Powerplay Tips Lördag 20/2

Publicerad på 20 Feb 2021 - 07:54

MrHockey

MrHockey

20 Feb 2021 - 07:54

Full omgång i SHL och ett klassikermöte i Hockeyallsvenskan. Ja, lördagens Powerplay är sannerligen ett spännande sådant. Det vimlar av intressanta toppfighter på kupongen, som Frölunda - Rögle och Örebro - Leksand. Dessutom strålar Oskarshamn och Linköping samman för ett viktigt bottenmöte. Analysen hittar ni nedan, väl mött!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 20/2

1. Frölunda - Rögle 2
Scandinavium är agerar första anhalt där Frölunda jagar återupprättelse efter två minst sagt mediokra insatser i matcherna mot Malmö (2-3) och Linköping (0-2) tidigare i veckan. Mot LHC såg spelet utan puck bättre ut, men då slarvades det med puck istället. Inte de bästa förutsättningar då att få besök av landets just nu bästa ishockeylag, Rögle BK. Skåningarna nollade Djurgården på Hovet utan att imponera nämnvärt, vilket är imponerande i sig. Bandyklubben är inte lätta att tas med och med jämna odds väljer vi att ta ställning, tvåan lämnas allena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Malmö - Växjö 1
Malmö, som alltså överraskande slog Frölunda borta i tisdags följde upp det med att drämma dit Oskarshamn två dagar senare, också det på bortaplan. Helt plötsligt är skåningarna uppe på Play In-plats med färre antal spelade matcher än samtliga jagande klubbar bakom. Joakim Fagervalls hökar är i gott slag för stunden, i synnerhet tvillingarna Westerholm och Emil Sylvegård. Växjö har sett aningen sega ut i sista matcherna och frågan är om inte Lakers kanske är nedtränade? Hur som haver ska inte ett desperat Malmö räknas bort i hemmaborgen. In med hela spannet!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Skellefteå - Brynäs 2
Från Skåne upp till Västerbotten där Skellefteå vill tillbaka på vinnarspåret efter två förluster. Prestationerna har inte varit dåliga, mot varken Örebro eller Leksand, men nog saknas det en hel del skärpa i spelet utan puck. Till dagens match mot Brynäs tvingas SAIK dessutom klara sig utan backen Niclas Burström som är skadad och riskerar att bli borta en längre tid. Brynäs vann direkt i Greg Scotts återkomst då HV71 slogs tillbaka på hemmais med 2-1. Gästrikarna tog därmed viktiga poäng i bottenstriden och nu börjar skadelistan tunnas ut. Med fint värde på högerflanken känns helgarderingen given.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Luleå - Djurgården 1
Rivalmöte i Norrbotten när Luleå gästas av ett gäng iskalla kaminer från huvudstaden. Djurgården, utan stjärnor som Sebastian Strandberg och Jacob Josefson, hade svårt att skapa klara chanser på ett habilt Rögle i torsdags och föll helt sonika med 0-3. Med nio poäng ner till lagen under Play In-strecket ska det inte vara någon fara på taket för stockholmarna, men helt säkra går de ändå inte. Luleå har plockat poäng i fem raka matcher, tre segrar och två förluster. Här tvingas Björnarna klara sig utan lagkapten Erik Gustafsson, men vi håller ändå ettan som trolig. Bra spik upp till 60-65 procent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Färjestad - HV71 1
Efter en krampaktig start på sejouren i Färjestad har Olle Lycksell visat sitt rätta jag post nyårsafton. Oskarshamn-produkten, som spenderade juniortiden i Linköping, är en av FBK:s hetaste forwards just nu med poäng i fyra raka matcher. De värmländska vargarna gjorde två bra matcher mot Luleå och börjar mer och mer hitta slutspelsform. HV71 anländer till Karlstad med en sur sudden-torsk borta mot Brynäs där smålänningarna började bra men bjöd in gästrikarna i matchen genom att ta ett antal onödiga utvisningar. Är det sämre laget och på denna kniviga bong får ettan anses vara en bra spik upp till 55 prollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Örebro - Leksand 1
Jösses vilken fight Leksand gjorde uppe i Västerbotten! Masarna körde över Skellefteå, i synnerhet i den andra akten, och vann fullt rättvist med 6-3. Imponerande av Hellkvists dalkarlar som kommer bli att räkna med i slutspelet om de får vara skadefria. Nu ställs emellertid LIF mot ett mardrömsmotstånd – Örebro har nämligen gått segrande ur samtliga seriematcher lagen emellan sedan 2015. För drygt två veckor sedan vann närkingarna komfortabelt med 5-1 i Tegera Arena. Då vi spår en målrik tillställning känns gaffeln (etta-tvåa) som ett sunt val.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Oskarshamn - Linköping X
Trots enorma skadeproblem lyckades Linköping slå tillbaka Frölunda hemma i Saab Arena i förrgår. Lejonen var det bättre laget, något de underliggande siffrorna understryker. Frågan är om det kommer en reaktion nu i detta gastkramande bottenmöte mot Oskarshamn? Östgötarna har nämligen spelare som Ljungh, Törnqvist och Gordon kvar i rehabrummet i Linköping. Det som talar för gästerna att man tämligen enkelt vunnit de tidigare mötena med Oskarshamn denna säsong. Precis som oddsen indikerar håller vi IKO som favoriter, men känslan är ändå att det kan gå åt vilket håll som helst. Koppla på hela säkerhetsbältet.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. MODO - Västerås 2
Vi rundar av kalaset ett hack ner i det svenska seriesystemet, i Örnsköldsvik närmare bestämt. MODO:s kräftgång i Hockeyallsvenskan fortsätter – ångermanlänningarna har torskat fem raka matcher och inte plockat en trepoängare på åtta försök. Då Väsby slog tillbaka Björklöven igår har Sundquist mannar nu bara sju pinnar tillgodo på nykomlingarna. Västerås dominerade mot ett blekt Löven senast men som så många tidigare låste det sig för VIK-spelarna i avgörande lägen. Spelmässigt håller vi Västerås som det bättre laget just nu, dock ska inte MODO:s spets med Karlkvist och Harju i fören underskattas. Börja med tvåan och strecka så långt kosingen räcker.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Luleå
Djurgården går fortsatt tungt och tyngre lär det kännas efter besöket i Norrbotten. Luleå är ett bättre lag rakt igenom och bör vinna komfortabelt.

Varningens finger!
Brynäs
Brynäs vaskade fram mängder med heta chanser i skottsektorn och borde ha vunnit under ordinarie tid hemma mot HV71. Gästrikarna kan absolut störa ett just nu svajigt Skellefteå.

162 rader
1. Frölunda - Rögle 2
2. Malmö - Växjö 1x2
3. Skellefteå - Brynäs 1x2
4. Luleå - Djurgården 1
5. Färjestad - HV71 1
6. Örebro - Leksand 12
7. Oskarshamn - Linköping 1x2
8. MODO - Västerås 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto