Powerplay Tips Tisdag 19/1

Publicerad på 19 Jan 2021 - 10:24

MrHockey

MrHockey

19 Jan 2021 - 10:24

SHL ståtar med fyra matcher denna tisdag och självklart hittas samtliga av dessa på Powerplay-kupongen. Rögle är och ska vara klar favorit hemma mot Djurgården medan både Luleå och Frölunda kommer få slita ordentligt för sina poäng. I övrigt finner vi två matcher från Hockeyallsvenskan samt dubbla mötet i Schweiz och landets National League. Häng på!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 19/1

1. Rögle - Djurgården 1
Rögle kunde efter två raka förluster kliva tillbaka in på segerspåret efter en ruggigt bra bortamatch mot HV71. Skåningarna ägde mötet med Jönköpings-laget fullständigt och vann till slut med klara 5-1. Inte helt oväntat gick Zaar-Ryfors-Everberg i bräschen. Nu ska Bandyklubben ställas mot Djurgården hemma i Catena Arena. Ett bortalag som efter fem raka förluster lyckades vinna med 6-4 mot Örebro borta. En stark insats från Järnkaminernas sida även om gästernas underliggande siffror visade annat än seger. Här blir det dock tvärnit för Ohlssons herrar. Ettan är spikad och klar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Luleå - Skellefteå X
Jämnt värre lär det bli i heta Norrlandsderbyt i Coop Norrbotten Arena. Luleå har fyra raka vinster med sig in här och Bulans Björnar har sett vassa ut både framåt och bakåt på sistone. Vi kan nog också räkna med att värdarna blir än mer slagkraftiga nu då Lassinantti är på väg in mellan stolparna igen. Skellefteå tvålade till Brynäs i föregående möte där snacket efteråt mest handlade om Nowicks tackling på Scott. 29-åringen blev aldrig avstängd och kommer finnas med på banan nu. 4-0 till Luleå slutade senaste mötet lagen emellan. Garanterat jämnare nu. 1X2 känns stabilt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Frölunda - Linköping 2
Skrälldags i Göteborg. Linköping hade en period med tio raka matcher utan poäng men LHC kunde häromsistens fälla Oskarshamn och därmed åter hoppa in på segerspåret igen. Rautio ska nu ta en spade mellan stolparna medan Cluben arbetsbefriat Oula Palve. Det händer grejer i bortalägret minst sagt. Otroligt viktigt för gästerna att Bäckman åter spelar dessutom. Frölunda är ett topplag och kliver ut till den här fajten som favoriter. VF har dock kunnat blanda och ge under hela säsongen och med lite flyt finns absolut chans att rubba Indianerna. Ett lågt streckat bortalag som självklart får chansen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Brynäs - Örebro 2
Vi avslutar SHL-matcherna med att plocka fram spikpistolen i Gävle. Brynäs har nu dubbla förluster och det grinar emot rätt hårt för Peter Andersson och hans Tigrar. Förutom att Greg Scott tvingades lämna isen efter Darren Nowicks tackling så bröt till råga på allt Anton Rödin handen. Ett stukat BIF ställs nu mot ett Örebro med bra fart under fötterna och som på sistone tvålat dit brynäsarna med rätt stora siffror. Tvåan i Monitor ERP Arena känns lockande och skenar förhoppningsvis inte iväg allt för mycket streckmässigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Västerås - MODO 1
Det händer saker i Ö-vik. MODO är fortsatt utsatta i botten av ligan inför resan till Västerås. Edwin Hedberg har lämnat klubben medan på plussidan har Niederbach från Frölunda plockats in likväl som Michael Boivin anslutit (oklart om han kan spela redan nu dock). VIK blir en ruggigt svår match för gästerna och de gulsvarta såg ganska bra ut, även om det blev förlust, mot Björklöven (2-3 efter förlängning). 4-1 slutade mötet lagen emellan i december och visst ska VIK vara favoriter även nu. MODO gick dessutom en stenhårt 7-6-fajt mot Väsby under måndagen. 1X duger.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Kristianstad - Timrå X
Timrå ser ut att kamma hem grundserien i stor stil. TIK har nästan 2,5 poäng i snitt per match och håller laget samma nivå hela vägen in i mål kan medelpadingarna stänga ligan på poäng runt 125! Även Jonathan Dahlén ligger helt okej till för att nypa det hockeyallsvenska poängrekordet. Inför mötet med bottenlaget Kristianstad har Timrå fem raka vinster men kanske vi ändå kan se något av en mättnad i bortalägret då spelet titt som tätt sett lite slappare ut. KIK har varit spelmässigt ganska bra ut på slutet och slåss för livet i botten där en seger nu skulle betyda enormt mycket. Även om tvåan är trolig kan vi nog räkna med magiskt värde till vänster. Helgardera och jobba in knallen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Zug - Servette 1
Vi vänder blicken mot Schweiz och Bossard Arena där ett formstarkt Zug tar emot Servette. Dan Tangnes Tjurar har inte förlorat en match under ordinarie tid sedan 13:e november. Därefter har laget 18 (!) raka matcher med minst poäng bärgat. Gästerna löste 4-1 mot Fribourg häromsistens och har ett lag för ett kommande slutspel. Väl där kan Linus Omark och company bli en liten outsider. Att Genève-laget ska rå på Zug nu känns ändå inte troligt. Ettan spikas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. ZSC Lions - Fribourg X
I en haltande tabell har Lejonen från Zürich klivit upp på en fin andraplats. Hemmalaget med Krüger och Pettersson i “svensklinan” gör det riktigt bra och har varit framgångsrika på egen rink med tio segrar på 14 försök. Fribourg jagar strax bakom och har blandat annat Gunderson på backplats. Framåt finns också klass i Viktor Stålberg och Killian Mottet som tagit stora steg i år. Räkna med en tät och jämn batalj med oviss utgång. Helgarderingen bör därför tidigt få fäste.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Rögle
Ängelholmarna visade vart skåpet skulle stå mot HV71 och tog en fin 5-1-skalp i Jönköping. Djurgården är betydligt sämre borta kontra hemma och får lämna Catena Arena utan poäng.

Varningens finger!
Linköping
Segern mot Oskarshamn var nödvändig och nu kan LHC börja blicka uppåt. Frölunda är bra men absolut inte omöjliga. Tvåan är ett måstetecken.

162 rader
1. Rögle - Djurgården 1
2. Luleå - Skellefteå 1x2
3. Frölunda - Linköping 1x2
4. Brynäs - Örebro 2
5. Västerås - MODO 1x
6. Kristianstad - Timrå 1x2
7. Zug - Servette 1
8. ZSC Lions - Fribourg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto