Powerplay Tips Tisdag 13/4

Publicerad på 13 Apr 2021 - 09:04

MrHockey

MrHockey

13 Apr 2021 - 09:04

Slutspelshockeyn rullar på för fullt i Sverige. Frölunda och Färjestad behöver båda studsa tillbaka och plocka segrar. Timrå ska återigen försöka nyttja matchbollen de har i mötet mot Västervik. Hockeyettans kvalserie startar. I Ryssland släpps pucken i sjätte semifinalsmatchen. I Österrike är det finalspel och i Schweiz inleder kvartsfinalerna. Ni förstår att det är en fullmatad kupong som väntar. Häng med!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 13/4

1. Frölunda - Rögle 2
Det har varit klasskillnad i de två första slutspelsmatcherna. Frölunda hängde förvisso med målmässigt i match 1, men i match 2 speglade slutresultatet spelet på isen. Skåningarna är ett nummer större, bättre och starkare än motståndarna. Lägg därtill en klart bättre målvakt. Under säsongen har göteborgarna spelat bättre hockey än de fått betalt för i form av poäng. Det stora problemet är att det saknas den yttersta spetsen. Något som Rögle har i spelare som Bristedt, Tambellini och Ryfors, för att nämna några. Bortalaget lär få stort förtroende och streckas som favoriter. Krysset som gardering bör räcka långt.

2. Färjestad - Växjö 2
Det var två jämna bataljer i Växjö, om vi kollar på resultatet. Känslan är att Färjestad behöver kämpa mycket mer för att skapa farliga chanser. Det kan bero på att Växjö har ett stabilt och väl fungerande försvar. Det kan också bero på att värmlänningarnas backsida är klart sämre. Spelare som Rosén och Gynge, som gjort flertalet säsonger och är rutinerade, de kommer ta mer ansvar och större plats i slutspelet än de gjort under grundserien. Utan att de på något sätt var dåliga under säsongen. I den tredje matchen bör de kliva in som favoriter, oddsen bör sänkas under dagen till smålänningarnas fördel. En sund spik.

3. Västervik - Timrå 2
Det blir en sjätte match i denna semifinalserie, som många trodde skulle avgöras när den vände tillbaka till Timrå. Men Daniel Marmenlind ville annat. Upplänningen spikade igen och hade god hjälp av sina kamrater, stolparna. Dahlén och company pressade på i stort sett hela matchen men hade stora problem med att göra mål och det kan mycket möjligt bli en liknande match nu. Där Timrå har mycket puck och bombarderar Marmenlind med skott, från högkvalitativa lägen. De kommer således ha störst chans att vinna matchen. Kan Västervik hålla ihop försvaret kan de tvinga fram en förlängning, således är en kryssgardering vettig.

4. Nybro - Mariestad X
Hockeyettans slutspel har nu kommit till deras kvalserie. Fyra lag som slåss om en plats i Hockeyallsvenskan till nästa säsong. Nybro kliver in som en av de stora favoriterna att ta steget upp. De tog sig vidare efter att ha slagit ut Visby/Roma i två raka matcher. Mariestad har chockat alla och trots att laget tvingats spela tre omgångar för att ta sig hit så har de sprungit genom slutspelet med sex raka segrar. De avslutade med att slå ut favorittippade Boden. Det går inte att blunda för hur bra västgötarna har varit senaste tiden. Formen är mycket god och de har absolut kapacitet att skrälla här. Ta med alla tecken.

5. Hudiksvall - Troja/Ljungby 1
De två andra lagen som slåss om platsen i Hockeyallsvenskan möts i Hudiksvall. Hemmalaget togs sig vidare genom att storstjärnan Christoffer Jansson avgjorde i den sjätte perioden i den tredje och direkt avgörande matchen. Troja/Ljungby behövde även de spela en tredje avgörande match, då besegrades Vimmerby och trots att smålänningarna gått trögt under säsongen har de ett lag aom håller riktigt hög klass. Det är många spelare som spelat högre upp i seriesystemet, som Ragnewall, Bjurström och Daniel “Trucken” Karlsson. Mycket rutin hos bortalaget. Det är ett känt namn och när tipparna är osäkra så spikar de bortalaget. Hudik har ett bra lag och det är värt att slopa tvåan. 1X rensar fint.

6. Avangard Omsk - Ak Bars Kazan 2
Detta har varit bortalagens serie. Samtliga tidigare fem matcher har vunnits av de tillresta laget. Den senaste matchen krävdes det förlängning för att skilja lagen åt. Väl där gick det dock fort när en av slutspelets stora profiler Reid Boucher hittade nätet och fixade en 3-2 ledning i matcher. Kazan gick in som ganska stora favoriter i denna matchserie, och det finns mycket kapacitet hos Reideborn och hans kollegor. Hela serien har varit jämn och målsnål och denna match bör inte bli något undantag. Wikstrand och hans kompisar ska vara favoriter trots bortais. Tvåan är en bra chansspik.

7. EC KAC - Bolzano 2
Då rör vi oss söderut och hamnar i den andra matchen av den österrikiska finalen. Den första, som avgjordes under söndagen, slutade med hela 6-0 till EC KAC. Duon Petersen och Ticar, som varit framträdande hela säsongen, var inblandade i fyra av målen. Svenskbekantingen Sebastian Dahm gjorde en stabil insats i kassen och inkasserade ännu en nolla. På hemmais har KAC varit omutbara under slutspelet och vunnit samtliga matcher. Hemmalaget kommer få stort antal streck enbart baserat på senaste matchen. Mest troligt kommer Bolzano gå tillbaka till grunderna och sätta defensiven. Skippa ettan och jobba in en bra utdelning med X2.

8. Lausanne - ZSC Lions X
I Schweiz är det också slutspelstider och de har kommit lika långt som vi har i Sverige. Det vill säga att det är dags för kvartsfinaler. Lagen hamnade efter varandra i tabellen. Lausanne på en fjärde plats och har således hemmaplansfördel. Det är ett skadedrabbat bortalag som kommer på besök. Mycket kommer kretsa kring NHL-meriterade Sven Andrighetto, han har varit Grönborgs bästa offensiva hot. Hemmalaget får räknas som favoriter, men Zürich har absolut kunskapen att plocka hem en seger. Alla tecken plitas ner.

Kupongens kassaskåp
Växjö
Spelmässigt är smålänningar ett snäpp vassare än Färjestad. Har de bara fokus under hela matchen bör detta bli en ganska enkel seger. Tvåan spikas.

Varningens finger!
Mariestad
Mariestad har imponerat under slutspelet och det finns en trygghet i spelet. Hela vägen från en storspelande Sandberg i kassen till poängmaskinen Olsson i forwardsledet. Boisarna kommer ta en hel del poäng i kvalserien.

144 rader
1. Frölunda - Rögle x2
2. Färjestad - Växjö 2
3. Västervik - Timrå x2
4. Nybro - Mariestad 1x2
5. Hudiksvall - Troja/Ljungby 1x
6. Omsk - Ak Bars Kazan 2
7. EC KAC - Bolzano x2
8. Lausanne - ZSC Lions 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto