Powerplay Tips Tisdag 23/3

Publicerad på 23 Mar 2021 - 09:32

MrHockey

MrHockey

23 Mar 2021 - 09:32

Tisdag och en helsvensk kupong. Det bjuds på en viktig match i SHL där båda lagen kämpar kring två olika streck. Sedan börjar slutspelet i Hockeyallsvenskan, första mötet i kvartsfinalerna för lagen. Sista avgörande matchen i play-out. Vilket lag får vara kvar i Hockeyallsvenskan? Som grädde på moset inleds också play-in i Hockeyettan. En riktigt rolig kupong med många tighta och viktiga matcher.

Spelstopp: 17.59

POWERPLAY TIPS 23/3

1. HV71 - Leksand 2
HV71 kom ännu närmre ett kvalspel efter att de förlorade borta mot bottenkonkurrenten Brynäs under lördagen. Faktum är att de behöver ta elva poäng mer än Brynäs och Oskarshamn på sina sista fyra matcher. Eftersom de andra lagen möts i vad som förväntas bli sista omgången. I spel med lika många spelare på isen fortsatte smålänningarna att vara dåliga, och det enda målet de gjorde kom i powerplay. Leksand vann i helgen mot Luleå med 2-1 i en match som innehöll en väldigt läcker framspelning av Emil Heineman. Junioren har fått speltid i förstakedjan tillsammans med Cehlárik och Hrivík. Under säsongen har det varit stor skillnad mellan lagen. Masarna är en nivå bättre. Bra spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. BIK Karlskoga - Västerås 1
Dags för första matchen i denna kvartsfinalserie. De spelas i bäst av fem. BIK Karlskoga har överraskat positivt när de placerade sig på andra plats i grundserien. Spelmässigt är det främst offensiven och Henrik Björklund som stuckit ut. Även om det inte går att påpeka hur viktig Tim Juel har varit för lagets framgångar. Västerås slog ut Almtuna i två raka matcher och även om den första matchen var jämn, och “Gurkorna” hade studsarna på sin sida så var de sett över två matcher det klart bättre laget. Men nu blir det klart tuffare motstånd. BIK Karlskoga kliver in som massiva favoriter och finns ettan att spika till under 60 prollar bör den lämnas allena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Södertälje - Västervik 2
Fyran mot femman i en kvartsfinal. Detta är på förhand den jämnaste enligt oddssättarna. Södertälje har haft bra hjälp av inlånade Jussi Rynnäs, finländaren har varit en väldigt stabil sista utpost. Spelmässigt har Västervik sett riktigt bra ut, men de har haft problem att göra mål. I offensiv riktning har mycket handlat om Victor Öhman och Gerry Fitzgerald. Defensivt handlar mycket om Hockeyallsvenskans största överraskning Daniel Marmenlind, målvakten har räddat många poäng åt smålänningarna när offensiven strulat. Här finns en stor risk att hemmalaget får väldigt stort förtroende. Smålänningarna är definitivt bra nog att sno åt sig första matchen. X2 får bli lösningen till fin procent.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Väsby - Kristianstad 1
Många trodde att matchserien var avgjord när serien vände ner till Skåne. Kristianstad hade då plockat två matcher i Väsby och hade alltså tre matchbollar. Två matcher senare är det oavgjort och det är en helt avgörande match i Renew Arena. Väsby vann inte helt rättvist i söndags, skåningarna var klart bättre och den förväntade båsöppnaren Linus Ryttar i Väsby-kassen stal matchen. Stockholmaren räddade 60 (!) skott. Nu är det kniven mot strupen för båda lagen och nog får hemmalaget anses vara favorit. Många kommer att helgardera för att det är en avgörande match. 1X räcker långt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Halmstad - Visby/Roma 2
Vårserien har varit för lätt för Halmstad. De sprang igenom serien och vann den med elva poäng. De avslutade den med fem raka segrar och 22-6 i målskillnad. Så det är ett lag med god form och stämning i laget som kliver in i play-in. Den egna produkten Martin Pärna har varit ett utropstecken även denna säsong och har sprutat in 46 poäng på 39 matcher. Visby/Roma har motsatt form, de har fem raka förluster och endast mäktat med nio mål framåt. Bakåt har det läckt fullständigt, 22 mål har ramlat in. Nu gäller det att förlänga säsongen och det finns en anledning att Visby/Roma spelade i Allettan och inte i en vårserie. Kan absolut skrälla här. Ta med samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Linden - Mariestad 2
Fem raka segrar gav Linden denna chans att försöka spela sig upp till Hockeyallsvenskan. De har gjort det bra under våren, till skillnad från hösten när de placerade sig långt ner i tabellen. I samma tabell kom Mariestad tvåa, med mer än dubbelt så många poäng som Linden. I Allettan södra hade de det däremot tufft, och det vittnar nog om att den västra serien var svagare än övriga ligor. Därför var det ett smart val av Mariestad. Det finns en risk att procenten springer i väg. Har man en tjockare plånbok kan det vara vettigt att ta med samtliga tecken, vi nöjer oss med en gubbe.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Vallentuna - Piteå 1
Det är ett formsvagt Piteå som kliver in i play-in. Det har blivit fyra raka förluster på slutet och senaste segern kom i februari. Då besegrades jumbon Hanviken. Vallentuna vann den östra vårserien överlägset och det är nog mycket möjligt att laget hade spelat i Allettan om det inte vore för de stora Covid-problemen laget hade under vintern och därefter fick ett väldigt komprimerat schema. Nu kommer Vallentuna från nio raka segrar och det är över en månad sedan de förlorade en match. Det är ingen rolig resa för Piteå ner till Stockholm. Vallentuna får gälla som favorit, men ta med tvåan så har vi i alla fall hängslen.
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
  
8. Vännäs - Kalix 1
Kalix har bara spelat en enda match i mars. Det var i lördags när de besegrade överlägsna seriesegraren Boden med 2-1 efter straffar. Det är coviduppehåll hos motståndarna som har skjutit på schemat, samtidigt som Kalix kunnat spela enligt ordinarie schema. Vännäs vann vårserien norra med 33 poäng på 19 matcher. De säkrade seriesegern i sista omgången när de besegrade Kiruna med 5-1 på bortais. Framåt är det kaptenen Alexander Karlsson som ska producera och bära laget. Hemmalaget kan absolut störa Kalix i en enstaka match. Bortalaget verkar få alldeles för stort förtroende. Måla i samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp!
Leksand
Det ska vara stor skillnad mellan lagen. HV71 har ett bra powerplay, men det är också allt. Leksand är mer solida och klart mer kreativa i spelet med lika många killar på isen.

Varningens finger!
Västervik
Smålänningarna har haft ett spel som varit vägvinnande och när offensiven hackat har Marmenlind i kassen snott åt sig poäng titt som tätt. Har bra skrällchans.

144 rader
1. HV71 - Leksand 2
2. BIK Karlskoga - Västerås 1
3. Södertälje - Västervik x2
4. Väsby - Kristianstad 1x
5. Halmstad - Visby/Roma 1x2
6. Linden - Mariestad 12
7. Vallentuna - Piteå 12
8. Vännäs - Kalix 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto