Powerplay Tips Lördag 22/1

Publicerad på 22 Jan 2022 - 08:14

MrHockey

MrHockey

22 Jan 2022 - 08:14

Lördagsunderhållningen kommer uteslutande från de svenska serierna då SHL, Hockeyallsvenskan och Allettan bjuder upp till dans. Kupongens bank hittas i Coop Norrbotten Arena och jumbon i Allettan Norra, Kiruna AIF, kan mycket väl skrälla i Värmland. Nu gasar vi mot full pott!

Spelstopp: 15:141. Timrå - Växjö 1
Växjö åkte på en ordentlig näsbränna mot Leksand i torsdags då smålänningarna föll med hela 3-7 i Tegera Arena. Det råder inga tvivel om att spetsen i form av gubbar som Rosén och Gynge håller yppersta SHL-klass, men som lag betraktat är Lakers inte på samma höga nivå som i fjol. Timrå höll jämna steg med Skellefteå i två perioder, innan västerbottningarna växlade upp och vann med 5-2. TIK är en nykomling som kan störa samtliga SHL-lag. Speciellt om stjärnor som Åberg och LaLeggia vaknat på rätt sida. I NHC Arena är medelpadingarna svårslagna och ska ses med god segerchans mot ett tilltufsat Växjö. Krysset kan gott uteslutas i vad som kan bli en målrik historia – etta-tvåa!

2. Oskarshamn - Frölunda 1
Det vill sig inte riktigt för Frölunda som inte haft någon lyckad start på det nya året. I torsdags åkte Joel Lundqvist och company på ytterligare en förlust, mot Linköping. Tre mål framåt på de två senaste matcherna reser såklart ett frågetecken kring effektiviteten hos de rödgröna. Oskarshamn har tre raka segrar i Be-Ge Hockey Center och kommer knappast att ge bort något gratis. Mycket kommer som vanligt att handla om ”MODO-kedjan” med Rosdahl, Olofsson och Karlkvist som står för det mesta i offensiv väg. Gästerna må ha en namnkunnigare spelartrupp, men ett formstarkt IKO i hemmaborgen kan inte räknas bort. Alla tecken känns bäst.

3. Luleå - Linköping 1
Luleå fick sin match mot Rögle framflyttad och kunde således ladda batterierna i torsdags medan många av de andra SHL-lagen spelade. Linköping var en av kombattanterna som befann sig i hetluften då östgötarna avfärdade Frölunda hemma i Saab Arena (2-1). ”Cluben” har imponerat den senaste tiden, men i Norrbotten har LHC inte fått segerjubla på länge. Tre raka förluster i Coop Norrbotten Arena talar såklart emot gästerna här. Dessutom är värdarna, med en glödhet Linus Omark i spetsen, bättre än Linköping på bägge delar av isen. Även fast ettan ser ut att bli hårt streckad bör ”Björnarna” lösa tre poäng i hemmaborgen. Ettan lämnas därmed allena!

4. Djurgården - Leksand 2
På grund av ett Corona-utbrott i spelatruppen har Djurgården inte spelat sedan den 30:e december. Risk för ringrost därmed när stockholmarna tar emot ett formstarkt Leksand. Dick Axelsson, som återvänt från pensionen, och hans järnkaminer kommer troligtvis att bjudas på en åktur på Hovet denna lördag. Med tanke på vad de tillresta masarna visade upp mot Växjö senast är det svårt att se hur Leksand inte ska gå vinnande ur denna duell. Transatlanterna Camper och Véronneau har börjat leverera poäng igen och då är LIF svårstoppade. Den troliga tvåan spikas!

5. Västervik - AIK 1
Både Västervik och AIK var i farten igår, men de förstnämnda gynnas av att både gårdagens och lördagens batalj spelas på hemmais. För gästernas del får lagbussen rulla långt denna helg och det kan såklart påverka Gnaget negativt. Men de svartgula är med det sagt det formstarkare sällskapet då fyra av de fem senaste fajterna slutat med seger. I Plivit Arena har det dock blivit två raka förluster för Heinerö och company. De hemmahörande smålänningarna är erkänt starka i hemmaborgen, det bevisar inte minst vinsten mot HV71 senast. Förstakedjan med Hagelin, Westfalt och Öhman har tillräckligt hög kapacitet för att avgöra matcher på egen hand. 1X prioriteras.

6. Vimmerby - Mariestad 1
Allettan Södra är nästa anhalt där mötet mellan Vimmerby och Mariestad ska synas i sömmarna. ”Tigrarna”, som hemmalaget kallas, har inte haft någon lätt resa sedan serien drog i gång. Åtta poäng på tio omgångar har lett till att Staffan Lunds manskap är nästjumbo. Men då värdarna från Astrid Lindgren-land har tre raka inbördes segrar mot BoIS vandrar blicken mot på vänstersidan. Besökarna har förvisso vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har en namnkunnigare trupp med klasslirare som Oliver Kandergård och Jesper Linden. Men då inbördes statistik talar emot Mariestad och ettan bjuder på smaskigt värde åker spikpistolen fram!

7. Forshaga - Kiruna AIF 2
Allettan Norra tar oss i mål och det första av två möten från den nordliga divisionen utkämpas mellan Forshaga och Kiruna AIF. Båda sällskapen huserar i botten av tabellen och viktiga poäng står därmed på spel. Värst ser läget ut för gästerna från Lappland då Viktor Mikko och company är jumbo och har tre raka förluster i ryggsäcken. Två raka derbyn har avverkats, mot Piteå och Kalix, och totalt tolv gånger tvingades målman Heiskanen kapitulera i dessa. Värdarna har med det sagt inte heller övertygat den senaste tiden och går därför inte säkra i Värmland. Endast ett mål framåt i de två senaste fajterna är ett minst sagt blygsamt facit. Börja måla från höger där värdet finns och fortsätt helst tvärs över brädet.

8. Surahammar - Kalix 2
Mötet mellan Surahammar och Kalix avslutar kalaset. En troligtvis jämn kamp där dagsformen kan vara avgörande. ”Örnarna” från norr kommer närmast från två raka derbysegrar, mot Kiruna AIF och Piteå. Dessa två skalper, i synnerhet den sistnämnda, bör ha stärkt självförtroendet hos Michael Lindgrens gäng. De hemmahörande ”Hammarna” är dock favoriter i Surahallen och kommer inte att bjuda gästerna på någon enkel match. Räkna med högt tempo där ”matchen i matchen” utkämpas mellan stjärnorna Jakob Forslund (Surahammar) och Christoffer Björk (Kalix). Säkrast är att rulla ut heltäckningsmattan för att garantera grön bock.

Kupongens kassaskåp
Luleå
Linköping har spelat upp sig under säsongen, men i Coop Norrbotten Arena kan de få tufft att utmana om poängen. Linus Omark och hans björnar är skickligare och drar det längsta strået!

Varningens finger!
Kiruna AIF
Kiruna AIF har besegrat både Boden och Strömsbro på resande skridsko och är knappast chanslöst i bottenmötet med Forshaga. Alla tecken åker in i jakten på en bortaskräll.

162 rader
1. Timrå - Växjö 12
2. Oskarshamn - Frölunda 1x2
3. Luleå - Linköping 1
4. Djurgården - Leksand 2
5. Västervik - AIK 1x2
6. Vimmerby - Mariestad 1
7. Forshaga - Kiruna AIF 1x2
8. Surahammar - Kalix 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto