Powerplay Tips Onsdag 30/3

Publicerad på 30 Mar 2022 - 11:44

MrHockey

MrHockey

30 Mar 2022 - 11:44

Två slutspelsmatcher och en ångestfylld Play Out-fight från Hockeyallsvenskan river igång onsdagens kupong där HV71 har chansen att avancera till semifinal medan Södertälje kan säkra det allsvenska kontraktet. Dessutom är det nedsläpp i den första SDHL-finalen mellan Luleå och Brynäs. Övriga resmål är Österrike, Ungern, Norge och Slovakien. Häng med!


Spelstopp: 18:041. Västervik - HV71 2

HV71 pulveriserade lillebror Västervik med hela 11-2 i den tredje matchen och har således fyra matchbollar. Med formstarka spelare som Tyler Kelleher, Myles Powell, Jesper Kokkonen och Emil Andrae talar allt för att “Tjurarna” smashar dit den första här i Plivit Arena. Västervik uppträdde håglöst senast och tycks redan ha gett upp hoppet om att ens få med en sig en seger i denna kvartsfinal. Försvars- och målvaktsspelet är dessutom under all kritik. Tvåan är bankad och klar i Smålandsderbyt.


2. Kristianstad - MODO 1

Denna serie ser ut att bli en nagelbitare. MODO vann visserligen de två första fighterna, men torskade häromsistens och inte ens de mest inbitna modoiterna hade kunnat protestera om Kristianstad fått med sig en skalp hem från Ångermanland. Fem mot fem har succégänget från norra Skåne varit strået vassare och med Deven Sideroff tillbaka från skada hade även de gröndressade bättre snurr i PP-spelet i måndags. Vi öppnar med ettan i Kristianstads Ishall, men då gästerna besitter en högre nivå i grund och botten välkomnas garderingar i rask takt – 1X2.


3. Troja/Ljungby - Södertälje X

Södertälje sumpade den första chansen att säkra kontraktet då man föll med hela 1-6 hemma i industristaden. “Kringlorna” har dock två chanser kvar och kommer att göra precis allt för avgöra i Ljungby Arena under onsdagskvällen. Att tvingas spela en sjunde avgörande på hemmais är något de blågula såklart gärna slipper. Någon promenad i parken kommer det inte att bli för SSK som möter ett offensivt skickligt Troja. Om firma Hillding, Degerstedt och Öhman vaknat på rätt sida har de rödvita alla chanser att tvinga fram en rafflande “Game Seven”. Vi blickar brett i Kronoberg. Alla tecken.


4. Luleå - Brynäs 2

Luleå blev visserligen luggade på andraplatsen i grundserien, men det är ändå inte oväntat att det är dessa lag som drabbar samman i SDHL-finalen. Luleå svepte Brynäs i fjolårets final och norrbottningarna ståtar med tre raka SM-guld. Under denna säsong har dock “Björnarna” blandat och gett medan storsatsande BIF vann grundserien i överlägsen stil. Gästerna har ännu inte gått på pumpen i årets slutspel – fem raka segrar och 26-2 i målskillnad mot Leksand och HV71 talar sitt tydliga språk. LHF hade en tuffare väg fram till finalen och får finna sig i att slå ur underläge. Tvåa!


5. Vienna Capitals - Red Bull Salzburg X

Vienna Capitals har kniven mot strupen när de tar emot Red Bull Salzburg under onsdagskvällen. De gulorangea värdarna föll med klara 0-4 på bortais i onsdags och ligger därmed under med 0-3 i matcher. Den svenske backen Anton Karlsson fick mycket speltid och gjorde det med bravur för Capitals som dock inte skapade fler än en handfull kvalitativa målchanser på hela matchen. På hemmais pressade Karlsson med vänner Red Bull till sudden så sent som i helgen och huvudstadslaget vill såklart inte bli svepta. Med en skenande tvåa blir valet att plocka med alla tecken och jobba in 1X till fint värde.


6. Fehérvár - Villacher 1

För andra gången under pågående säsong förblev Villachers målnolla intakt i hemmaarenan då Fehérvár avgick med en 4-0-seger, ungrarnas andra raka viktoria i denna semifinal i ICE Hockey League. Henrik Nilsson stod för en gedigen insats från backplats medan Anze Kuralt och ex-leksingen János Hári noterades för två poäng vardera när AV19 klev upp till en 2-1-ledning i semin som avgörs i bäst av sju fighter. Hemma i Ungern ståtar Nilsson och company med tio vinster sista elva matcherna och kommer de blåvita värdarna upp i normal kapacitet ligger ettan närmast till hands. Tänkbar spik.


7. Sparta Sarpsborg - Stavanger 2

Tillbaka till Norden och den andra matchen i semifinalen mellan guldfavoriten Stavanger och Sparta Sarpsborg. Oilers, som gästerna kallas, trampade plattan i mattan i Match 1 och nätade tre gånger bakom en maktlös Jake Paterson i Sparta-kassen. Möjligen att Stavanger tog väl lätt på uppgiften därefter. “Spartanerna” kom nämligen tillbaka och föll slutligen endast med uddamålet (4-5). Det ska dock sägas att det stundtals var spel mot ett mål, något skotten 37-14 till fördel för Stavanger vittnar om. De vitsvarta gästerna ståtar med sju vinster sista åtta i Sparta Amfi och är en befogad favorit. Tvåan singlas.


8. Banska Bystrica - Zvolen 2

En slovakisk slutspelsfight får äran att ro kupongen i land denna lillördag. Tipos Extraliga är framme vid kvartsfinaler där det är lika på ett i serien mellan Banska Bystrica och Zvolen. Detta efter dubbla fighter i Winter stadium Zvolen. Robin Rahms Zvolen tog en planenlig 5-1-seger i den första fighten, men klev sedan oväntat på en mina i Game 2 då Victor Björkung och Gilbert Gabors Banska Bystrica vann med 2-1. Stor hjälte hos Antti Karulas gäng blev Westin Michaud som i sitt första slutspelsframträdande för Bystrica sprätte dit båda målen. Spelare för spelare är dock Zvolen minst en klass bättre, därmed öppnar vi med tvåan i centrala Slovakien. Garderingar välkomnas.


Kupongens kassaskåp

HV71

HV71 visade sin överlägsenhet genom att krossa Västervik med hela 11-2 senast. “Tjurarna” visade ingen pardon och lär heller inte göra det när de har chansen att avancera till semifinal. Tvåan är en äkta bank!


Varningens finger!

Vienna

Måstematch för Vienna Capitals som har gått på pumpen i tre raka matcher i semin mot Salzburg. Hemma faller Caps sällan igenom och då fint värde uppenbarar sig till vänster blickar vi brett och jobbar skräll.162 rader
1. Västervik - HV71 2
2. Kristianstad - MODO 1x2
3. Troja/Ljungby - Södertälje 1x2
4. Luleå - Brynäs 2
5. Vienna - Salzburg 1x2
6. Fehérvár - Villacher 12
7. Sarpsborg - Stavanger 2
8. Banska Bystrica - Zvolen 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto