Powerplay Tips Onsdag 16/2

Publicerad på 16 Feb 2022 - 15:17

MrHockey

MrHockey

16 Feb 2022 - 15:17

Hockeyallsvenskan dominerar denna lillördag då hela sex dueller från andradivisionen ska avhandlas. Därefter tar två möten från Allettan kalaset i mål. Almtuna tornar upp som en potentiell rensare samtidigt som Björklöven är kupongens superspik. Nu gasar vi!

Spelstopp: 18:591. Södertälje - HV71 2
Poängmakare som Fredrik Forsberg och Tyler Vesel utökade säsongens skörd när HV71 inkasserade sjätte raka vinsten via 4-1 mot toppkonkurrenten BIK Karlskoga. Jönköpings-klubben är överlägsen i Hockeyallsvenskan och alltjämt den troligaste kandidaten när det kommer till ett SHL-avancemang. Södertälje kämpar för sin överlevnad i HA och tog viktiga poäng mot AIK senast. Visserligen råder stor klasskillnad i Scaniarinken denna onsdag, men vi ska komma ihåg att SSK har besegrat topplag som BIK Karlskoga och Björklöven denna säsong. Tvåan agerar utgångstecken, men då den ser ut att bli överstreckad välkomnas garderingar.

2. Björklöven - Vita Hästen 1
Björklöven har inte varit något lag att hålla i handen den senaste tiden. Umeå-gänget hade innan segern mot Västerås senast tre raka förluster på kontot. Hans Wallsons manskap är beroende av dagsform. När rutinerade herrar som Rahimi, Wiklund, Liss och Nörstebö inte är på topp fallerar spelet totalt. “Löven” är med det sagt klasser bättre än Vita Hästen och då ettan ser ut att målas sparsamt tornar den upp som en superspik. Besökarna från Norrköping har förlorat fyra raka fajter på resande skridsko och får svårt att hänga med om värdarna kommer upp i normal nivå. Fram med spikpistolen!

3. Kristianstad - Mora 1
Daniel Ljunggren och Johan Persson är Hockeyallsvenskans två bästa poängmakare så här långt och duon har därmed stor del i att dalaklubben har gått starkt den senaste tiden. Men segrarna har med det sagt främst kommit hemma i Smidjegrav Arena. Utanför hemmaborgen har MIK haft svårt att leverera. Två förluster på de tre senaste bortaresorna vittnar om detta. Kristianstad, som har en ruskigt hög högstanivå, ståtar bland annat med två segrar mot serieledaren HV71 denna säsong. Dessutom fick skåningarna segerjubla senast Mora besökte Kristianstad Ishall. Med tanke på allt detta känns ettan till cirka 40 procent som en sund spik.

4. Västervik - Västerås X
En jämn fajt är troligen att vänta när Västervik och Västerås brakar samman i Småland denna onsdag. Värdarna ser ut att kunna lösa en playoff-biljett, men den senaste tidens kräftgång sätter ett stort frågetecken kring de rödvitas nuvarande form. Förlusten i derbyt mot Tingsryd senast innebar femte raka förlusten för Westfält och company. De gulsvarta gästerna gav även de ett blekt intryck i 0-4-förlusten mot Björklöven senast och har inte heller övertygat mot slutet. Thomas Paananens manskap går således inte säkert i Plivit Arena. Öppet som sagt – känslan är att samtliga tecken bör åka in!

5. MODO - Almtuna 2
MODO utses inte helt oväntat till jättefavoriter i mötet med Almtuna. Det beror främst på att ångermanlänningarna är det bättre laget, men även att de är erkänt svårslagna i Hägglunds Arena. Gästerna är dock långt ifrån något strykgäng i Hockeyallsvenskan. Upplänningarna har inga fixstjärnor är luta sig emot, men däremot ett hårt kämpande kollektiv som gnetat till sig fyra vinster i de fem senaste fajterna. Mot Vita Hästen senast var det främst andralinan med Eriksson/Astley Rydberg/Golovkovs som klev fram för AIS. Med fint värde på högersidan inleder penseln där. Helst alla tecken.

6. BIK Karlskoga - Troja/Ljungby 2
Troja/Ljungby är alltjämt jumbo i Hockeyallsvenskan, men smålänningarna tog en viktig seger hemma mot Kristianstad i den senaste omgången. En seger som bör ha gett “Trojanerna” en gnutta självförtroende inför detta på förhand svåra möte i Värmland. I Nobelhallen väntar tabelltrean BIK Karlskoga, som vann med 5-1 senast sällskapen duellerade. Men då vänstersidan ser ut att bli för hårt betrodd är det nog ändå klokt att plocka fram garderingspennan. Vi ska komma att Roger Forsbergs besökare bortabesegrade tvåan MODO för mindre än en månad sedan. Dra till med alla tecken och jobba högersida!

7. Östersund - Surahammar 1
Östersund går som tåget i Allettan Norra. Främst tack vare att viktiga pjäser som Carl Skärström och Henrik Marklund verkligen levererat den senaste tiden. Duon låg bakom det mesta mot Strömsbro senast (3-2). “Kanariefåglarnas” framfart har lett till att de lyckats passera ett formsvagt Surahammar i tabellen. “Hammarna” har radat upp förluster den senaste tiden och verkar därmed ha kroknat rejält. Thomas Maikkulas tillresta manskap vann förvisso senast dessa två kombattanter möttes i Östersund Arena, men det mesta talar för att det de hemmahörande jämtarna tar revansch denna onsdag. Bra spiketta.

8. Kalmar - Dalen 2
HC Dalen är underdogs i Hatstore Arena där ett formstarkt Kalmar väntar. Men gästerna från Norrahammar har som vanligt en trumf på hand i form av de suveräna Thörnberg-bröderna, en duo som kan vinna matcher hel på egen hand. Det är därmed svårt att utesluta en bortaseger. Värdarna imponerade mot Karlskrona senast (4-1) och har nu seglat upp på den övre halvan av Allettan Södra, men vi ska komma ihåg att det är tabelltrean de ställs mot i detta derby. Dalen ska ses med god chans att vinna slaget om Småland – börja måla från höger!

Kupongens kassaskåp
Björklöven
Det är inte speciellt svårt att förstå varför tipparna inte verkar lita på Björklöven. De grönklädda har varit riktigt ojämna den senaste tiden, men det råder ingen tvekan om den höga kapacitet som finns hos Rahimi och company. Värdet på ettan är för bra för att blunda för – spika!

Varningens finger!
Almtuna
MODO är erkänt starka hemma i Ångermanland, men ett hårt krigande Almtuna kan inte räknas bort. Uppsala-gänget har gnetat till sig fyra vinster på de fem senaste fajterna och har det som krävs för att utmana om segern i Hägglunds Arena.

162 rader
1. Södertälje - HV71 1x2
2. Björklöven - Vita Hästen 1
3. Kristianstad - Mora 1
4. Västervik - Västerås 1x2
5. MODO - Almtuna 1x2
6. Karlskoga - Troja/Ljungby 1x2
7. Östersund - Surahammar 1
8. Kalmar - Dalen x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto