna 1
HV71 är som vanligt jättefavoriter i Husqvarna Garden. Tjurarna från Jönköping kan skryta med Hockeyallsvenskans starkaste trupp. Med nyförvärvet Myles Powell i truppen är värdarna ännu vassare än tidigare. Almtuna gör det stundtals bra, men det råder ingen tvekan om att Mattias Zackrissons manskap är det sämre laget i denna duell. Gästerna från Uppsala kommer att behöva spela på toppen av sin förmåga för att utmana smålänningarna om poängen, men det troliga scenariot är att denna tillställning slutar med en överkörning från Tommy Samuelssons gäng. Ettan åker in först. Finns resurser plockas rensarkrysset med.

7. Kristianstad - Troja/Ljungby 1
Kristianstad är erkänt starka hemma i Skåne och inför mötet med jumbon Troja/Ljungby talar det mesta för att de grönvita värdarna drar det längsta strået. KIK ståtar bland annat med dubbla segrar mot serieledaren HV71 denna säsong och femteplatsen är minst sagt välförtjänt. Precis som tabellen antyder har de tillresta “Trojanerna” inte gjort någon större succé i HA denna säsong. På resande skridsko har Joakim Hillding och gänget dessutom radat upp förluster. Suverän spiketta!

8. Finland - ROC X
Ryssland drog, dessvärre med blågula ögon sett, det längsta strået i straffläggningen mot Tre Kronor. Med idel KHL-stjärnor i truppen är det mycket möjligt att “Den ryska björnen” kan försvara OS-guldet från 2018. Våra landsgrannar Finland är knappa oddsfavoriter inför denna final och Lejonen kommer knappast att ge bort guldet utan en kamp. Med den gamle NHL-räven Valtteri Filppula som ledsagare har de blåvita gott om rutin att luta sig emot. Precis som många andra fajter under de Olympiska spelen blir troligtvis även denna av jämn karaktär. Rulla ut heltäckningsmattan!

Kupongens kassaskåp
Kristianstad
De grönvita är starka hemma i Skåne och ska ses med god segerchans mot ett Troja/Ljungby som går tungt i Hockeyallsvenskan, speciellt på resande skridsko där smålänningarna radat upp nederlag. Given etta.

Varningens finger!
Malmö
Leksand är rättmätiga favoriter i Dalarna denna lördag, men trots att Malmö inte rosat marknaden denna vinter så är kapaciteten hos skåningarna för bra för att bara spika ettan rakt av. Skrälltvåan jobbas in i Tegera Arena!

162 rader
1. Frölunda - Skellefteå 1x2
2. Luleå - Rögle 1
3. Växjö - Brynäs 1x2
4. Leksand - Malmö 1x2
5. Djurgården - Linköping 1
6. HV71 - Almtuna 1x
7. Kristianstad - Troja 1
8. Finland - ROC 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto