Powerplay Tips Lördag 27/3

Publicerad på 27 Mar 2021 - 08:19

MrHockey

MrHockey

27 Mar 2021 - 08:19

Det vimlar av högoktaniga matcher på lördagens Powerplay. I SHL är Djurgården i behov av poäng för att säkra en slutspelsplats, dessutom bjuds vi på en renodlad seriefinal från Ängelholm. I Hockeyallsvenskans slutspel kan Karlskoga säkra ett avancemang vid seger mot Västerås. Vidare väntar Game 2 SDHL-finalen samt dubbla avslutande NHL-kamper. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 27/3

1. Djurgården - Färjestad 1
Färjestad drabbades hårt av Corona med flera sjukdomsfall i truppen. Efter ett uppehåll på närmare tre veckor är det äntligen dags för värmlänningarna att dra på sig matchdressen när man ställs mot ett desperat Djurgården på Hovet. Järnkaminerna fick på läppen hemma mot Linköping i torsdags efter en ganska svag insats sett över 60 minuter. Ohlssons gäng har därmed bara tre poäng ner till LHC under slutspelsstrecket och behöver en trea i denna sista omgång för att säkra en slutspelsbiljett. Gragnani är vad det verkar redo för spel efter sin överkroppsskada och blir en grym förstärkning i DIF:s försvar. Det finns frågetecken för statusen hos FBK som dessutom inte har lika mycket att spela för. Trolig hemmaseger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Rögle - Växjö 1
Seriefinal från Ängelholm när ettan Rögle tar emot tvåan Växjö. Hemmalaget gör sin sista grundseriematch medan Lakers har en tuff period framför sig med en handfull matcher inom loppet av en dryg vecka. Sams lakejer har bara två pinnar upp till Bandyklubben och kan faktiskt säkra seriesegern om de lösa tre poäng ikväll. Det som talar emot smålänningarna är att de precis som FBK kommer från ett längre uppehåll och lär ha en del rost i benen. Kan Rögle månne utnyttja detta? Skåningarna sumpade en rad klara lägen mot Leksand senast men kan glädjas åt att både Gélinas och LaLeggia gör comeback idag. Liten fördel RBK, men helgardera gärna.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. HV71- Luleå 2
Vad tusan är det som händer med anrika HV71? En fråga som varit uppe på tapeten en längre tid, men snacka om att Tjurarna är långt nere i källan och famlar efter dubbla kölhalningar mot Leksand (0-6) och Oskarshamn (0-7). I hopp om att väcka liv i laget inför kvalet har HV rekryterat Pär Johansson från Dallas Stars. Johansson ska figurera som stöd till övriga i ledarstaben och hjälpa till på träningarna. Om det kommer hjälpa mot Luleå som jagar en topp 6-plats? Nja, det känns inte troligt. Detta blir kattens lek med råttan. Spika tvåan och gå vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Västerås - Karlskoga 1
Lite mer upphetsande och intressant på förhand när vi riktar blickarna mot slutspelet i Hockeyallsvenskan där Karlskoga leder med 2-0 i matcher och således har matchboll mot Västerås. Mycket har handlat om flera tveksamma domslut i denna serie där framförallt Västerås blivit felfördelade ett antal gånger. Spelmässigt har BIK sett strået vassare ut, framförallt i inledningen av bägge ronderna. Gurkorna från Västmanland lär dock inte ge upp i första taget och när tvåan överstreckas är det läge att koppla på hela bältet och jobba in en hemmaseger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Västervik - Södertälje 1
1-1 är ställningen i denna ovissa serie efter att Västervik gått segrande ur den andra fighten uppe i Södermanland med klara 5-2. Smålänningarna fick en kanonstart på matchen via en strålande räddning av Daniel Marmenlind och ett tidigt mål signerat Viktor Liljegren. Därefter rullade på för Karlins manskap som kontrollerade händelserna på ett stabilt sätt och fick fin utdelning på de chanser man skapade. Fjärdelinan gick i bräschen med två mål från Oscar Petterssons klubblad. Knapp fördel “Vikarna” i game 3 och känslan är att de minst löser ett kryss. 1X tippas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Brynäs Dam - Luleå Dam 2
Luleå:s damer glänste i den första SM-finalen och hade inga problem med att montera ner Brynäs i Gävle. Norrbottningarna stängde ner Brynäs hypade duo Stalder/Mrazova fullständigt. Deras normala kedjekamrat, Bouveng, var sjuk och kom inte till start. Hon är även ett frågetecken inför dagens batalj, något som i så fall försämrar hemmalagets chanser avsevärt. LHF vann med hela 6-1 och är gigantisk favorit även i denna andra kamp. Det lär även synas på strecken och i jakten på högre utdelning chanser vi och plockar med samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Boston - Buffalo X
Buffalo fortsätter att dyka rakt ner i avgrunden. Det som såg så spännande ut på pappret inför säsongen, med Taylo Hall in i truppen bland annat, har förvandlas till en mardröm för Rasmus Dahlin och company. Sabres har inför mötet med Boston gått på pumpen i 16 raka matcher och saknar dessutom spelare som Olofsson, Ullmark och inte minst Eichel. Boston föll mot Islanders häromnatten och har inte mindre en åtta spelare på frånvarolistan så är det någon match som Buffalo kanske kan nypa någon pinne i är det just mot ett något stukat Bruins. Vi testar alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Philadelphia - NY Rangers 2
Rangers sopade isen med Philadelphia när lagen drabbade samman under natten mot fredag. Gästerna från The Big Apple segrade med hela 8-3 och Mika Zibanejad noterades för hela sex poäng, fördelat på tre mål och tre assist. Faktum är att det var “Zibbys” andra sexpoängsmatch mot Flyers denna säsong. Ett otroligt facit! Philly har endast fått med sig en poäng sett till de tre senaste matcherna på hemmais och får troligen svårt att hävda sig mot ett just nu stekhett New York-lag. Håller sig tvåan runt 50 procent är det en stabil spik att avsluta med.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Luleå
HV71 tycks ha kastat in handduken och kommer närmast från dubbla storförluster mot Leksand och Oskarshamn. Kommer vila samtliga småskadade spelare och lär inte ha något att hämta trots hemmaplan. Bank-tvåa!

Varningens finger!
Buffalo
Något av ett långskott såklart med tanke på Buffalos urusla form, men samtidigt är Boston hårt drabbade av skador och med hänsyn till värdet på högerflanken chansar vi och plockar med både krysset och tvåan.

162 rader
1. Djurgården - Färjestad 1
2. Rögle - Växjö 1x2
3. HV71- Luleå 2
4. Västerås - Karlskoga 1x2
5. Västervik - Södertälje 1x
6. Brynäs Dam - Luleå Dam 1x2
7. Boston - Buffalo 1x2
8. Philadelphia - NY Rangers 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto