Powerplay Tips Tisdag 20/4

Publicerad på 20 Apr 2021 - 13:06

MrHockey

MrHockey

20 Apr 2021 - 13:06

Spännande Powerplay-tisdag med enbart slutspelsmatcher i fokus. Första fajten är den sjunde och avgörande kvarten mellan Luleå och Skellefteå. Därefter har vi ett koppel finalmatcher att hugga tag i innan vi avslutar med kvartsfinalerna från DEL. Bra värde är att vänta på flera håll så hoppet om god utdelning lever. Även ett par spikar av klass finns att jobba in. Dags att droppa trissan nu!

Spelstopp: 18:29

POWERPLAY TIPS 20/41. Skellefteå - Luleå X
Game Seven! Smaka på den Norrlandsmackan. Skellefteå kvitterade under gårdagen till 3-3 i matcher efter en väl genomförd match. Att Joel Lassinantti var out märktes en aning då Wallstedt inte riktigt kunde komma upp på den skyhöga nivå som vi alltid förväntar oss av Joel. Enligt Bulan är dock 28-åringen tillbaka till denna dust vilket absolut förbättrar Björnarnas chanser. SAIK skrinnar ut på hemmaisen som favoriter vilket inte känns helt orimligt ändå. Sättet som de gulsvarta spelade på häromsistens bådar gott och nu har även Lindholm hittat nätet efter mycket om och men. Frågan är bara om de gulsvarta kan komma upp i samma nivå nu. Känslan är trots allt att denna batalj kan gå lite hursomhelst. Alla tecken välkomnas därför tidigt.

2. CSKA Moskva - Avangard Omsk 1
Vi är framme vid den andra finalmatchen i KHL. Ett starkt Avangard Omsk lyckades med bedriften att vinna den första duellen lagen emellan och sitter därmed i tidigt förarsäte. Moskva ska ändå anses vara det något bättre laget och semifinalserien mot St. Petersburg var välspelad från CSKA-laget som bland annat vann tre matcher mot SKA med nollan bakåt intakt. Lasse Johansson har kommit upp som en bjässe i kassen och har kanske varit den genomgående bästa målvakten av alla i KHL denna säsong. Ettan kan troligen bli helt okej värdemässigt och därmed också en stilren singel.

3. Bolzano - EC KAC 1
Det är KAC som har matchboll i den österrikiska multinationella ligans finalspel mot Bolzano. 3-1 i matcher har Klagenfurt-klubben som plockade hem en tät och jämn fjärde duell i förlängning (2-1). Rävarna från norra Italien har dock visat sig svårslagna i hemmahallen och står på sex vinster över de sju senaste här. Med rejält tunga pjäser såsom Dustin Gazley, Dennis Robertson, Nick Plastino och Brett Findlay finns kvalitén i hemmalägret för att ta detta till en sjätte finalmatch. 1X känns som en bra väg att gå.

4. Rungsted - Aalborg X
I Danmark har Rungsted visat sig vara landets bästa hockeylag. Värdarna plockade hem förstaplatsen i grundserien och har därefter vunnit tio av elva slutspelsmatcher inför denna tredje duell med Aalborg. Christopher Nihlstorp är en klasskeeper och framåt finns mängder med poänggörare i Sarault, Hardt med flera. Aalborg är inte riktigt lika vassa även om gästerna kanske har en av ligans bästa spelare i Kirill Kabanov. Ettan känns given att måla ner först men med tanke på att X2 troligen kommer bringa en del värde till kupongen är det helgarderingspennan som plockas fram.

5. München - Ingolstadt 1
DEL:s något nedbantade säsong är nu framme vid kvartsfinaler och här handlar det om att direkt vara påkopplade då det är bäst av 3-matcher som gäller. München har varit ruggigt starka på slutet och Red Bull-laget står på tio raka hemmasegrar inför matchen mot Ingolstadt. För värdarnas del kommer kampen liras utan Justin Schutz och Jakob Mayenschein som båda är skadade. På plussidan är däremot Mark Voakes, Philip Gogulla, Andrew Ebbett och Maximilian Daubner åter i spelbart skick. Gästerna behöver nypa en match i München för att ha chansen att tråckla sig vidare. Med tanke på besökarnas facit på resande fot (fem raka förluster) känns det som en något för tuff utmaning. Ettan streckas på hårt men spikas ändå.

6. Bremerhaven - Wolfsburg 1
I den norra serien var Bremerhaven det stora utropstecknet. Värdklubben slutade tvåa bakom Berlin och Pingvinerna med Urbas (frågetecken nu), Wahl, Friesen och Jeglic är en spännande liten outsider i detta slutspel. Wolfsburg avslutade grundserien med att åka på stryk av Straubing (2-4) och Grizzlybjörnarna har inbördes haft bekymmer med Pingvinerna. Tre av fyra matcher har denna säsong gått i hemmalagets favör. Dags för en fjärde nu. Ettan lämnas allena.

7. Adler Mannheim - Straubing 2
Mannheim vann planenligt den södra serien före Red Bull München. Adler ser stabila ut även om hemmaspelet på slutet av grundserien svajade till en aning då två förluster på de tre sista matcherna noterades. Tigrarna från Straubing har faktiskt vunnit hälften av årets matcher mot Mannheim och känns som en värdig utmanare i denna duell. Gästerna ser rätt trevliga ut med vasse Andreas Eder framåt. Bakåt finns stabilitet i bland annat tidigare Frölunda-backarna Brandon Gormley och Fredrik Eriksson. En etta som troligen kommer överstreckas behöver hjälp. Hela vägen över!

8. Eisbären Berlin - Iserlohn X
Vi avrundar det hela i den tyska huvudstaden där Isbjörnarna från Berlin ska upp i duell med Tupparna från Iserlohn. Gästerna skrinnar ut till denna kvartsfinal med fint självförtroende i väskan. Fyra segrar på de fem sista matcherna i serien var starka papper. Samtidigt har gästerna vetskapen om att Berlin-laget svajat en aning på slutet och noterats för två raka nederlag. Det är inte fel att Serge Aubins mannar är favoriter men värdemässigt är det inte rimligt att en högt flygande etta lämnas allena. Med sikte på större stålar är det helgarderingen som behöver jobbas in tidigt!

Kupongens kassaskåp
München
Red Bull-laget ser riktigt bra ut och mot ett bortalag som avslutade seriespelet riktigt dåligt är det bara spika av München och jobba skrälldrag på annat håll.

Varningens finger!
Straubing
Det finns flera fina drag att testa denna afton men Straubing borta mot Mannheim känns på förhand som ett kanondrag. Tvåan ska få utrymme ögonaböj!

162 rader
1. Skellefteå - Luleå 1x2
2. CSKA Moskva - Omsk 1
3. Bolzano - EC KAC 1x
4. Rungsted - Aalborg 1x2
5. München - Ingolstadt 1
6. Bremerhaven - Wolfsburg 1
7. Mannheim - Straubing 1x2
8. Eisbären - Iserlohn 1x2I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto