Powerplay Tips Lördag 30/1

Publicerad på 30 Jan 2021 - 07:06

MrHockey

MrHockey

30 Jan 2021 - 07:06

Det är i vanlig ordning den Svenska Hockey Ligan som dominerar lördagens Powerplay. Samtliga 14 lag från det blågula finrummet kastas in i elden och viktiga poäng ska delas ut. Kupongen är väldigt favoritbetonad, ska det blir någon vidare utdelning måste vi fälla giganter som Luleå och/eller Växjö. Lycka till!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 30/1

1. Leksand - Djurgården 1
Leksand stod för en osedvanlig blek insats i Oskarshamn i torsdags, IKO vann med 6-3, ett resultat som var helt i sin ordning sett till matchbilden. Efter två raka torsk är dalkarlarna åter nere på jorden. Nu räknar vi dock kallt med att Hrívik, Cehlárik, Camper och company studsar tillbaka hemma i Tegera Arena. Djurgården är helt under isen efter sex raka torsk på hemmais och bara en trepoängare sett till de senaste elva omgångarna. Målvaktsspelet har inte fungerat och stockholmarna har blytunga skador på Strandberg och Josefson. 1X ska räcka i Dalarna.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Skellefteå - Rögle 1
Ett redigt sluggermöte står på menyn härnäst när vi vänder blickarna mot Skellefteå Kraft Arena. I och med 6-0-viktorian hemma mot Linköping har nu SAIK vunnit sju raka matcher och skaffat sig själva en marginal på sex pinnar ner till Leksand under topp 6-strecket. Jeppe Fröden och Oscar Möller stänkte dit två puckar vardera mot LHC och i mål imponerar Söderblom oerhört mycket. Rögle behöver ingen närmare presentation. Serieledarna är ruskigt bra, men är nu tungt belastade av skador på flera toppar – Seider, Bistedt, Tambellini och Palola är bland annat out. För att ha råd med garderingar på andra håll drämmer vi till med en häftig spiketta i Västerbotten!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Frölunda - Brynäs 1
Ettan kommer även att lämnas allena i Göteborg och har vi tur kan värdet bli helt okej på Frölunda som gått på pumpen i tre raka hemmamatcher. Insatserna hemma mot Linköping och Leksand var inget vidare från Rönnbergs adepter, men 0-3 i ändalykten mot Örebro var allt annat än rättvist sett till spelbilden. Göteborgarna ser ut att kunna ställa ett starkt lag på isen i Scandinavium medan Brynäs alltjämt saknar gubbar som Rödin, Billins, Scott och Bertilsson. Gästrikarna är dessutom ligans sämst bortalag med blott två trepoängare på 17 försök. Ettan är en given spik!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Linköping - Malmö X
Från Göteborg vidare till Linköping där ännu ett ångestmöte står på agendan, framförallt för hemmalaget som har spelat färre matcher än både Malmö och Brynäs som ligger ovanför i tabellen. Östgötarna orkade inte följa upp 5-3-viktorian mot Brynäs på ett bra sätt utan föll med hela 0-6 i Skellefteå efter en direkt usel insats. Filip Berglund var tillbaka i spel men hade ingen vidare bra dag på jobbet mot sin tidigare arbetsgivare. LHC saknar fortfarande Little, Törnqvist, Larsson och troligen Bäckman. Malmö har inte spelat på 20 dagar på grund av corona, något man givetvis måste ta hänsyn till. Svårsiad historia i “Saaben” där alla tecken behövs.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Växjö - Oskarshamn 1
Ett nytt Smålandsderby väntar för Växjö som var på besök i Jönköping så sent som för två dagar sedan. En match som Lakers vann med 4-2 och därmed tog sig upp på samma antal poäng som Rögle i toppen av tabellen. Imponerande av Sams lakejer som dock får klara sig utan Ilari Melart som fick tre matchers avstängning för huvudtacklingen på Filip Sandberg. John Dahlström hängde två nya påsar när Oskarshamn tog en imponerande 5-3 skalp mot Leksand. Tuffare nu såklart mot ligans hetaste gäng, men då ettan kommer streckas på i rask takt är det inte fel att peta med ett kryss bredvid ettan. 1X liras därmed.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Färjestad - Örebro 1
Från derbyt i Småland till ett hett rivalmöte i “Solstaden”. Här möts två gäng som båda kommer från segrar i torsdags. Örebro var mördade effektiva hemma mot Luleå, gjorde tre mål på sina första tolv skott och segrade slutligen med 4-1. Jhonas Enroth kom upp starkt med 27 räddningar och visade att han minsann inte tänker ge upp förstaspaden utan en fight. Färjestad, med Henrik Haukeland mellan stolparna, nollade Djurgården på Hovet och får bära ett litet favoritskap i kraft av hemmaplan. Då det brukar svänga rejält om dessa fighter känns gaffeln (etta-tvåa) som ett utmärkt val.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Luleå - HV71 2
Inte nog med att HV71 förlorade matchen hemma mot Växjö senast så skadade sig Johannes Kinnvall så pass allvarligt att han kommer bli borta i flera veckor. Ruskigt tungt för HV71 som dessutom har släppt Anton Karlsson. I och med alla bortfall på backsidan har Emil Andrae kallats tillbaka från Västervik och följer med till Norrbotten. Där väntar ett riktigt tufft test för HV71, men helt uträknade är smålänningarna absolut inte. Luleå har nämligen gått på pumpen i fyra raka matcher och fortsätter att ha enorma problem med målskyttet. Smålänningarna har tagit minst en pinne i fem av de senaste åtta matcherna i Coop Norrbotten Arena. Fint läge således att låta garderingspennan vandra från vänster till höger. Alla tecken!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Vita Hästen - Västervik 2
Returmöte i Norrköping efter att Vita Hästen vunnit gårdagens drabbning vid den småländska kusten. Alex Lavoie debuterade för Zabels pållar och slog direkt till med två poäng i 5-2-viktorian. Daniel Marmenlind var för ovanlighetens skull tveksam i buren samtligt som utespelarna i Västervik sumpade mängder med målchanser. Västervik ägde mest puck, sköt flest skott och kunde likväl fått med sig poäng. Vidöppet på förhand och till rådande procent är det läge att chansa bort den överstreckade ettan i Himpa. X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Frölunda
Efter tre raka förluster räknar vi kallt med att Frölunda kommer ut taggade till tårna. Ett skadedrabbat och bortasvagt Brynäs ska inte ha något att hämta.

Varningens finger!
HV71
Luleå har i snitt mäktat med ett mål fram sett till de fyra senaste matcherna och då är det såklart svårt att vinna matcher. HV71 har tagit två raka bortasegrar och ska kunna störa norrbottningarna.

144 rader
1. Leksand - Djurgården 1x
2. Skellefteå - Rögle 1
3. Frölunda - Brynäs 1
4. Linköping - Malmö 1x2
5. Växjö - Oskarshamn 1x
6. Färjestad - Örebro 12
7. Luleå - HV71 1x2
8. Vita Hästen - Västervik x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto