Powerplay Tips Lördag 5/3

Publicerad på 4 Mar 2022 - 14:45

MrHockey

MrHockey

4 Mar 2022 - 14:45

En fullspäckad hockeylördag står för dörren då hela sju SHL-fajter och ett toppmöte från Hockeyallsvenskan ska avhandlas. Då värde skymtas på många håll är det upplagt för smaskig utdelning. Häng med i jakten på åtta rätt!


Spelstopp: 15:141. Djurgården - Frölunda 2

Djurgården föll tungt mot Färjestad i torsdags trots Ludvig Rensfeldts sena kvittering. Det är bara att hoppa på den berömda hästen igen för stockholmarnas del när ett svårslaget Frölunda kommer på besök. Gästerna håller på att vässa formen inför slutspelet och stod för ett statement när Leksand nollades i Scandinavium häromsistens. Klar fördel därmed för Roger Rönnbergs besökare som också är det bättre laget, men då de hemmahörande Järnkaminerna trots allt har visat positiva tendenser mot slutet är det inte alls otänkbart att gästerna från Göteborg får slita hårt för poängen på Hovet. Tvåan agerar utgång, men garderingar välkomnas.


2. Malmö - Örebro 1

Malmö tog en blytung seger i Örebro och drog därmed ifrån jumbon Djurgården i bottenstriden. Stjärnor som Händemark och Söderberg var inblandade i det mesta framåt för skåningarna och det kommer nog krävas att just dessa superstars levererar även i kommande matcher om “Rödhökarna” ska lyckas undvika Play Out. Nu väntar samma motståndare igen då ÖHK gästar Malmö Arena för ett back to back-möte. Trots att värdarna drog det längsta strået senast ser ettan ändå ut att bli blygsamt betrodd. Runt 35 procent på ett desperat hemmalag är alldeles för lågt. En fräck värdespik i jakten på storkovan!


3. Timrå - Brynäs 2

Brynäs tog en välbehövlig seger i Coop Norrbotten Arena i torsdags. Dmytro Timashov och company sänkte topplaget Luleå med 5-2 och parkerar därmed på den sista playoff-platsen. Mikko Manners gäng ska nu upp i ringen mot Timrå, som fajtas för att undvika Play Out. De rödvita är erkänt starka i NHC Arena, så ska gästerna från Gävle utmana om segern kommer de att behöva prestera på minst samma nivå som i Norrbotten senast. Precis som oddsmarknaden antyder lutar det åt att vi får bevittna en jämn kamp, därför är det aningen överraskande att tipparna målar upp ettan till över 50 procent. Med supervärde i öst åker endast X2 in. Håll tummar och tår för att BIF löser minst en pinne i Medelpad!


4. Färjestad - Linköping 2

Linköping tog en viktig seger mot Timrå senast. Östgötarnas kräftgång ser nu ut att ha upphört då “Cluben” vunnit två av de tre senaste fajterna. Den tilltänkte poängmakaren Broc Little vaknade till liv och fick äntligen näta senast. Det råder ingen tvekan om att amerikanens tjänster kommer att behövas om gästerna ska nå slutspel. Det är dock en svår uppgift som väntar för LHC då Färjestad alltid är svåra att slå i “Kaffekokaren”. Sedan Johan Pennerborn ersattes med Tomas Mitell har “Vargarna” radat upp två segrar i följd. De grönklädda ser med det sagt ut att bli lite väl hårt betrodda av svenska folket, så med tanke på att Linköping känns på gång måste värdet på högersidan såklart skrapas med. Dra till med samtliga tecken och jobba in skrälltvåan!


5. Oskarshamn - Luleå 1

Luleå fortsätter att underprestera. “Björnarna” seglade upp i en förväntad ledning mot Brynäs, men sedan tappade Linus Omark och company konceptet helt. De besökande gästrikarna drog rättvist det längsta strået i Coop Norrbotten Arena och nu väntar en klurig match för LHF när hemmastarka Oskarshamn står för motståndet. “Oket” ståtar med sex segrar på de åtta senaste fajterna i Be-Ge Hockey Center. Har MODO-kedjan med Karlkvist, Olofsson och Rosdahl vaknat på rätt sida av sängen är det inte många lag i SHL som står pall. 1X åker således in i ett tidigt skede, men med respekt för att Luleås höga kapacitet är alla tecken att föredra.


6. Rögle - Skellefteå 1

Två topplag i SHL ska mäta svärd i Ängelholm där hemmalaget Rögle ska ses med bäst segerchans. Serieledaren Skellefteå fick visserligen ta revansch på Växjö i Oscar Möllers återkomst (tidigare skadad). Men de svajiga prestationerna den senaste tiden är nog trots allt ett orosmoln hos gästerna inför det kommande slutspelet. RBK är nyblivna CHL-mästare, en triumf som säkerligen gav Cam Abbotts värdar en rejäl självförtroendeboost då det var klubbens första titel någonsin. I den senaste SHL-matchen besegrades Oskarshamn efter att kulturbäraren Dennis Everberg stått för två mål. Vinsten var skåningarnas fjärde raka i SHL. Med tanke på allt detta skiner ettan upp som en fin spik.


7. Växjö - Leksand 2

Växjö agerar inte helt oväntat favoriter i Vida Arena när Leksand kommer på besök. Lakers har höjt sig mot slutet, men visar ännu inte samma mästartakter som i fjol då klubben tog sitt tredje SM-guld. Trots förlusten i Skellefteå senast är det ändå viktigt för värdarna att spelare som Gustafsson, Holmberg och Kellman klivit fram i de senaste fajterna. Besökarna från Dalarna nollades i Scandinavium och revanschsuget bör således vara stort hos Björn Hellkvists masar inför denna fajt. Att stjärnor som Camper, Véronneau och Hrivík går tomhänta två matcher i rad finns inte på världskartan. Därav är LIF knappast chanslösa i Småland. Målandet inleds från höger, men då “Lakejernas” fina form ändå bör respekteras kan det vara klokt att täcka hela spelbrädet.


8. BIK Karlskoga - HV71 2

Vi går i mål med ett toppmöte från Hockeyallsvenskan då BIK Karlskoga och HV71 brakar samman i Nobelhallen. Besökarna har vacklat mot slutet och bland annat tagit stryk av Västerås och Björklöven nyligen. Tommy Samuelssons tjurar har således inte varit speciellt framgångsrika mot lag från den övre regionen av tabellen den senaste tiden. Men bortser vi från formen så ståtar Jönköpingsklubben trots allt med seriens överlägset bästa trupp. Växlar lirare som Vesel, Matson och Powell bara upp ett snäpp blir det svårt för BIK:arna att hänga med i Värmland. När sällskapen möttes i Husqvarna Garden vann HV71 med 4-1 ska sägas. Tvåan, till cirka 40-45 procent, är en grym värdespik.


Kupongens kassaskåp

HV71

Tommy Samuelssons skrytbygge från Jönköping har inte kommit upp i nivå mot slutet, men det finns tillräckligt med krut hos “Tjurarna” för att studsa tillbaka Nobelhallen. Fin spiktvåa till låg procent!


Varningens finger!

Linköping

“Cluben” är alltjämt med i kampen om den sista playoff-platsen. Två segrar på kort tid behövdes för östgötarna då vintern i övrigt bjudit på många nederlag. Färjestad borta är aldrig en enkel uppgift, men känslan är att LHC kan skrälla i Löfbergs Arena.162 rader
1. Djurgården - Frölunda 1x2
2. Malmö - Örebro 1
3. Timrå - Brynäs x2
4. Färjestad - Linköping 1x2
5. Oskarshamn - Luleå 1x2
6. Rögle - Skellefteå 1
7. Växjö - Leksand 1x2
8. BIK Karlskoga - HV71 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto