Powerplay Tips Tisdag 16/2

Publicerad på 16 Feb 2021 - 07:37

MrHockey

MrHockey

16 Feb 2021 - 07:37

Återstart efter landslagsuppehållet. Det gick okej för Sverige som slutade tvåa och där Växjö-kedjan var mest produktiv. För dessa väntar nu Smålandsderby i Oskarshamn. I övrigt har det ramlat in värvningar i topplagen. Rögle har plockat tillbaka Brithén från Bern och Skellefteå har tagit hem Pär Lindholm. Det rustas för guldkamp. I botten kämpar Linköping, Brynäs och de två lagen som möts i Jönköping på. En kupong med många spännande drag som kan ge fint klirr i kassan.

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 16/2

1. Luleå - Färjestad 2
Uppe i norr spelas en match som inför säsongen skulle klassas som ett toppmöte. Sedan dess har det hänt en hel del. Luleå har presterat riktigt bra och ligger mycket väntat i toppen av tabellen. Under säsongen har norrbottningarna dessutom plockat in stjärnmålvakten Joel Lassinantti som backas upp av Jesper Wallstedt. Bortalaget har inte alls haft den säsongen de hoppades på. Färjestad återfinns först på en åttonde plats och det var nog inte med i beräkningen att de skulle behöva spela play-in. Luleå kommer få stort förtroende av spelarna. Värt att ta med alla tecken och jobba in skrällen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Rögle - Brynäs 1
Toppen mot botten i Ängelholm. Hemmalaget har varit riktigt bra hela säsongen och statistiskt är de ett av de bästa hemmalagen i serien. Nu har de grönvita dessutom kryddat truppen med Ted Brithén, centern som tillsammans med Kodie Curran var lagets bästa spelare förra säsongen. Ett nyförvärv som garanterat kommer göra Rögle bättre. På andra sidan står Brynäs, ett lag som många trodde kunde överraska. Till detta möte väljer Peter Andersson att vila spelare. Kvar i Gävle lämnas Nicklas Danielsson, Tomi Sallinen, Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Lägg till att både Greg Scott och Anton Rödin saknats sedan tidigare. Bättre chans till tre poäng får inte Rögle. Given spiketta!
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Leksand - Linköping 1
I Leksand är det positiva tongångar efter att Carter Camper kritat på ett nytt avtal för kommande säsong. Camper är som många vet en tredjedel av den fruktade förstakedjan hos de blåvita. Björn Hellkvists mannar har övertygat och på hemmais knäpper de i snitt iväg osannolika 24,52 skott från skottsektorn. Det är flest av alla lagen. För Linköpings del har säsongen blivit bättre och försvarsspelet ser bättre ut än i slutet av förra året. Lundström har börjat rädda några skott och framförallt har försvaret blivit bättre när alla backar är friska. Nu ryktas det även om att Little är nära spel. Leksand är klart tryggare i sitt spel och bör vara favoriter här. Så länge ettan streckas under 60 procent kan den stå själv.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Oskarshamn - Växjö 1
Smålandsderby och bortalaget får hållas som favoriter. Men de två senaste matcherna mellan lagen har slutat oavgjort och den tredje vann Växjö med uddamålet. De orangeblå har haft spelare som varit iväg med landslaget och där dessutom gjort det bra, Pettersson och Holmberg blev poängbäst av svenskarna. Oskarshamn har plockat in en rysk målvakt för att täcka upp om Cannata skulle bli skadad. Annars har Filanders spelsätt varit gynnsamt, laget har presterat bättre än många trodde på förhand. De spelar med mycket puckinnehav och vill ta sig in i offensiv zon med kontroll. Det har varit jämnt mellan lagen hela säsongen och Oskarshamns offensiva spel har hittat luckor i Växjös defensiv. Alla tecken plitas ner.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. HV71 - Djurgården X
Viktig match i Jönköping, lagen ligger på nionde respektive tionde plats i tabellen. Men för hemmalaget är det bara två poäng ner till negativt kval. I början av månaden värvade HV71 in tre spelare som alla gjort det bra. Framförallt har finnarna Ilomäki och Siikonen övertygat, tillsammans har duon har duon svarat för 3+2 på tre matcher. Samtidigt lyckades de skeppa den otränade Ryan Stoa till dagens motståndare. I bortalaget saknas fortsatt Jacob Josefsson, men Sebastian Strandberg är nära spel, och möjligen finns han med till detta möte. En måstematch för båda lagen, ovisst på förhand ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Frölunda - Malmö 2
I Göteborg är det toppen mot botten. Även om Frölunda har tappat mer poäng på slutet så har spelet sett bra ut hela tiden, om vi ska tro de underliggande siffrorna. De skapar mycket framåt och släpper till lite bakåt. Samtidigt så behöver puckarna hitta nätet om Rönnbergs mannar ska ha hemmaplansfördel i slutspelet. Malmö kämpar på i botten och fick spela två matcher under uppehållet. Båda två blev förluster. Först mot Djurgården i en match där skåningarna hade ledningen med fyra minuter kvar, trots det blev det förlust. Den följdes upp med 0-2 förlust mot Brynäs. Malmö borde vara desperata här och det är väl det enda sättet det kan bli poäng för Fagervalls gäng. Ta med alla tecken i värdejaktens namn.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Örebro - Skellefteå 1
I gnällbältets mecka är det mellan två lag i olika formkurvor. Örebro har haft det tungt på slutet och bröt kontraktet med den mytomspunna Josh Ho-Sang. Sedan Bromé lämnade laget för NHL har det gått sämre. Många segrar har bärgats av bra målvaktsspel snarare än frejdig offensiv som gav fler vinster. Nu väntar ett Skellefteå som smällt till med två riktigt starka nyförvärv under säsongen. Först kom Melker Karlsson in och nu bara dagar innan mötet med Örebro blev det klart att Pär Lindholm också vänder hem från NHL. De gulsvarta har varit det bättre laget i merparten av sina matcher på slutet, bland annat så körde de över Luleå uppe i Norrbotten. En hederlig gaffel (1-2) är bästa valet.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Rodrigo Abols - Jesper Frödén X
Skellefteå har spelat tighta matcher på slutet och det kan mycket väl bli så även denna gång. Få mål innebär lägre sannolikhet att någon av herrarna i denna head-to-head hittar nätet. Frödén har haft en väldigt fin säsong och tillsammans med Berggren driver han förstakedjan. Hela 19 strutar har han gjort i den gulsvarta dräkten, men gått mållös av isen i fyra raka matcher. Rodrigo Abols har bättre målform och gjort tre mål på de senaste tre matcherna. 14 av lettens skott har hittat nätet under säsongen. Så länge krysset streckas under 55 procent så är det en bra spik på en klurig bong.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Rögle
Brynäs lämnar nästan alla viktiga spelare hemma och fyller upp med juniorer. Ska vara en enkel match för Rögle som jagar förstaplatsen.

Varningens finger!
Oskarshamn
IKO gjort det bra större delen av säsongen och varit bra med i alla matcherna mot Växjö. En motståndare de ofta tar poäng av. Streckas lågt och kan ge bra skjuts mot en bra utdelning.

162 rader
1. Luleå - Färjestad 1x2
2. Rögle - Brynäs 1
3. Leksand - Linköping 1
4. Oskarshamn - Växjö 1x2
5. HV71 - Djurgården 1x2
6. Frölunda - Malmö 1x2
7. Örebro - Skellefteå 12
8. R.Abols - J.Frödén X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto