Powerplay Tips Lördag 6/2

Publicerad på 6 Feb 2021 - 08:14

MrHockey

MrHockey

6 Feb 2021 - 08:14

Välkomna till året finaste Powerplay! Full omgång i SHL och ett stekhett toppmöte mellan Björklöven och Timrå, det blir inte mycket bättre än så! Löven knep samtliga poäng igår. Får medelpadingarna sin revansch nu? Spikarna och dragen är satta, nu går vi för åtta rätt med smarrig utdelning!

Spelstopp: 15:14

POWERPLAY TIPS 6/2

1. Luleå - Rögle 2
Det blev en lyckad roadtrip till Gävle för Luleå som drog in full pott över två matcher mot Brynäs. Sett till spelet var det i princip helt jämnt och gästrikarna hade likväl kunnat vinna någon av kamperna. Bulans björnar var emellertid effektiva, i synnerhet ungdomskedjan med Lysell, Mattsson och Muzik som tillsammans svarade för tre av Luleås åtta kassar. Rögle har fått gurka i tre raka. Mot HV71 spelade man stundtals en bländande offensiv hockey och borde ha fått med sig en trepoängare sett till alla lägen. Istället lyckades tjurarna tråckla fram en sudden där Fredrik Forsberg avgjorde. Det blir säkert en jämn kamp i Norrbotten mellan två gäng som tar ut varandra. Med hänsyn till värde nöjer vi oss med X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Djurgården - Växjö 2
Djurgården är helt under isen för tillfället och har bara tagit 9 poäng av 42 möjliga detta kalenderår. Illavarslande för stockholmarna är att man har otroligt svårt att komma till heta målchanser. I förlusten mot Skellefteå (1-4) hade Järnkaminerna strax över 1.0 i expected goals. Det hjälper inte heller att ledande spelare som Josefson och Strandberg nyligen drabbades av bakslag på sina skador. Växjö övertygade förvisso inte mot Leksand men tog ändå poäng i vanlig ordning efter Emil Pettersson dubbla strutar. Tvåan först på Hovet!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. HV71 - Örebro 1
HV71 var inblandade i en minst sagt underhållande match i Ängelholm senast. En match som HV vann med 7-6 efter sudden. Försvarsspelet från Tjurarnas sida var inget vidare, men framåt visade de hög kvalitet, framförallt i powerplay. Med en effektivitet på över 30 procent är Jönköpingsklubben bäst i SHL och nu ställs Lundhs lärjungar mot ligans sämsta boxplay. Örebro fick sina fiska varma hemma mot Frölunda senast (3-6) där Jonas Arntzen inte hade någon vidare bra dag på jobbet. I jakt på skrällar på andra håll är ettan en kul spik som testas i Husqvarna Garden.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Malmö - Brynäs 1
Malmö tog tre blytunga poäng hemma mot Linköping i torsdags. Det var sannerligen ingen välspelad historia som utspelade sig i Malmö Arena. LHC ägde mest puck medan Redhawks spelade stabilt bakåt samtidigt som Oscar Alsenfelt återigen var lysande i buren. Brynäs kammade noll i dubbelmötet med Luleå och var i ärlighetens namn aldrig riktigt nära att rucka norrbottningarna i fight nummer två. Gästrikarna har torskat sex raka och är alltjämt utan Kapten Rödin och troligen även Scott. Malmö har 13-2 mot Brynäs sista två i Skåne och får anses ha stor chans att nypa tredje raka. Till omkring 50-55 prollar kan ettan gott lämnas allena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Linköping - Färjestad 1
Trots ett klart spelövertag och mängder av lägen i powerplay tvingades Linköping lämna Skåneland utan poäng i torsdags. Tungt värre för östgötarna som behöver varje poäng i bottenstriden. Nu väntar tufft motstånd i tabellåttan Färjestad som kommer stärkta av fem raka vinster. Per Åslund och den forna LHC-spelaren Olle Lycksell låg bakom värmlänningarnas vändning och vinst hemma mot Oskarshamn senast. Duon fortsätter att ta stora kliv. Pennerborns vargflock har dålig underliggande statistik på resande skridsko och blir troligen hårt streckade i Saab Arena. Vi nöjer oss 1X och håller tummarna för de vita lejonen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Oskarshamn - Skellefteå X
Efter dubbla torsk och bara en plockad poäng i dubbelmötet med Färjestad väntar tuffast tänkbara uppgift för Martin Filander och company som möter seriens hetaste lag, Skellefteå AIK. De svartgula västerbottningarna anländer till Småland med tio raka skalper i bagaget och hittar just nu vägar att vinna matcher även när inte spelat stämmer fullt ut. Som mot Djurgården i förra omgången (4-1). Det enda som talar emot gästerna här, utöver spelvärdet, är att de faktiskt bara har plockat en trepoängare mot IKO på sex försök sedan i fjol. Tvåan till omkring 70 procent är hursomhaver inte en befogad spik. Helgardera och heja på Oket!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Leksand - Frölunda X
Carter Ashton var isens bästa spelare tillsammans med Viktor Fasth när Leksand tog en överraskande viktoria mot Växjö tidigare i veckan. Kanadensaren, som bland annat har spelat med Toronto i NHL, har nätat i två matcher i följd och tagit stort ansvar i Marek Hrivíks frånvaro. Frölunda gjorde även de en grym match i torsdags då Örebro försattes i ryggläge hemma i “Bunkern” där de normalt är urstarka. Känslan är att det bjuds på en högkvalitativ match i Dalarna som på förhand känns öppen. Alla tecken bör således få plats på studs.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Björklöven - Timrå 2
Vi knyter ihop säcken med den andra holmgången i back-to-to-mötet mellan Björklöven och Timrå. I den första fighten var det inget snack om vilka som var det bättre laget första 20 minuterna – Löven kom ut och satte en enorm press på ett stillastående Timrå som inte alls gick att känna igen. Hemmaledning 1-0 var i underkant. Resterande delen av matchen var det ombytta roller då Timrå skapade mängder med chanser på Kevin Poulin som storspelade mellan stolparna. Västerbottningarnas 4-2-seger var inte orättvis men nog kunde likväl TIK ha löst poäng. Dags för medelpadingarna att revanschera sig. X2 tippas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Malmö
Något kassaskåp finns ej på kupongen men ett skadedrabbat Brynäs lär få svårt borta mot Malmö med en stekhet Alsenfel i buren. Ettan gillas i Malmös maffiga tempel!

Varningens finger!
Linköping
Linköping gjorde en bra match borta mot Malmö utan att få utdelning. Ska absolut kunna stå upp mot Färjestad som övervärderas av det svenska folket. En fin skräll helt enkelt.

144 rader
1. Luleå - Rögle x2
2. Djurgården - Växjö x2
3. HV71 - Örebro 1
4. Malmö - Brynäs 1
5. Linköping - Färjestad 1x
6. Oskarshamn - Skellefteå 1x2
7. Leksand - Frölunda 1x2
8. Björklöven - Timrå x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto