Powerplay Tips Lördag 29/1

Publicerad på 29 Jan 2022 - 08:03

MrHockey

MrHockey

29 Jan 2022 - 08:03

Vi bjuds på uteslutande svensk ishockey denna lördag då fajter från SHL, Hockeyallsvenskan, Allettan och Hockeyettan ska synas i sömmarna. Kalmar tornar upp som en vettig spik i Hatstore Arena och när det kommer till skrällarna bör ett Boden som är på väg att hitta tillbaka till formen kunna störa serieledande Hudiksvall. Häng med i jakten på full pott!

Spelstopp: 15:591. Färjestad - Oskarshamn 2
Oskarshamn tog en tung skalp mot SHL-tvåan Skellefteå i Be-Ge Hockey Center i torsdags. ”MODO-kedjan” levererade på nytt och inte minst Patrik Karlkvist som, förutom två assist, smällde in säsongens 22:a och 23:e balja. IKO ställs nu inför nästa tuffa utmaning när de gästar Löfbergs Arena. Statusen hos Färjestad är dock högst oklar då värmlänningarna, som tidigare drabbades av Corona, inte spelat sedan den 13:e januari. En kvalificerad gissning är att besökarna gynnas av att ha ett högre matchtempo i buggarna och ska därmed ses med god chans att revanschera sig för 0-5-förlusten mot ”Pennans” vargar när sällskapen möttes i Småland. Kan Karlkvist och company hålla ångan uppe får FBK:s backar se upp i ”kaffearenan”. Trots hemmalagets favoritskap på oddsmarknaden kan de inte hållas i handen. Smäll dit samtliga tecken för garanterad grön bock och förhoppningsvis förhöjd utdelning.

2. Örebro - Djurgården 1
Örebro körde över ett försvagat Rögle i Behrn Arena i torsdags. Samma arena agerar slagfält när de rödklädda ställs mot Djurgården denna lördag. Besökarna från huvudstaden har fått ett rejält uppsving sedan de övertalade Dick Axelsson att återvända från pensionen. DIF-profilen, som delar kedja med en annan hemvändare i form av William Eklund, har noterats för tre assist på två matcher. Segrarna mot Leksand och Oskarshamn var minst sagt välbehövliga då ”Järnkaminerna”, som är jumbo i SHL, kämpar för att undvika Play out. Men dessvärre för nye tränaren Jocke Fagervalls del saknas kaptenen Marcus Sörensen då den tidigare NHL-spelaren åkte på en otäck smäll mot huvudet senast. Då ÖHK är det bättre laget ska de ses med god chans att skörda nya framgångar i hemmaborgen. Ettan singlas.

3. Södertälje - Västervik 2
Södertälje och Västervik ska göra upp om viktiga poäng i Hockeyallsvenskan denna lördag. Inget av sällskapen rosar marknaden för tillfället då värdarna har fyra raka förluster på kontot medan besökarna från Småland vunnit blott en av sina fem senaste fajter. Värst ser det ut för SSK som i allra högsta grad riskerar att spela i Hockeyettan kommande säsong. VIK var förvisso i farten så sent som i går kväll, men trots risk för trötta ben ska vi komma ihåg att de rödvita har stått för en rad imponerande prestationer den senaste tiden. Martin Gudmundssons manskap har till exempel pressat både MODO och HV71 på bortais. Tvåan agerar utgångstecken, låt därefter garderingspennan vandra så långt stålarna räcker.

4. Kalmar - Huddinge 1
Allettan Södra är nästa anhalt där Kalmar och Huddinge ska mäta svärd. Bägge kombattanterna tillhör den nedre halvan av tabellen där de för tillfället står på samma poäng (13), även om gästerna från Stockholm spelat en match mer ska sägas. KHC är erkänt svårslagna i Småland och drar rättmätigt på sig favorit-kostymen i Hatstore Arena. Senast sällskapen möttes i denna arena slutade det med en 4-2-seger för hemmalaget. Niko Ahoniemi och company ståtar med två raka segrar och bör kunna montera ner ett Huddinge som i det stora hela inte lyckats leverera på resande skridsko den senaste tiden. Gedigen spiketta!

5. Forshaga - Surahammar 1
Vi stannar kvar i Allettan men skiftar över till den norra divisionen där Forshaga och Surahammar brakar samman i Värmland. De tillresta ”Hammarna” är ett topplag i denna serie, men svävar med det sagt i fara då poängmaskinen Lukas Söderlund är avstängd. Ett besvärligt avbräck för gästerna. Detta öppnar upp en möjlighet för FIF som behöver ta poäng för att kunna avancera till den övre halvan av tabellen. Två raka segrar, mot tuffa motståndare i form av Kalix och Strömsbro, vittnar om fin form hos hemmalaget. Penseln inleder vänsterifrån, men med tanke på Surahammars höga kunnande är samtliga tecken att föredra.

6. Hudiksvall - Boden 2
Hudiksvall toppar Allettan Norra i överlägsen stil och ställs denna lördag mot ett Boden som tvingats ödsla energi på en utdragen ekonomisk tvist med Hockeyettan. Detta är troligen den största orsaken till att norrbottningarna tappat mark i toppstriden den senaste tiden. Robert Nordbergs manskap ståtar dock med en av seriens starkaste spelartrupper där klasslirare som Christian Nyman och SHL-meriterade Mikael Lidhammar huserar. Men 5-0-segern i derbyt mot Kalix och det faktum att gästerna lyckades pressa Surahammar till straffläggning senast talar till bortalagets fördel här. Dra till med samtliga tecken och jobba högersidan i jakten på en skräll!

7. Wings Arlanda - Lindlöven X
Ett på förhand svårtippat toppmöte från Hockeyettan Norra där Närke-gänget Lindlöven gästar Arlanda Wings. Värdarna fick sin fina segersvit på sex raka fajter avslutad senast via 3-5-förlusten mot Köping. Det är långt ifrån en självklarhet att stockholmarna kan studsa tillbaka till vinnarspåret denna lördag då gästande LIF sett i det närmaste ostoppbara ut mot slutet. 7-2-segern mot Vännäs innebar fjärde raka för målmaskinen Albin Gunnarsson och hans adepter. Kapacitetsmässigt är sällskapen dock jämbördiga vilket gör att det är klurigt att ta ställning. Rulla ut heltäckningsmattan!

8. Vallentuna - Köping 1
Vallentuna och Köping möttes så sent som i söndags i en fajt där “Vikingarna”, som hemmalaget kallas, drog det längsta strået. Krüger, Söderberg, Lehman och gänget är därmed rättmätiga favoriter i hemmaborgen. Besökarna från Västmanland har förlorat sju av de nio senaste fajterna på resande skridsko och kommer få svårt att stå upp mot ett på pappret skickligare hemmalag. Starkare form och spelartrupp samt att lagens senaste batalj finns färskt i minnet gör att spikettan kittlar. Fram med hammaren ögonaböj!

Kupongens kassaskåp
Kalmar
Huddinge har haft svårt att vinna på resande skridsko och föll dessutom med 2-4 senast Hatstore Arena besöktes. Gyllene läge för ett formstarkt Kalmar att säkra tredje raka segern!

Varningens finger!
Boden
Tvisten med Hockeyettan har uppenbart påverkat Boden negativt då norrbottningarna radat upp förluster den senaste tiden. Men truppen håller alltjämt hög kvalitet och BHF har det som krävs för att störa ettan Hudiksvall. Kasta in alla tecken och jobba in tvåan i match 6!

162 rader
1. Färjestad - Oskarshamn 1x2
2. Örebro - Djurgården 1
3. Södertälje - Västervik x2
4. Kalmar - Huddinge 1
5. Forshaga - Surahammar 1x2
6. Hudiksvall - Boden 1x2
7. Wings Arlanda - Lindlöven 1x2
8. Vallentuna - Köping 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto