Powerplay Tips Lördag 23/1

Publicerad på 23 Jan 2021 - 07:34

MrHockey

MrHockey

23 Jan 2021 - 07:34

Vilken kupong vi har framför oss denna lördag med matcher från SHL, Hockeyallsvenskan och NHL. Hemma i Svedala väntar dubbla toppmöten, i Ängelholm samt i Göteborg. Allra högst slår ändå ångestmötet i Linköping mellan LHC och HV71. Vi sätter kurs mot Dalarna och Tegera Arena. Häng på! 

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 23/1

1. Leksand - Färjestad 1
Leksand går numera inte att räkna bort mot något lag i SHL. Det visade masarna inte minst genom att hänga fem kassar på bortais mot självaste Frölunda i torsdags. Junisarna Heineman och Kandergård lade grunden till 5-4-segern med två fagra mål i den första akten. Läget är desto värre för Färjestad som har underpresterat sett till truppen. Värmlänningarna kan snart se i stjärnorna efter en topp 6-plats efter fyra raka nollpoängare. LIF är klart bättre just nu och ettan får anses vara spännande spik till omkring 50 procent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Rögle - Luleå 1
Seriefinal i Ängelholm! Åtminstone om vi ska gå efter poängsnitt per match. Rögle toppar tabellen i samtliga kategorier och visade upp en propaganda-hockey borta mot Djurgården i den första perioden. Trots att de grönklädda dras med skador åkte man upp till huvudstaden, lirade ut stockholmarna till en början och grejade slutligen tre sköna poäng. Luleå föll i sin tur med 0-1 hemma mot Växjö, norrbottningarna har därmed bara mäktat med två mål framåt på 56 skott sista två matcherna. Lär antagligen svara upp men bra fight i hajtanken, alla tecken rekommenderas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Frölunda - Örebro 1
Ett annat toppgäng som kommer från två svidande hemmaförluster är Frölunda. Göteborgarna följde upp bottennappet mot LHC (1-2) med att få sina fiskar varma mot Leksand. Masarna var mördande effektiva samtidigt som göteborgarna gick bort sig flera gånger i egen zon och drog dessutom på sig får många onödiga utvisningar. Frölunda har dock en riktigt bra chans att studsa tillbaka på vinnarspåret när formsvaga Örebro gästar. Närkingarna kommer närmast från två dåliga insatser mot Djurgården och Brynäs som renderat i förlust. Lägg därtill att ÖHK har gått på pumpen hela elva gånger i följd i Scandinavium. Ettan spikas komfortabelt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Djurgården - Skellefteå 2
Sex poäng skiljer mellan tabellåttan Djurgården och sexan Skellefteå som alltså innehar den sista direktplatsen till kvarten inför lördagens omgång. Djurgårdens insats mot Rögle var ett riktigt lågvattenmärke, framförallt i den första perioden där skåningarna gick upp i en 3-0-ledning. Jesper Pettersson var en av få järnkaminer som ändå gjorde en bra match. Skellefteå är i sin tur i gryende form med fem raka segrar och förfogar över en stekhet Jocke Lindström som noterats för åtta pinnar sett till de sex senaste matcherna. Med just nu jämna odds och streck är det läge att ta ställning i huvudstaden. Då lockar högersidan mest –tvåa!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Linköping - HV71 X
E4-derby, tillika jumbofinal, när Linköping och HV71 strålar samman i Saab Arena under lördagskvällen. De tillresta smålänningarna har en poäng upp till rivalerna från Östergötland och ytterligare tre till Malmö som återfinns på säker mark. Trots en bra insats borta mot Skellefteå föll HV med 2-4 i torsdags. Fredrik Forsberg hängde en påse i powerplay som alltjämt är bäst i hela SHL. Efter en minst sagt medioker period där förlusterna stod som spön i backen har Linköping vunnit två raka. Hemmalaget är emellertid tungt belastade med skador, inte minst på backsidan där Larsson, Berglund och Bäckman saknas. Väldigt svårtippat på förhand. Hela upp och knalla vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Växjö - Brynäs 1
Vidare till Kronobergs län och mötet mellan tabelltvåan Växjö och tian Brynäs. Lakers gjorde något som lag sällan lyckas med uppe i Norrbotten, nämligen att nolla Luleå. Stor matchvinnare blev självfallet Viktor Fasth som sin höll sin femte nolla för säsongen. Dessutom fortsätter Emil Pettersson göra succé i den blåorangea tröjan medan brorsan har det desto tyngre på andra sidan pölen. Brynäs är ett motstånd som brukar passa Lakers väl, i synnerhet på hemmais. Ettan må vara högst trolig, men med hänsyn till värde petar vi även in tvåan och hejar på Brynäs. Etta-tvåa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Kristianstad - BIK Karlskoga X
Efter två tuffa matcher mot Timrå som båda slutade med förlust väntar ytterligare ett back to back-möte mot ett topplag för Kristianstad. Skåningarna, som ligger sist i Hockeyallsvenskan, är ligans sämsta bortalag men har samtidigt löst sju segrar av 15 möjliga i hemmahallen. Det finns även hyggligt med kvalité hos de grönvita som dock haft svårt att få ihop helheten. Karlskoga är i gott slag, inte minst linan med Rekonen, Franzén och Immo. Här blir de blåvita dock på tok för högt streckade. KIK vann trots allt uppe i Nobelhallen för två veckor sedan. Helgardera.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Columbus - Tampa Bay 2
Columbus stod för en praktskräll när de för två år sedan slog ut Tampa Bay i fyra raka matcher i slutsspelets inledande runda. I fjol tog Lightning gruvlig revansch på Jackets i slutspelet och vann sedermera Stanley Cup. Lagens möttes även under natten till fredag och då var Tampa det klart bättre laget. Columbus målman Joonas Korpisalo såg på egen hand till att Blåjackorna fick med sig en pinne. Dubois har bett om en trejd och åker mest bara runt och glider. Stjärncentern blev också bänkad av Tortorella senast. Därutöver är Nyquist och Dubinsky skadade. Tampa bör minst lösa en pinne i Nationwide Arena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Frölunda
Något kassaskåp är det kanske inte med efter två mediokra insatser på hemmabana lär Frölunda komma ut i ett ruskigt tempo. Örebro har varit kalla på bortaplan på slutet och lär få tufft i Göteborg. Frölunda spikas.

Varningens finger!
Kristianstad
Kristianstad hade visserligen ingen chans mot Timrå, men det har å andra inget annat lag i Hockeyallsvenskan just nu. Karlskoga brukar passa KIK bättre. Både ettan och krysset är potentiella rensare som synas omgående.

162 rader
1. Leksand - Färjestad 1
2. Rögle - Luleå 1x2
3. Frölunda - Örebro 1
4. Djurgården - Skellefteå 2
5. Linköping - HV71 1x2
6. Växjö - Brynäs 12
7. Kristianstad - Karlskoga 1x2
8. Columbus - Tampa Bay x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto