Powerplay Tips Tisdag 23/2

Publicerad på 23 Feb 2021 - 12:41

MrHockey

MrHockey

23 Feb 2021 - 12:41

SHL och Hockeyallsvenskan går först i led denna Powerplay-tisdag. National League-fajterna Servette - Zug och Biel - Lausanne ska också med på ett hörn men visst är det de svenska matcherna som kittlar lite extra. Bland annat ska Oskarshamn resa till Göteborg för att försöka fälla Rönnberg och gänget. I Ängelholm inleder vi med serieledande Rögle som ger sig i kast med ett Färjestad som tappat en del mark i kampen om topp 6. Kan FBK rubba bandyklubben? Häng med så får ni svaret. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 23/2

1. Rögle - Färjestad 1
Färjestad har gått flera jämna duster på slutet där två raka sudden-vinster (Luleå och HV71) noterats nyligen. Micke Lindqvist har varit kanonbra på slutet och visst finns det ännu fler pjäser som ska och kan driva detta Färjestad. Rögle på bortais blir nu ett ordentligt test. Skåningarna var på en kortare bortaturné nyligen och nollade både Djurgården och Frölunda. Ruggigt starkt. Nolla Färjestad lär inte bandyklubben göra men att räkna med ettan i Catena Arena känns rätt givet. Upp till 60 procent är det ett stabilt val att singla Abbotts gäng.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Linköping - Skellefteå 2
Linköping förlorade den extremt viktiga fajten mot Oskarshamn i helgen och Cluben ser mer och mer ut som det givna inslaget i playout-duellen som står mellan ligans 13:e och 14:e lag. LHC har haft massor med skador och sjukdomar som sabbat säsongen men lite glädjande får ändå anses att Josh Ho-Sang nu ska vara spelklar. Skellefteå vann senast då Brynäs kunde läggas på rygg i förlängning. SAIK med en nyinkommen Lindholm i laget känns som en given outsider i ett kommande slutspel. De gulsvarta är på det hela taget bättre än Linköping och tvåan lämnas allena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Frölunda - Oskarshamn 1
Matchen lottas: 9-3-4.

4. Örebro - Djurgården X
Snacka om tung förlust för Örebro. 1-0 mot Leksand blev 1-2 innan slutsignalen ljöd och därmed tappade Närke-laget sjätteplatsen. Om än tillfälligt ska tilläggas, Djurgården kommer till Behrn Arena och det är ett gäng från Stockholm som återigen börjat hitta tillbaka till vinnarspåret. Vändningen och 5-4-skalpen mot Luleå häromsistens var ruskigt imponerande. Haga, Ekberg och Wandell nätade tre gånger om i sista perioden och därmed löste Järnkaminerna sin blott andra fullpoängare i “Delfinen” sedan 2015. Vinna borta mot Örebro har dessutom besökarna visat att man kan. 6-4 slutade senaste bataljen lagen emellan med stockholmarnas siffror först. Lämna inget åt slumpen. 1X2 känns vettigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Södertälje - Vita Hästen 1
Vita Hästen spelade så sent som igår då Mora besegrades hemma i Himmelstalundshallen med 4-3 efter förlängning. Nu knappt 20 timmar senare ska Hästarna in i ringen igen. Denna gång i Scaniarinken mot ett riktigt bra Södertälje. SSK har på de åtta senaste matcherna på egen is vunnit sju av dessa. Inbördes finns dubbla värdskalper att notera. Olesen, Alba och company kommer nypa en ny seger. Ettan må streckas på rätt hårt men det kan inte hjälpas. Spika av och gå vidare.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Almtuna - Tingsryd X
Alexander Sahlin har klivit in i Almtuna-målet och spikat igen. Den tidigare Södertälje-keepern har varit briljant i sina två matcher för klubben som båda slutat med segrar och dessutom endast ett mål insläppt bakåt. Till tisdagens holmgång kommer Tingsryd på besök och det är ett gäng från Småland med vind i seglen. De grönvita har nollat både Västervik och Mora och dessutom bärgat fina 16 av 18 möjliga poäng på slutet. Räkna med en bra och spännande fajt i Uppsala. Alla tecken rekommenderas tidigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Servette - Zug X
Två lag med bra fart under skridskorna just nu går upp i klinch i Genève. Servette med poängkungen Linus Omark i truppen har fyra raka skalper inför matchen mot de serieledande Tjurarna från Zug. Svensken låg bakom segern mot Lausanne nyligen efter två mål och i 7-5-matchen mot Rapperswil i senaste hemmafajten pangade Omark in ett hattrick. Nya mål och poäng från 34-åringen är knappast någon högoddsare. Gästernas säsong i stort är magnifik. Dan Tangnes har styrt klubben till fin framgång och Kovar, Hofmann, Simion, Diaz med flera är poängstarka gubbar. En vinst var har lagen inbördes så långt. Jämn dust att vänta och alla tecken är absolut ingen dum idé.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. EHC Biel - Lausanne 1
Vi knyter säcken med ytterligare en fajt från Schweiz. Biel ska lira sin tredje raka hemmafajt där det blivit en förlust (Fribourg 1-4) men också en seger mot just Lausanne (2-1). Gästerna har haft en del marginaler emot sig på slutet. Fyra förluster i rad har det blivit där tre av nederlagen kommit efter förlängning. Ett spelmoment som klubben nu borde tränat extra på. Ettan känns vettig att starta med men med tanke på Lejonens förmåga att spela jämna och därmed oavgjorda matcher på slutet är det tämligen nödvändning att få med krysset i tidigt skede också.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Södertälje
Vita Hästen lirade en stenhård match mot Mora så sent som igår. Drygt 20 timmars vila mellan matcherna och det bör ett bra Södertälje snabbt kunna dra nytta av.

Varningens finger!
Oskarshamn
Matchen lottas: 9-3-4.

162 rader
1. Rögle - Färjestad 1
2. Linköping - Skellefteå 2
3. Frölunda - Oskarshamn 1x2
4. Örebro - Djurgården 1x2
5. Södertälje - Vita Hästen 1
6. Almtuna - Tingsryd 1x2
7. Servette - Zug 1x2
8. EHC Biel - Lausanne 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto