Powerplay Tips Tisdag 11/5

Publicerad på 11 Maj 2021 - 12:40

MrHockey

MrHockey

11 Maj 2021 - 12:40

Det är nordamerikansk prägel på tisdagens kupong då hela sex matcher hämtas från andra sidan “pölen”. Två NHL-strider inleder kalaset innan AHL tar vid med fyra kniviga strider där det gäller att hålla ett extra öga på var strecken hamnar. Kupongens bästa spik kommer till oss onsdag kväll när Timrå går för att slå dit den första matchbollen mot Björklöven. Då åker vi!

Spelstopp: 23:591. Washington - Boston 2
Vi bjuds på en liten aptitretare från den amerikanska huvudstaden när Capitals tar emot Boston under natten mot onsdag. Dessa kombattanter drabbar nämligen även samman i den första slutspelsrundan med start i helgen. Bruins säkrade tredjeplatsen i divisionen genom att slå tillbaka Islanders med 3-2 häromnatten i en match som de svartgula dominerade fullständigt, något 4,31-1,22 i expected goals tydligt påvisar. Brunbjörnarna har varvat igång på allvar och då Washington har frågetecken för Bäckström, Ovechkin, Carlson och Kuznetsov lockar tvåan i utgång även om samtliga tecken rekommenderas.

2. Winnipeg - Vancouver 2
Den svenske succérookien Nils Höglander svarade för dubbla påsar när hans Vancouver skrällde borta mot ett formsöknade Winnipeg under natten mot tisdag. Jets har blott vunnit en av de senaste tio matcherna och löper risk att bli nerpetade till fjärdeplats och därmed tvingas möta Toronto i åttondelsfinal. Vancouver har visserligen inget att spela för, men bröderna Sedins forna klubb trivs uppenbarligen riktigt bra Bell MTS Place där de inför nattens batalj ståtar med tre segrar på fyra försök denna säsong. Tvåan under 30 procent är ett givet inslag i jakten på de större pengarna. Helgardera.

3. Toronto Marlies - Laval Rocket 2
Ett hack ner i den nordamerikanska hierarkin ska en slätstruken säsong strax stängas. I den kanadensiska division återstår fem matcher för tabellettan Laval Rocket innan de kan gå på semester. Montreals farmarlag tappade poäng mot Toronto Marlies i slutet av förra veckan men hade dessförinnan vunnit fem raka, samtliga under ordinarie tid. Hemmahörande Marlies har slussat upp flera lirare till Leafs under säsongen och till följd av detta haft svårt att hitta kontinuitet i spelet. Rocket reser till “Suddens” gamla hemstad med åtta raka bortaseger i ryggen och får anses ha god chans att utöka den sviten i natt. X2 testas i hockeyns mecka.

4. Belleville - Manitoba 2
Vi rör oss västerut längs med Lake Ontario och hamnar efter en drygt två timmar lång bilfärd i Belleville där Ottawas farmarlag huserar. Värdlaget ställs inför en klurig uppgift när David Gustafsson och hans Manitoba Moose väntar på andra sidan rödlinjen. Älgarna från Winnipeg har lagt rabarber på andraplatsen bakom Laval Rocket och förfogar över en spännande trupp där spelare som nämnda Gustafsson och Cole Perfetti knackar på dörren till Winnipeg Jets. Båda lagens kurvor pekar uppåt, men i grunden är Moose strået vassare. Tvåan är en tänkbar spik upp till 50 prollar.

5. Cleveland - Grand Rapids 2
Columbus har inte alls lyckats leverera i NHL denna säsong, men i klubbens organisation finns ändå ett par intressanta spelare som har framtiden för sig. Ole Holm gör det bland annat riktigt bra i Cleveland Monsters. Den blott 18-årige backen från Norge har på 16 AHL-fighter svarat för fem poäng och är med sina 188 centimeter och 86 kilo tung att möta i sarghörnen. Grand Rapids har lite mer spets i laget och kommer närmast från två fina skalper mot tabellettan Chicago Wolves. Knapp fördel bortalaget, men plocka helst med alla tecken.

6. Henderson - San Jose Barracuda X
Vidare till Pacific Division där det till skillnad mot övriga divisioner ska spelas ett slutspel med start om drygt en vecka. De tre bästa lagen går direkt till semifinal medan lag 4-7 ställs mot varandra i ett så kallat Play In. Henderson kommer att nypa en en topp 3-plats, och har fortfarande häng på divisionssegern. Silver Knights slog tillbaka San Jose Barracuda med 5-3 i lördags, men det var knappast en rättvis seger och då gästerna från Kalifornien slåss för att behålla fjärdeplatsen ska inte bortasegern uteslutas. Vi petar in samtliga tecken i en på förhand högst oviss drabbning.

7. Timrå - Björklöven 1
Kupongen knyts samman med två matcher under onsdagen och första stoppet sker i NHC Arena strax utanför Sundsvall. Timrå hade inga bekymmer med att montera ner ett skadedrabbat och slitet Björklöven i A3 Arena. Medelpadingarna har varit det klart bättre laget i samtliga fyra finaler och det finns egentligen inget som tyder på att Löven ska kunna ta serien tillbaka till Umeå. Backsidan är fortfarande tunn även om Alexander Deilert kan komma att göra comeback. Utan avstängda Rahimi och Hellström har de grönklädda svårt att få ner farten på firma Dahlén, Lööke och Lundin som dominerar totalt. Timrå blir klara för SHL under onsdagen – etta!

8. Sverige - Ryssland 2
Johan Garpenlöv har tagit ut en trupp på 28 spelare som får chansen att medverka i Carlson Hockey Games mellan 12-15 maj. Turneringen spelas i Prag och Sverige ställs först och främst mot Ryssland. Sverige spelade nyligen fyra träningsmatcher mot Danmark och Norge med blandade resultat. Sedan dess har CSKA-spelarna Mario Kempe och Klas Dahlbeck anslutit tillsammans med Skellefteås Pär Lindholm. Ryssarna har en spetsigare trupp där samtliga spelare till vardags huserar i KHL. Sverige måste framförallt hålla ett extra öga på CSKA-duon Okulov/Shalunov som imponerade stort i Gagarin Cup. Ryssarna får gälla som favoriter och landar tvåan in under 45 procent är det en tänkbar singel.Kupongens kassaskåp
Timrå
Timrå hade lekstuga med ett vingklippt Björklöven senast och det finns egentligen inget som talar för västerbottningarna inför Game 5. Timrå vinner och säkrar därmed en plats i SHL kommande säsong!

Varningens finger!
Vancouver
Vancouver imponerande borta mot Winnipeg i den förra omgången och vann med 3-1 sedan Nils Höglander prickat in dubbla baljor. Canucks kan avslappnat och absolut följa upp nattens skalp med ytterligare en viktoria.

162 rader
1. Washington - Boston 1x2
2. Winnipeg - Vancouver 1x2
3. Toronto Marlies - Laval x2
4. Belleville - Manitoba 2
5. Cleveland - Grand Rapids 1x2
6. Henderson - SJ Barracuda 1x2
7. Timrå - Björklöven 1
8. Sverige - Ryssland 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto