Powerplay Tips Tisdag 25/1

Publicerad på 25 Jan 2022 - 09:05

MrHockey

MrHockey

25 Jan 2022 - 09:05

Ett högoktanigt Powerplay står för dörren denna löningstisdag. Tre SHL-dueller inleder det hela och innan vi beger oss mot Alperna mellanlandar vi i det hockeyallsvenska mötet mellan Tingsryd och Almtuna. Full pott i sikte!


Spelstopp: 18:591. Frölunda - Leksand 1

Frölunda har inte rosat marknaden sedan årsskiftet. Roger Rönnbergs manskap har i ärlighetens sett ut som en blek kopia av sig själva i de senaste fajterna. 4-7-förlusten mot Oskarshamn senast innebar tredje raka förlusten och totalt har göteborgarna släppt in 14 mål i dessa fajter. Inte vad vi är vana att se från Frölunda som vanligtvis brukar vara tighta defensivt. Leksand har vunnit tre av sina fem senaste bataljer, bland annat mot Rögle och Växjö. Men trots att masarna går starkare för stunden än hemmalaget ska vi komma ihåg att FHC i grunden är ett skickligare lag. I Scandinavium brukar Joel Lundqvist och company dessutom höja sig ett par snäpp. Då värdet lägger sig till vänster spikas ettan!


2. Växjö - Skellefteå 2

De regerande svenska mästarna Växjö har visat upp en dalande form mot slutet. Möjligen beror detta till viss del på att trotjänaren Sam Hallam har presenterats som Tre Kronors nya förbundskapten. Smålänningarna är således inget lag att hålla i handen just nu, trots att firma Gynge/Rosén sett lika heta ut som vanligt. Skellefteå är tillsammans med Luleå kanske den troligaste SM-guldkandidaten just nu och har, bortsett från derbyförlusten mot just Luleå, radat upp segrar den senaste tiden. Med lirare som Pudas, Jonsson och Lindström i gott slag är de gulsvarta svårstoppade. Tvåan till runt 35-40 procent är en potentiell värdespik på de mindre kupongerna, men garderingspennan plockas fram vid större systembyggen.


3. Luleå - Oskarshamn 2

Luleå gav bort en pinne i lördags då “Björnarna” från norr tappade en 2-0-ledning sent mot Linköping. Till norrbottningarnas försvar åkte Daniel Sondell på en hjärnskakning vilket innebar att tränaren Thomas Berglund endast hade fem backar att förlita sig på då värdarna sedan tidigare dras med skador. Ett läckert Shinnimin-avgörande i sudden räddade dock “Bulans” manskap som alltså fick med sig två poäng. Oskarshamn ståtar som vanligt med den fruktade “MODO-kedjan” (Rosdahl, Olofsson och Karlkvist) – en trojka som kan avgöra matcher helt på egen hand. Smålänningarna har genom den senaste tidens resultat tydliggjort att de kommer att vara med och slåss om slutspelsplatserna. Med tanke på rådande streckfördelning kan tvåan inte uteslutas. Täck hela brädet och jobba in bortaskrällen!


4. Tingsryd - Almtuna 2

Kupongens sista svenska batalj hämtas från Småland där Tingsryd och Almtuna ska mäta svärd. Gästerna från Uppsala har gått kräftgång under vintern men segern mot Mora senast var viktig för moralen hos de rödklädda. Tredjefemman, med Golovkos och Proos i spetsen, låg bakom bägge målen i 2-1-segern. Även TAIF har haft förtvivlat svårt att vinna den senaste tiden. Blott en seger på de nio senaste fajterna är troligen inget facit de gröna går runt och skryter om. En troligtvis jämn batalj mellan två sällskap som kämpar med att hitta formen. Även om tvåan agerar utgång bör samtliga tecken plockas med.


5. Bern - Servette 2

Schweizisk ishockey är det som gäller härnäst och av fyra intressanta NLA-dueller är det mötet mellan Bern och Servette som inleder. Valtteri Filppula och grabbarna i bortalaget beger sig till huvudstaden med goda förhoppningar om ännu en seger. De hemmahörande “Björnarna” har nämligen gett ett minst sagt blekt intryck sedan det nya året kickade igång. Åtta raka förluster för Johan Lundskogs manskap säger det mesta. Som lök på laxen saknas både Thomas Rüfenacht och Dustin Jeffrey vilket innebär en försvagad offensiv. Besökarna från Genève går betydligt starkare för stunden och ska därmed ses med god segerchans. X2 torde garantera en grön bock.


6. ZSC Lions - Ambrì 2

Rikard Grönborgs Zürich tuffar på i National League där de i har häng på serieledande Fribourg. Värdarna, som är fyra i ligan i skrivande stund, har dock två matcher mer spelade. Segern mot Biel senast innebar “Lejonens” nionde viktoria på tio omgångar. Det är därför inte speciellt konstigt att Marcus Krüger och company utmålas till klara favoriter mot ett Ambrì som huserar betydligt längre ner i tabellen. Gästerna är med det sagt långt ifrån något strykgäng. Det vittnar inte minst segern mot Davos senast om. Har stjärnor som Steve Moses och Peter Regin vaknat på rätt sida kan de svartgula utmana om poängen i Hallenstadion. Låt penseln inleda från höger där allt värde finns och måla så långt stålarna räcker.


7. SCL Tigers - Lausanne 2

Tigrar mot lejon i Ilfishalle denna tisdag då Langnau Tigers, som åkte på en rejäl näsbränna mot Zug häromsistens (2-8), ska försöka repa sig mot ett av ligans formstarkaste gäng. Lausanne har sett urstarka ut mot slutet då Jason Fuchs och hans adepter vunnit fem av de sex senaste fajterna. I förstakedjan finns, förutom nyss nämnde Fuchs, även Damien Riat och Jiri Sekác. Den sistnämnde stod för två mål och lika många målgivande passningar i 5-4-segern mot Ajoie senast. Räkna med att de tre superstjärnorna kommer att utgöra ett stort hot mot ett formsvagt hemmalag. Så länge tvåan håller sig kvar under 60 procent är den bara att spika av.


8. Zug - Lugano 1

Zug stod för en riktig kross i den senaste omgången då Langnau Tigers kördes över med hela 8-2. Huvudrollen spelades av Gregory Hofmann som stod för hälften av strutarna. Tre av birollerna spelades dock av lagets samtliga svenskar då Klingberg, Lander och Djoos alla skrev in sig i poäng-protokollet. Det krävs ingen kärnfysik för att komma fram till att Lugano svävar i fara i Bossard Arena. Ett glödhett Zug lär knappast visa någon pardon. Hur vi än vrider och vänder på det är det svårt att föreställa sig hur detta ska sluta med något annat än en klar hemmaseger. Att ettan just nu bjuds ut till under 60 procent betyder att det bara är att tacka och ta emot. Fram med spikpistolen!


Kupongens kassaskåp

Zug

Zug, med svensktrojkan Lander, Klingberg och Djoos i spetsen, körde över Langnau Tigers häromsistens och kommer knappast att hålla igen när ett på pappret sämre Lugano gästar Bossard Arena. Suverän spiketta!


Varningens finger!

Oskarshamn

Luleå må vara ett av SHL:s formstarkaste lag, men tipparna håller “Bulans” björnar lite väl högt. Ett Oskarshamn, med den omtalade “MODO-kedjan” i fin form, ska inte underskattas. Hela upp och jobba storskräll till fint värde!162 rader
1. Frölunda - Leksand 1
2. Växjö - Skellefteå 1x2
3. Luleå - Oskarshamn 1x2
4. Tingsryd - Almtuna 1x2
5. Bern - Servette x2
6. ZSC Lions - Ambrì 1x2
7. SCL Tigers - Lausanne 2
8. Zug - Lugano 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto