Powerplay Tips Tisdag 18/1

Publicerad på 17 Jan 2022 - 14:54

MrHockey

MrHockey

17 Jan 2022 - 14:54

Fyra fajter från SHL och lika många från National League – så ser upplägget ut på denna svensk-schweiziska kupong. Vi inleder med ett tungviktsmöte i Skellefteå Kraft Arena och tar oss sedan igenom en rad intressanta bataljer innan målgång sker i Langnau. Let’s go!

Spelstopp: 18:591. Skellefteå - Frölunda 1

Tungviktsmöte från SHL där två av de mest framgångsrika klubbarna under 2010-talet brakar samman. Viktiga pinnar står på spel i Västerbotten där hemmalaget får ses som knappa favoriter. Skellefteå åkte på en tung smäll i Norrlandsderbyt mot Luleå och ska nu upp på hästen igen då nästa svåra utmaning väntar för Jocke Lindström och company. Frölunda fick segerjubla mot Rögle senast (4-1) och Roger Rönnbergs manskap tog därmed revansch för semifinalförlusten i Champions Hockey League. Bland målskyttarna fanns nyförvärvet från AHL, Andreas Borgman. En troligtvis jämn kamp i Skellefteå Kraft Arena där samtliga tecken gör sig bäst, men penseln inleder vänsterifrån.


2. Färjestad - Oskarshamn 1

Färjestad krossade Oskarshamn med 5-0 när sällskapen möttes i Be-Ge Hockey Center i början på december. Gustav Rydahl och Joakim Nygård låg bakom det mesta för FBK då, duon lär ställa till med oreda hos motståndarna även här. IKO besegrade ett avslaget Malmö i söndags, men lika enkelt blir det inte för smålänningarna i ”kaffearenan”. Johan Pennerborns vargar vinner detta om de är påslagna. Ettan agerar därmed utgång men då den riskerar att bli högt streckad är tvåan en trevlig rensare att få med på kupongen.


3. Malmö - Leksand 1

Med tanke på den spelartrupp som Jocke Fagervall förfogar över är det anmärkningsvärt att Malmö inte presterar bättre än vad de gör just nu. I spelartruppen finns klasslirare som Söderberg, Pääjärvi och Händemark. Ändå har skåningarna förlorat tre av de fyra senaste fajterna. Tidigare nämnda Fagervall blir inte kvar länge till om det fortsätter så här. Leksand har även de kroknat mot slutet och är som vanligt beroende av att kanadensiske superstjärnan Max Véronneau levererar. Den tidigare Ottawa-spelaren har dock endast noterats för en assist på tre matcher. Trots att Malmö har underpresterat bör de ändå kunna montera ner ett bortalag som befinner sig under isen. Ettan är en vettig spik.


4. Luleå - Växjö 1

Luleå börjar se ut som en tänkbar SM-guldvinnare. Efter att ha legat sist i SHL i början av säsongen har Linus Omark och company radat upp segrar. Den senaste kom i derbyt mot Skellefteå vilket innebär att ”Bulans” björnar nu besegrat samtliga lag i serien denna säsong. Växjö växte flera snäpp när artisten Robert Rosén kom tillbaka från sin tidigare skada, men den blivande förbundskaptenen Sam Hallams manskap håller inte samma höga nivå som under guldsäsongen i fjol. Det brukar bli tighta matcher när dessa två sällskap brakar samman, men med Tyrväinen tillbaka från avstängning får värdarna utgångstipset. 1X ska räcka för grön bock.


5. ZSC Lions - Davos 2

Rikard Grönborgs Zürich gick bet mot Zug i en fajt som förblev mållös efter ordinarie tid. Markus Krüger och company kom dock ytterst nära ett avgörande i den tredje perioden men fick målet bortdömt efter videogranskning. Nya tag mot Davos där svenskar som Magnus Nygren, Dennis Rasmussen och Mathias Bromé huserar till vardags. Lite av en svenskduell med andra ord och det råder inga tvivel om att de hemmahörande ”Lejonen” är favoriter. Senast lagen möttes vann Grönborgs manskap med hela 5-1, men gästerna från Grabünden har med det sagt större segerchans än vad strecken säger. Tvåan åker med i ett tidigt skede även om en helgardering är på sin plats.


6. Zug - EHC Biel X

Zug vann som tidigare nämnts mot ZSC Lions efter en jämn kamp där firma Martschini/Kovár bjöd på ett fint samspel i samband med avgörandet i sudden. ”Tjurarna” ska nu ta sig an en av National Leagues formstarkaste klubbar. Biel ståtar med fem raka vinster och kan till stor del tacka den gamla Luleå-floppen Toni Rajala för detta då den finske fixstjärnan kommit till sin rätt i alplandet. Men då värdarna också visat stark form mot slutet är detta en svårtippad historia. Med värdet till höger väljs ändå ettan bort – X2 liras!


7. Servette - Lausanne 1

Servette och Lausanne möts vid Genèvesjön och båda kombattanterna skrinnar in i denna batalj med tre raka vinster i bagaget. Värdarna tog en övertygande seger mot Bern senast efter att bland annat tidigare NHL-stjärnan Valtteri Filppula hittat nätet. En annan bärande spelare hos de vinröda är den rutinerade svenskbacken Henrik Tömmernes som noterades för en assist i samma match. Lausanne, med Jason Fuchs i spetsen, är sämre på pappret och får svårt att utmana om segern i Genève. Utgångsettan sällskapas av krysset och bildar därmed ett lås.


8. SCL Tigers - Rapperswil 2

Vi avslutar kupongen i Langnau där hemmalaget Tigers gästas av Rapperswil. Gästerna har tagit flera kliv framåt sedan den tidigare Skellefteå-tränaren Stefan Hedlund tog över spakarna. Lakers nollade Davos i den senaste omgången och förutom en stark defensiv finns stjärnor som Cervenka och Rowe i de främre leden. Det är inte förvånande att Hedlunds manskap är favoriter på oddsmarknaden och de rödklädda borde, förutsatt att de kommer upp i normal nivå, dra det längsta strået här. Fin spiktvåa!


Kupongens kassaskåp

Malmö

Rödhökarna har inte imponerat i de senaste matcherna men ståtar trots allt med stjärnor som Söderberg och Händemark. Ett formsvagt Leksand ska inte ha något att hämta i Skåne. Bra spiketta.


Varningens finger!

Davos

Det vankas svenskmöte i Zürich där Nygren, Rasmussen, Bromé och övriga i Davos har tillräckligt hög kapacitet för att störa Rikard Grönborgs lejon. X2 åker med i ett tidigt skede.144 rader
1. Skellefteå - Frölunda 1x2
2. Färjestad - Oskarshamn 12
3. Malmö - Leksand 1
4. Luleå - Växjö 1x
5. ZSC Lions - Davos 1x2
6. Zug - EHC Biel x2
7. Servette - Lausanne 12
8. SCL Tigers - Rapperswil 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto