Powerplay Tips Lördag 20/3

Publicerad på 20 Mar 2021 - 08:01

MrHockey

MrHockey

20 Mar 2021 - 08:01

SHL, Hockeyallsvenskans Play Out och NHL bildar åtta intressanta kamper på dagens PP-bong. Brynäs får fullt förtroende hemma mot HV71 medan Oskarshamn är en spännande skräll att ta hänsyn till i Västerbotten. I NHL är det fördel tre av fyra hemmalag. Då kastar vi loss!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 20/3

1. Brynäs - HV71 1
HV71 reser till Gävle i hopp om att greppa det lilla halmstrå som finns i hoppet om att rädda ett kontrakt utan Play Out. Smålänningarna har åtta poäng upp till både Brynäs och Oskarshamn med fem matcher kvar att spela, så en seger och tre poäng är ett måste. Tjurarna kommer dock till spel utan viktiga pjäser som Kinnvall, Sandin, Donovan och Fröberg. Med dessa avbräck tror vi HV får svårt att stå emot ett Brynäs som trots allt har en rimlig chans att undvika kval. Gästrikarna föll visserligen borta mot Djurgården senast, men samtidigt sett ruskigt stabila ut hemmavid. Ettan spikas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Skellefteå - Oskarshamn 2
Oskarshamn gjorde en bra match borta mot Leksand, något deras högre expected goals indikerar. Masarnas spets fällde dock avgörande och IKO har därmed förlorat två raka trots fina insatser. Gästerna återfinns på rätt sida strecket endast på grund av bättre målskillnad än Brynäs. Skellefteå är ett av seriens hetaste gäng och glänser med fem segrar sista sex. Oket är dock ett lag som brukar trivas uppe i Västerbotten och till dagens batalj får gästerna tillbaka Bauma och O’Brien från avstängningar. Med smarrigt värde på högerflanken är det läge att plita ner samtliga tecken. Heja IKO!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Leksand - Luleå X
Ruskigt viktigt möte i kampen kring topp 6-strecket där Leksand mer eller mindre kan säkra en kvartsfinalplats vid seger. Björn Hellkvists blåvita krigare skrinnar ut på isen i Tegera Arena med friska vindar i seglen efter fyra raka segrar. Lagets toppspelare låg bakom viktorian mot Oskarshamn senast där man som lag inte riktigt kom upp i nivå. Luleå är i sin tur i sval form, men kanske att uppehållet på nio dagar gjort Björnarna gott. Hemmalaget har frågetecken för Camper, Själin, Fransson och Lang och blir dessumton lite väl högt betrodda av det svenska folket. Helgardera och gå vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Kristianstad - Väsby 1
Ett hack ner i seriesystemet kan Kristianstad säkra kontrakt då gänget från handbollsstaden har 2-0 i matcher efter dubbla triumfer i Renew Arena. KIK, som haft sådana problem på resande skridsko under säsongen, stod för två stabila matcher i början på veckan. Väsby hade svårt att komma till klara målchanser, nykomlingens eventuella räddning skulle vara om Raphaël Lavoie (tillbaka från avstängning) får fart på lagets hittills tafatta offensiv. Känslan är ändå att Micke Gaths pågar får jubla högst i Skåneland. Trolig hemmaseger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. New Jersey - Pittsburgh 2
Rödsvarta Devils har varit en besvikelse denna säsong och är långt ifrån en slutspelsplats. Skadeläget är dessutom illa med spelare som Blackwood och Hischier out och Zacha tveksam. Pittsburgh kommer förvisso från dubbla nederlag, men när Pingvinerna föll mot just New Jersey häromdagen (3-2) dominerade de trots allt spelet i två perioder och vann även skotten överlägset. Plumpen senast kan även medföra till att vi får tvåan till ett rimligt pris och då kan den gott lämnas allena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Florida - Nashville 1
Florida har tillsammans med Tampa Bay och Carolina dragit iväg i toppen av Central Division. Pantrarna från Sunshine har sett överraskande bra ut och sannerligen prickat rätt med de svenska nyförvärven Alexander Wennberg och Patric Hörnqvist. De blågula duon ser ruskigt fin ut tillsammans med Jonathan Huberdeau. Nashville är i sin tur en enorm besvikelse. Framåt är det endast Filip Forsberg och till viss del Calle Järnkrok som levt upp till förväntningarna. Preds vann visserligen senast lagen drabbade samman, men katterna från the sunshine state ska trots det hållas klart högre. 1X torde räcka.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Colorado - Minnesota 1
Tungviktsmöte i West Division när topplagen Colorado och Minnesota strålar samman i Pepsi Center. Avalanche har inte riktigt lyckats leva upp till hypen totalt sett denna säsong, men tycks nu har hittat formen. Avs ståtar med fem raka segrar och har under de senaste tre matcherna bombat in 17 mål framåt. Wild har överraskat positivt denna säsong, i synnerhet svensktrion Rask, Eriksson-Ek och Brodin som varit tre viktiga kuggar hos de grönklädda besökarna från Ohio. Colorado vann med hela 5-1 mot Wild häromnatten och får bära favoritskapet i kraft av hemmaplan. Ettan först, tvåan sen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Tampa Bay - Chicago 1
Överraskningslaget Chicago har mattats mot slutet och klivit på fem minor under de sex senaste omgångarna. Janmark, Söderberg, Suter och inte minst Kane har hållit en hög nivå hela året, men totalt sett känns Hawks ganska blekt. Lagets bredd är inget vidare och de underliggande siffrorna vittnar om att de borde husera betydligt längre ner i tabellen. Tampa toppar den överlag ganska svaga Central Division, men det känns dock som att det finns betydligt mer att hämta av de regerande mästarna. Vasilevski har varit glödhet mellan stolparna och räddat Lightning vid flertalet tillfällen. Plocka med rensarkrysset som stöd till favoritettan.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Pittsburgh
Ett revanshuget Pittsburgh efter fadäsen senast mot Devils ska hållas som given favorit i Prudential Center. Pingvinerna ägde spelbilden i två perioder senast och har en helt annan trygghet i spelet jämfört med New Jersey. Tämligen solid tvåa i Newark.

Varningens finger!
Oskarshamn
Oskarshamn har, sedan de tog klivet upp i SHL, tagit sju av nio möjliga poäng uppe i Skellefteå och har dessutom viktiga Bouma och O’Brien tillbaka i laget. Den lågt streckade tvåan är en spännande rensare att ta i beaktning.

144 rader
1. Brynäs - HV71 1
2. Skellefteå - Oskarshamn 1x2
3. Leksand - Luleå 1x2
4. Kristianstad - Väsby 1x
5. New Jersey - Pittsburgh 2
6. Florida - Nashville 1x
7. Colorado - Minnesota 12
8. Tampa Bay - Chicago 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto