Powerplay Tips Lördag 6/3

Publicerad på 6 Mar 2021 - 08:01

MrHockey

MrHockey

6 Mar 2021 - 08:01

SHL och Hockeyallsvenskan utgör första delen av kupongen där vi bjuds på ett spännande SHL-möte från Skåne och ett par fighter av derbykaraktär i den svenska andraligan. Därutöver väntar tre stopp i Nordamerika med trippa NHL-kamper som grädde mot moset. Let’s go!

Spelstopp: 14:59

POWERPLAY TIPS 6/3

1. Malmö - Färjestad X
Kalaset inleder i landets sydligaste landskap där Malmö jagar sjunde (!) raka trepoängaren när Färjestad kommer på besök. Sett till de 20 senaste omgångarna är Rödhökarna trea i tabellen med lag som Leksand, Rögle, Örebro och Luleå bakom sig. Det är bara att lyfta på hatten för skåningarna som stormar mot slutspel. Färjestad tappade viktiga poäng hemma mot LHC i torsdags. Värmlänningarna var det bättre laget i 40 minuter men slarvade bort matchen på eget bevåg. Gästernas höjd är högre, men samtidigt sitter hemmalaget ihop på ett helt annat sätt nu än tidigare. Svårt att sia om utgången i Malmö Arena och alla tecken gör sig bäst.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Björklöven - MODO 1
Björklöven tappade segern mot Vita Hästen efter en mindre lyckosam andraperiod där man släppte in fyra mål bakåt. Puckarna studsade inte direkt Lövens väg samtidigt som man sumpade den ena målchansen efter den andra. De gröndressade fick Christian Engstrand att se ut som en världsmålvakt. MODO släppte in tolv mål på två matcher mot Mora tidigare i veckan och är helt under isen för tillfället. Patrik Karlkvist och Johan Harju gör en del poäng men utöver förstakedjan är det bara ett enda stort mörker. Björklöven vill garanterat visa sig från en bättre sida och är det klart bättre laget. Ettan spikas upp till 70-75 procent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Västervik - Vita Hästen 1
Dags för det andra mötet på lika många kvällar mellan östkustslagen och det är Västervik som har revansch att utkräva då pållarna från Peking som gick segrande ur den första kampen. Ett formstarkt VIK startade piggt och tog också ledningen men sköt sig själva i foten genom att dra på sig hela nio tvåminutare under de första två perioderna. Det håller såklart inte och Hästen var såklart inte sena med att utnyttja smålänningarnas dumdristighet, vända på steken och vinna med 4-2. Läge att ta revansch för Karlins manskap om de kan hålla disciplinen. Ettan är en bra spik till vad det verkar fint värde.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Södertälje - AIK X
Vidare till Södermanland och Scaniarinken som slår upp portarna till detta rafflande derby. Efter fyra raka torskmåltider fick AIK äntligen jubla åt sen seger senast när Kristianstad besegrades på Hovet. Solnaiterna avgick med en 3-0-viktoria som dock kunde ha varit betydligt större, AIK hade exempelvis ett antal skott i målramen bakom succérookien Calle Klang. Södertälje fick bekänna färg mot Väsby senast och det var tydligt att Nick Olesens spetskvaliteter saknades. Dansken dras med en lättare skada och kommer inte heller till spel idag. SSK har även Henrik Malmström och Emil Alba frånvarande och känns inte alls som någon given vinnare. Helgardera och knalla vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Mora - Almtuna 2
Smidjegraven har visat sig bara en svårintaglig borg mot slutet. Mora har tagit tre raka segrar och mer eller mindre cementerat sin plats bland de sex främsta lagen som slipper ge sig in ett ovisst Play In. Ludvig Larsson är en av flera MIK-spelare som visat framfötterna under vintern och skrinnar ut på isen med poäng i sju raka kamper. Gårdagens dust mot Almtuna var emellertid jämn ända in i det sista och AIS förfogar numera över en spännande joker i Zion Nybeck som är ett hot mot samtliga backar i ligan. Måla med bred pensel då högersidan betalar riktigt bra.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Pittsburgh - Philadelphia 2
Slaget om Pennsylvania fortskrider och det är lika på ett efter dubbla möten lagen emellan denna vecka. Pittsburgh såg ut att skrinna ifrån till en klar seger i match 2 när Jared McCann hängde dit 3-0-pucken redan efter 3:57 i den första perioden. Philadelphia kom dock tillbaka starkt och lyckades vända på skutan och vinna med 4-3 under ordinarie tid. Den avgörande pytsen svarade kapten Giroux för på pass av bland annat Oskar Lindblom. Flyers har överlag gått starkare än sina värsta rivaler och får gälla som knapp favorit, men visst bör samtliga tecken åka med ögonaböj.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. New Jersey - NY Rangers 1
Rangers krossade New Jersey med hela 6-1 i Newark häromdagen när Chris Kreider stod för ett naturligt hattrick genom att göra tre mål inom loppet av tolv minuter. Värt att nämna från det mötet var att Devils sköt nästan dubbelt så många skott på mål och vann expected goals med 3,53 mot Rangers 1,39. Häpnadsväckande siffror faktiskt. Det borde kunna bli en betydligt jämnare fight målmässigt under lördagskvällen och då gästernas målman Shestyorkin klev av skadad, och Panarin alltjämt är out, är det bud på att slopa favorittvåan och lira 1X.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. NY Islanders - Buffalo 1
Det kommer inte bli något slutspel i år heller för Buffalo som tagit minst antal poäng av samtliga lag i NHL. Spelet fungerar inte alls för Sabres trots att de har ett starkt lag på pappret med ett koppel av högt draftade spelare. Det är i vanlig ordning defensiven som skjutit Rasmus Dahlin och company i sank. Islanders stångas i toppen av tabellen och är East Divisions bästa lag på hemmais. Känslan är att detta bara kan sluta på ett sätt – runda av kupongen med en bomb-etta!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Björklöven
Björklöven fortsätter att vara upp och ner i sina prestationer, men mot ett vingklippt MODO ska det inte vara något snack ändå. Detta vinner Umeålaget.

Varningens finger!
New Jersey
Rangers 6-1-seger speglade inte alls matchbilden mot Devils häromdagen, något det svenska folket tycks ha missat. Djävlarna kan mycket väl överraska här. Spännande drag!

162 rader
1. Malmö - Färjestad 1x2
2. Björklöven - MODO 1
3. Västervik - Vita Hästen 1
4. Södertälje - AIK 1x2
5. Mora - Almtuna 1x2
6. Pittsburgh - Philadelphia 1x2
7. New Jersey - NY Rangers 1x
8. NY Islanders - Buffalo 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto