Powerplay Tips Onsdag 9/2

Publicerad på 7 Feb 2022 - 14:18

MrHockey

MrHockey

7 Feb 2022 - 14:18

Gott och blandat är temat på tisdagens Powerplay. Kalaset inleds i SHL och avslutas med en rafflande duell i NHL mellan Boston och Pittsburgh på andra sidan Atlanten. Däremellan ska duster från Hockeyallsvenskan, Fjordkraft-ligaen och ICE Hockey League synas i sömmarna. Let’s go!


Spelstopp: 18:291. Rögle - Timrå 2

Tisdagens enda möte i SHL utspelar sig i Ängelholm där ett favorittippat Rögle tar emot Timrå. Värdarna saknar dock poängmakarna Adam Tambellini och Dennis Everberg som båda är i Peking och deltar i OS. Två blytunga avbräck för de hemmahörande skåningarna såklart. Rent krasst kommer gästerna från Medelpad troligen inte att utmana om SM-guldet i maj, men med klasslirare som Rattie, LaLeggia och Åberg i spelartruppen kan de knappast räknas bort i Catena Arena. Så med värde på högersidan inleds streckandet där.


2. Troja/Ljungby - Västerås 2

Den hockeyallsvenska jumbon Troja/Ljungby lyckades knipa en välbehövlig seger mot Vita Hästen i fredags. Innan dess hade “Trojanerna” dock tre raka förluster i bagaget. Värdarna är i grund och botten inte bättre än vad tabellen antyder och Joakim Hillding och company kan få problem att hantera ett mycket bättre Västerås denna tisdag. De svartgula gästerna krigade sig till en vinst mot tuffa Västervik senast och kan nu få en något enklare resa i jakten på nästa seger. Bra spiktvåa.


3. Manglerud - Ringerike 2

Manglerud och Ringerike är två av Fjordkraft-ligaens formsvagaste sällskap. Värst ser det ut för värdarna som 33 omgångar in i seriespelet lyckats skrapa ihop blott tio pinnar och är således tokjumbo i tabellen. Inträffar inte något mirakel hittar vi nog “Manglarna” i andradivisionen nästa säsong. Besökarna åkte på en ordentlig “stjärnsmäll” senast då topplaget Stjernen blev på tok för svåra för Filip Gunnarsson och hans kamrater (1-6). Nederlaget innebar fjärde raka nederlaget för Panthers. Men trots att detta Oslo-derby är ett bottenmöte råder ändå stor klasskillnad mellan sällskapen. Ringerike är klasser bättre och kommer troligen att diktera villkoren i Manglerud Ishall. X2 är ett lås.


4. Lillehammer - Vålerenga 1

Vålerenga, med SHL-bekantingen Mathis Olimb i spetsen, har varit ojämna den senaste tiden. I 2-4-förlusten mot Sarpsborg kom de blåröda inte alls upp i nivå. Steffen Söberg i kassen släppte dessutom in ett par enkla puckar, så ska ett formstarkt Lillehammer kunna besegras på bortais måste gästerna tighta till defensiven. Värdarna skrinnar in i Eidsiva Arena med tre raka viktorior i bagaget och coachduon Smirnov/Säll Karlsson kan mycket väl lotsa sina hammare till nya framgångar hemma i OS-staden. Penseln inleder från vänster.


5. Storhamar - Stjernen 2

Storhamar har sett bättre ut sedan kaptenen Patrick Thoresen kom tillbaka från skada. Den gamle Djurgårdsstjärnan är det tydliga navet i hemmalaget som med 38-åringen på isen kan slå samtliga lag i Fjordkraft-ligaen. Stjernen har dock en betydligt större bredd i spelartruppen och spås av många experter gå långt i ett kommande slutspel. Thoresen och company kommer knappast gå upp utan en kamp, men med fint spelvärde ute till höger lockar det att ta ställning. Gästerna, anförda av kanadensiske stjärnan Tyler Coulter, vann med 6-3 senast sällskapen brakade samman, så med fin form i ryggsäcken är det inte alls otänkbart att de drar det längsta strået även här. Tvåan är en suverän värdespik till runt 40 prollar!


6. Vienna Capitals - Salzburg 1

Red Bull Salzburg toppar inte helt oväntat ICE Hockey League då “Tjurarna” kan skryta med en av ligans vassaste trupper. Hos gästerna finns stjärnor som Brennan, Baltram, Raffl och Järvinen, för att bara nämna några. Dessa kombattanter möttes så sent som i söndags och då slutade det hela med en övertidsvinst för salzburgarna, men Vienna såg starka ut ska sägas. På hemmais ska Capitals ses med god chans att ta revansch för senast. Då tvåan ser ut att bli lite väl hårt streckad måste 1X med på ett hörn. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in en hemmaseger!


7. EC KAC - Steinbach 2

Kupongens bank hittas i Klagenfurt där EC KAC tar emot Steinbach, som är ett bottenlag i ICE Hockey League. De förstnämnda vann med 5-2 när lagen möttes i söndags. Detta efter en urstark tredjeperiod där stjärnor som Steven Strong och Rögle-bekantingen Matt Fraser klev fram för de rödvita. Den fajten utkämpades i Linz, så dessvärre för gästernas del lutar det åt att Fraser och company kommer att vara ännu mer överlägsna i deras egna lada denna tisdag. Spika av ettan och gå vidare!


8. Boston - Pittsburgh X

Vi tar oss över Atlanten där två av de defensivt bästa lagen i hela NHL ska mäta svärd. Förutom viktiga poäng finns även enorm prestige i potten när stjärnor som Marchand, Bergeron och Pastrnák gästas av bland annat Crosby, Malkin och Letang. Räkna med att vi får bevittna en välspelad match där ingen av sidorna ger bort speciellt många målchanser i onödan. “Pingvinernas” svaga form talar emot dem, men med vetskapen om den höga kapacitet som finns hos bortalaget kan tvåan ändå inte uteslutas. Alla tecken känns bäst!


Kupongens kassaskåp

EC KAC

EC KAC körde över Steinbach med 5-2 så sent som i söndags. I Klagenfurt väntar troligen en ny storseger för Matt Fraser och company, som är bättre på samtliga plan. Given spiketta!


Varningens finger!

Timrå

Rögle saknar två av sina viktigaste spelare i Everberg och Tambellini. Det innebär att Timrå ska ses med god chans att skrälla i Ängelholm. Gästerna har en bra högstanivå och kan mycket väl återvända till Medelpad med tre poäng i resväskan!162 rader
1. Rögle - Timrå 1x2
2. Troja/Ljungby - Västerås 2
3. Manglerud - Ringerike x2
4. Lillehammer - Vålerenga 1x2
5. Storhamar - Stjernen 2
6. Vienna - Salzburg 1x2
7. EC KAC - Steinbach 1
8. Boston - Pittsburgh 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto