Powerplay Tips Lördag 7/1

Publicerad på 6 Jan 2023 - 23:58

MrHockey

MrHockey

6 Jan 2023 - 23:58

Magiskt Powerplay på lördagens meny. Vi snackar fulltalig SHL-omgång samt en hockeyallsvensk strid vid norra Siljan då Mora och Tingsryd stångas i Smidjegrav. Vi hittar flera spännande drag på bongen där framförallt Malmö, HV71 och Brynäs är spännande drag i jakten på full pott med tillhörande hög utdelning. Nu droppar vi trissan och sätter fart!

Spelstopp: 15:141. Timrå - Färjestad 2
Timrå föll i Norrlandsderbyt mot Luleå. 1-2-torsken inför hemmapubliken var en spelmässigt okej insats från TIK men ack så uddlöst det såg ut i anfallszon. Dahlén, Pettersson och Pääjärvi pressade tillsammans iväg 14 avslut på mål utan att störa en bra Lassinantti. Färjestad är nästa tunga motstånd på menyn. FBK är i mycket gott skick och bussar till Medelpad med fem raka vinster. I toppmötet mot Växjö häromsistens stal Matt Tomkins showen och spikade igen totalt då vargarna vann med 1-0. X2 är rätt väg att vandra.

2. Malmö - Örebro 1
Malmös Rödhökar är vingklippta och kippar efter andan för tillfället. Det har varit fritt fall i Skåne under längre tid och när Örebro gästar monsterarenan nere vid brofästet är avståndet till säker mark hela nio poäng för Kollars sällskap. Även om poängen i stort lyser med sin frånvaro finns ändå en del ljusglimtar i spelet. Att värdarna lyckades bli nollade borta mot Linköping häromsistens var inget annat än ett stort skämt. Malmö vann skotten med 38-20 (!) och Westerholmarna, Ryan, Rosdahl med flera hade massor med chanser utan att få hål på en överpresterande Högberg i LHC-kassen. Örebro är i okej form men här råder också en del turbulens utanför isen. Dessutom brukar inte ÖHK gilla matcher mot MIF speciellt mycket. Skåningarna har vunnit tre av lagets sex senaste dueller över 60 minuter. Ettan först, tvåan därefter.

3. Frölunda - Luleå 2
Frölunda tömde sig rejält under torsdagen. Rönnbergs mannar kom ut till en ruskigt fartfylld batalj mot ett bra Leksand. 4-2 mot masarna i Scandinavium var ett styrkebesked. Orosmoln finns ändå på göteborgarnas himmel. Borgman saknades mot dalaklubben och Ryan Lasch är inte “Ryan Lasch” längre. Den lille amerikanska trollkarlen har inte riktigt samma handleder som förr och i PP-spelet känns det mesta krystat och statiskt. Luleå fick en rejäl tändning efter 2-1-triumfen mot Timrå häromsistens. Bulans igelkottsförsvar gick åter att känna igen även om det kastades in en hel hög med puckar mot Lassinantti. Björnarna kan mycket väl fortsätta rida på framgångsvågen. Högersidan är klart intressant och en etta över 50 procent kan vi gott skippa helt.

4. Rögle - HV71 X
Trots 4-2-ledning in i tredje så lyckades inte Rögle vinna hemma mot Örebro. Bandyklubben kastade bort tre viktiga pinnar i kampen strax bakom topp 6 och fortsatta frågetecken råder därmed om hur välmående klubben egentligen är. Gästerna tar sig till Skåne efter att ha fällt Brynäs hemma i Jönköping under torsdagen. Sam Vigneault fick chansen i en formation tillsammans med Bödker och Lenc. En enhet som funkade och kanske har MoDo-förvärvet funnit sin miljö nu. Gästerna är inte så dåliga som tabellplaceringen visar och mot ett ojämnt RBK ska poäng inte alls uteslutas. 1X2.

5. Växjö - Brynäs X
Växjö orkade inte forcera Färjestads mur. Efter tre raka vinster fick Lakejerna därmed smaka förlust i Karlstad men fortsatt huserar smålänningar överst i tabellen. Starkt av Jörgen Jönsson och hans mannar som sett över hela säsongen varit ligans bästa hockeylag. Brynäs är fullkomligt omöjliga att placera. Tigrarna sprider puckar till höger och vänster, ser stundtals sylvassa ut framåt för att därefter rasa samman totalt defensivt. Mikko Manner har ett hästjobb att göra under våren för att få detta sällskap att dra åt samma håll och undvika kvalspel. Med detta sagt är det inte rimligt att Lakers ska streckas upp mot 70-80 procent! Så stor skillnad är det inte mellan klubbarna och då Brynäs mötte Växjö i “Monitorn” i december var BIF fullkomligt överlägsna spelmässigt och vann bland annat skotten med 40-16 men torskade matchen med 3-4. Vi kladdar på med 1X2 tidigt och hoppas på en bortaknall helt enkelt.

6. Leksand - Oskarshamn 1
Skadorna avlöser varandra i Leksandslägret. Mot Frölunda i torsdags fick Ruohomaa kliva av isen efter en smäll mot handen. Om finländaren inte spelar här skulle det innebära att masarna saknar både sin första- och andracenter i och med att Hrivík inte varit i spelbart skick på sistone. Lyckligtvis ser masarnas kollektiv ruskigt bra ut sedan nyår. Flera spelare med vanligtvis mer undanskymda roller har steppat upp rejält och det ska räcka mot ett Oskarshamn som i mångt och mycket är beroende av leverans från sina två första enheter. Oket segrade mot Skellefteå i veckan vilket var en riktigt knall men Filander och hans mannar var stundtals utspelade och stal den skalpen. Det händer inte igen även om LIF inte riktigt kan mäta sig med Skellefteå i kvalité. Ettan singlas i Tegera.

7. Linköping - Skellefteå 2
Skellefteå var på rekordjakt i Småland. Seger i Be-Ge Hockey Center under torsdagen hade inneburit 17 raka vinster i SHL. Något som inget annat lag mäktat med. Nu stannade segersviten vid 16. En enorm prestation såklart och här finns bra läge att åter börja stapla segrar på varandra. Linköping är ett motstånd som passat SAIK utmärkt de senaste åren och inför besöket i Saab Arena har de gulsvarta vunnit sju av de åtta senaste striderna lagen emellan. Cluben vann visserligen mot Malmö i veckan men det var utan att imponera samtidigt som Broc Little fortsatt saknas. Mycket trolig tvåa.

8. Mora - Tingsryd 1
Ur ett miljöperspektiv är lördagens möte i Smidjegrav mellan Mora och Tingsryd bra. Lagen slåss nämligen mot varandra två dagar i följd med start under fredagen och TAIF behöver därmed inte kuska buss fram och tillbaka. Rent sportsligt finns en del att diskutera kring denna lösning däremot. Spontant utan att vi fått blicka mot den första striden vid Siljans norra strand är det såklart klasskillnad mellan lagen. Mora går som tåget för stunden och radar upp fina insatser. Smålänningarna vann visserligen hemmamatchen mot Södertälje häromsistens men kommer få finna sig i att slåss med näbbar och klor hela vägen in i kaklet om att slippa negativt kvalspel till våren. Enbart på grund av stenhård streckning garderar vi ettan med ett kryss.

Kupongens Kassaskåp!
Skellefteå
SAIK är tillsammans med Växjö överlägsna i toppen av årets SHL. De gulsvarta har spelat extremt fin hockey hela säsongen och trots debaclet i Oskarshamn häromsistens ska norrlänningarna kunna starta en ny framgångsvåg. Klar tvåa.

Varningens finger!
HV71
Rögle är ojämna och gav bort matchen mot Örebro nyligen. HV lyckades vinna den viktiga bottenmatchen mot Brynäs och därmed finns lite nytt hopp i Tjurarnas trupp. Spännande tvåa i Ängelholm som ska testas.144 rader
1. Timrå - Färjestad x2
2. Malmö - Örebro 12
3. Frölunda - Luleå x2
4. Rögle - HV71 1x2
5. Växjö - Brynäs 1x2
6. Leksand - Oskarshamn 1
7. Linköping - Skellefteå 2
8. Mora - Tingsryd 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto