Powerplay Tips Lördag 3/4

Publicerad på 3 Apr 2021 - 10:53

MrHockey

MrHockey

3 Apr 2021 - 10:53

Hundra procent svensk hockey rullas ut framför oss denna påskafton. Förutom den sista grundserieomgången i SHL bjuds vi även på avgörande åttondelsfinaler från Ettan. Bra spikbud hittas i Malmö Arena, medan ett Timrå som blir högt betrodda får se upp hemma i Medelpad. Förhoppningsvis finns åtta rätt i påskägget!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 3/4

1. Malmö - Växjö 2
Växjö vann skotten med 34-17 i Scandinavium men drog ändå det kortare strået mot Frölunda igår. Det bekymrar nog inte Sam Hallams gäng nämnvärt eftersom Lakers redan är klara seriesegrare inför grundseriens sista omgång. I Skåne blir det troligen halvfart på gästerna, som har lyxen att gå på sparlåga inför viktigare fajter i det kommande slutspelet. Fagervalls Rödhökar på andra sidan får även de spela vidare, dock i Play In. Niondeplatsen i tabellen är redan ett faktum och kvällens batalj hemma i Malmö Arena är således endast av akademisk betydelse. När allt kommer till kritan är smålänningarna bättre och tvåan är en gångbar spik till cirka 50-55 procent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Oskarshamn - Brynäs 2
Det är i praktiken klart att Brynäs ställs mot HV71 i ett kommande ångestkval, där en av de anrika klubbarna kommer att tvingas lämna högstaligan. Det började bra i måstematchen mot Färjestad senast, men kaptenen Anton Rödin och hans kamrater tvingades till slut vika ner sig. Grundseriens sista match mot Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center blir istället en chans för Gävle-gänget att stärka självförtroendet inför vad som komma skall. Räkna med att Peter Anderssons mannar åtminstone spelar för ära och heder denna eftermiddag. IKO kan släppa ned axlarna, då laget skrinnar ut i hemmaborgen med vetskapen att de spelar i SHL även nästa säsong. Ovisst på förhand, men med fint värde till höger agerar tvåan utgång.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Örebro - Färjestad 1
Det är inget snack om att motivationen är högre hos hemmalaget i Närke, då Örebro kan passera Luleå i tabellen genom en seger. Duon Robin Kovács och Emil Larsson, som båda tidigare spelat i just Luleå, ställer sig knappast blyga inför att snuva sin gamla arbetsgivare på femteplatsen och på så sätt förbättra de rödkläddas förutsättningar inför den stundande kvartsfinalserien. Färjestad å andra sidan kan inte påverka sin tabellplacering och fokuset ligger troligen redan på Play In-serien som väntar för värmlänningarna härnäst. Den högt betrodda ettan inleder, men med hänsyn till värdet måste den få sällskap. Helst av alla återstående tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. HV71 - Linköping 1
Det blir som sagt en kamp om överlevnad mot Brynäs som väntar för HV71. Jönköpingslaget äntrar isen hemma i Husqvarna Garden med 11 (!) raka förluster i ryggen, och även om en seger mot Linköping inte kan rädda Tjurarna från negativt kval, så skulle det åtminstone innebära att Simon Önerud och company tar med sig en positiv känsla till de kommande ödesmatcherna. Gästande Cluben höjde sig när det behövdes som mest och säkrade SHL-kontraktet genom fem raka segrar, innan sviten tog slut mot Luleå senast. “Pajens” mannar kan således slappna av och njuta av säsongens sista match. När formkurvor ställs åt sidan så är det trots allt två jämna sällskap det handlar om. Med hänsyn till värdet är ettan en tänkbar spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Timrå - Västervik 2
Upp till bevis för seriesuveränen Timrå som agerade slåttermaskiner genom hela den hockeyallsvenska grundserien. Den blivande NHL-spelaren Jonathan Dahlén och hans lekkamrater “värmer upp” i semifinalerna innan det blir skarpt läge längre fram. Ja, lite så känns det faktiskt, då Västervik kommer att behöva ett smärre mirakel för att kunna rubba en rödvit maskin med SHL i sikte. De Kalmar-bördiga stod för en fin grundserie med tanke på klubbens resurser, men allt talar för att resan har nått sitt slut. Det är dock inte helt otänkbart att gästerna orkar utmana i någon av matcherna, och det ska även sägas att Karlins mannar vann efter förlängning senast lagen drabbade samman. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in bortaskrällen!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Hudiksvall - Piteå 1
Det vankas åttondelsfinaler i tredjedivisionen där ett gäng tappra sällskap slåss om att få spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Kupongens första Ettan-fajt spelas mellan Hudiksvall och Piteå och är också den tredje och avgörande. Norrbottningarna vann det första mötet hemma i LF Arena efter att kaptenen Magnus Isaksson visat vägen i powerplay, men under gårdagen fick ett på pappret bättre Hudik revansch hemma i Glysishallen, där gästande PHC nu förlorat fyra raka matcher. Poängkungen Adam Byström Johansson och hans kompanjoner blir klara favoriter i hemmaborgen även denna gång. Ettan inleder, men när den ser ut att bli högt betrodd är det ingen dum idé att plocka fram garderingspennan. Alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Huddinge - Östersund 1
Östersund chockade Huddinge i den första åttondelsfinalen där jämtlänningarna vann med hela 6-0. Peter Nylanders krigare vaknade dock till liv efter storförlusten och vann hemma i Björkängshallen igår. Detta efter att den Almtuna-fostrade veteranen Kim Lennhammer stått för två assist i vändningen, där 0-2-underläge förvandlades till en imponerande 3-2-seger. En nagelbitare förväntas i avgörandet, där hemmalagets psykologiska övertag kan komma att fälla avgörandet. Lägg även till att HIK besitter ett högre hockeykunnande. Den troliga ettan hamras in trots aningen hög streckprocent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Forshaga - Visby/Roma 2
Visby/Roma imponerade i Värmland och slog ur underläge när serien utjämnades till 1-1 i matcher. Baggarna från “öjn” ges ett gyllene tillfälle att skrälla igen mot ett Forshaga som har favorittrycket på sig. Gotlänningarna visade på stark moral igår då segern dessutom kom i förlängning, efter att Nacka-sonen Alex Ek klev fram och avgjorde. FIF får därmed se upp så att det inte blir en tidig semester, och det blir nu upp till spelare som Henrik Olsen och Anton Brandhammar att vara bäst när det gäller. Med spelvärdet i åtanke känns X2 som ett stabilt val i Ängevi Ishall.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Växjö
I en match utan betydelse känns det tryggt att luta sig mot det bättre laget. Växjö kommer att få längre vila än Malmö, som har Play In väntandes runt hörnet. Lakejerna fixar en sista seger i grundserien. Spiktvåa i Skåne!

Varningens finger!
Västervik
Sett över hela semifinalserien får Västervik svårt att stå upp mot ett Timrå som är klasser bättre. I någon av matcherna ska dock Kalmar-gänget, som vann senast lagen möttes, orka störa. Kanske redan i första mötet? Alla tecken!

162 rader
1. Malmö - Växjö 2
2. Oskarshamn - Brynäs 1x2
3. Örebro - Färjestad 1x2
4. HV71 - Linköping 1
5. Timrå - Västerås 1x2
6. Hudiksvall - Piteå 1x2
7. Huddinge - Östersund 1
8. Forshaga - Visby/Roma x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto