Powerplay Tips Onsdag 19/1

Publicerad på 18 Jan 2022 - 15:58

MrHockey

MrHockey

18 Jan 2022 - 15:58

Vi håller oss innanför Svea Rikes gränser denna onsdag då kupongen formas av fajter från Hockeyallsvenskan och Allettan Norra. Ett toppmöte mellan Björklöven och HV71 inleder det hela och därefter ska flera intressanta bataljer synas i sömmarna, bland annat ett norrbottniskt derby från Piteå. Nu gasar vi mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:591. Björklöven - HV71 2

Toppmöte från Hockeyallsvenskan där Björklöven och HV71 brakar samman i Umeå. Gästerna från Jönköping, som av många spås göra comeback i SHL kommande säsong, har blandat och gett under säsongen. Med tanke på att stjärnor som Vesel, Matson och Billins finns i spelartruppen är det förvånande att “Tjurarna” klappat ihop mot både Västervik och BIK Karlskoga i närtid. Men senast dessa kombattanter möttes, i Husqvarna Garden, var det inget snack om att smålänningarna var bättre då Tommy Samuelssons manskap vann med 3-0. Jämnare kamp blir det troligtvis i Västerbotten, men X2 torde räcka för grön bock.


2. Södertälje - Tingsryd 2

Södertälje tar emot Tingsryd i Scaniarinken och det råder ingen tvekan om varför hemmalaget är favoriter i industristaden. Fyra raka hemmasegrar mot TAIF talar sitt tydliga språk. De besökande smålänningarna är dessutom ett av Hockeyallsvenskans formsvagaste lag med sex raka förluster på kontot. Men trots att Dragan Umicevic och övriga SSK:are är bättre på pappret så ska vi komma ihåg att även de är indragna i bottenstriden då de endast befinner sig en placering ovanför onsdagens antagonister. Innan segern mot BIK Karlskoga hade värdarna förlorat åtta(!) raka fajter. Att spika ettan kommer inte på tal – gardera upp i ett tidigt skede och jobba in bortaskrällen!


3. MODO - Troja/Ljungby 1

Toppen mot botten i Hockeyallsvenskan då tvåan MODO gästas av jumbon Troja/Ljungby. Av det vi sett hittills talar det mesta för att ”Trojanerna” åker ur andradivisionen denna säsong medan värdarna från Örnsköldsvik som vanligt är med i snacket om ett avancemang till SHL. De rödgröna ståtar med stjärnor som Woods, Modigs och Aagard och ska inte ha några större problem med att montera ner ett klart sämre bortalag i Hägglunds Arena. Ettan ser dock ut att streckas lite väl högt, därav sällskapar krysset med hänsyn till värde.


4. AIK - Mora 1

AIK kommer från fyra raka segrar och är rättmätiga favoriter när Mora gästar Hovet. De tillresta masarna vann en av två matcher i back to back-mötet med Kristianstad. I segermatchen senast briljerade lirare som Grewe och Persson. Men spel på resande skridsko har inte varit dala-gängets melodi den senaste tiden då de förlorat tre av sina fyra senaste matcher på turné. Med tanke på detta kan Johan Hedbergs besökare få problem i huvudstaden mot formstarka gnagare. 1X ska räcka för grön bock.


5. Almtuna - Kristianstad 2

Kristianstad har gjort det bra denna säsong då starka resultat från de grönvita lett till att de huserar på en fjärdeplats i tabellen. Unge keepern Olof Lindbom hade dock inte någon lyckad kväll i Mora senast då han tvingades släppa hela sex puckar förbi sig, men kan Lindbom och övriga skåningar tighta till det defensiva spelet i Uppsala svävar Almtuna i fara. KIK vann i sudden senast de besökte Upplands Bilforum Arena och har det som krävs för att upprepa den bedriften. Börja måla från höger men plocka med samtliga tecken om resurser finns.


6. Vita Hästen - Västerås 2

Vita Hästen och Västerås gör upp i Norrköping där de sistnämnda väntas diktera villkoren. De besökande västmanläningarna har radat upp två övertygande segrar, den senaste mot Kristianstad efter fina insatser från kulturbärarna Bergman och Skedung. Den sistnämnda stod för dubbla kassar i 6-3-segern. Värdarna har haft det tyngre denna säsong och slåss för stunden vid slutspelsstrecket. “Hästarna” gick en tuff fajt mot Mora innan årsskiftet (4-5 efter förlängning) och har, på grund av pandemin, inte spelat sedan dess. Stor risk för ringrost hos värdlaget således. Tvåan står med tanke på allt detta stadig allena.


7. Surahammar - Östersund 1

Vi hoppar ned en division och landar i Allettan Norra där Surahammar och Östersund ska göra upp om viktiga pinnar. De tillresta jämtarna har via fyra raka vinster passerat ”Hammarna” i tabellen, dock med två matcher fler på kontot ska sägas. Värdlaget ges således en möjlighet att återerövra andraplatsen hemma i Surahallen. Adam Karlsson och company tog en prestigeseger i Boden i söndags och är troligtvis stärkta av den prestationen. När dessa sällskap möttes i Östersund Arena i december vann västmanlänningarna efter straffar och det är knappast otänkbart att de ånyo drar det längsta strået. Ettan agerar utgång men med värdet till höger bör tvåan komplettera ögonaböj.


8. Piteå - Kalix 1

Allettan Norra innehåller fyra lag från Norrbottens län vilket innebär att derbyna haglar tätt. Piteå och Kalix är rivaler och möts i LF Arena där de förstnämnda huserar till vardags. Nämnvärt är att detta är besökarnas tredje derby i följd. Mot bottenlaget Kiruna AIF senast blev det en enkel seger för Michael Lindgrens havsörnar (6-1), men dessförinnan blev de rödklädda nollade av Boden (0-5). I Piteå har gästerna vunnit två raka bataljer och lägg även till att Magnus Isaksson och hans PHC åkt på två raka nederlag i hemmaborgen. Men trots att historiken talar emot värdarna är det ettan som lockar, åtminstone om den streckas till 50 procent eller strax under. Då är spiken inte dum!


Kupongens kassaskåp

Västerås

Vita Hästen har inte övertygat denna säsong och föll tungt i en jämn fajt mot Mora senast. Ett starkare Västerås med Isac Skedung i spetsen bör dra det längsta strået i Norrköping!


Varningens finger!

Tingsryd

Tingsryd må vara nästjumbo i Hockeyallsvenskan, men mot bottenlaget Södertälje ska smålänningarna kunna skrälla förutsatt att de är påslagna. X2 åker med på kupongen i ett tidigt skede.144 rader
1. Björklöven - HV71 x2
2. Södertälje - Tingsryd 1x2
3. MODO - Troja/Ljungby 1x
4. AIK - Mora 1x
5. Almtuna - Kristianstad 1x2
6. Vita Hästen - Västerås 2
7. Surahammar - Östersund 12
8. Piteå - Kalix 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto