Powerplay Tips Tisdag 25/5

Publicerad på 25 Maj 2021 - 09:20

MrHockey

MrHockey

25 Maj 2021 - 09:20

Tisdagens Powerplay sträcker sig över onsdagen och är ett favoritbetonat sådant. Men tanke på tidigare resultat i turneringen skulle det inte förvåna om vi bjuds på minst en skräll. Värt att ha med sig är ett flera av lagen spelar två dagar i följd, således är vi inte helt uppdaterade resultatmässigt. På menyn syns sex VM-bataljer och dubbla strider från Stanley Cup, som grädde på moset finns det 250 000 i extrapengar att tampas om!

Spelstopp: 19:141. Schweiz - Sverige 1
Tre Kronor har kniven mot strupen när de skrinnar in på isen i Olimpiskais sporta centrs under tisdagskvällen. Det svenska laget har inlett med två chockartade förluster mot Danmark och Belarus, aldrig har A-landslaget fått en så usel start i ett stort mästerskap. Ett nytt nederlag och Sverige måste gå fullt framöver och då väntar tuffa matcher mot Slovakien, Tjeckien och inte minst Ryssland. Schweiz står på full pott efter dubbla strider mot Tjeckien och Danmark, i forwards som Hischier, Kurashev och Meier har alplandet några av turneringens bästa forwards. Det blir något att bita i för Tre Kronor som dock torde ges goda chanser att kontra in ett par puckar. Ettan till under 50 procent inleder, men garderingar välkomnas tidigt.

2. Finland - Norge X
Det norska landslaget finns representerade två gånger på kupongen och det är inga lätta motståndare baggarna ska stångas med – först väntar de regerande mästarna Finland, som lär vara duktigt laddade efter fadäsen mot Kazakstan i söndags då de föll med 1-2 efter straffar. Lejonen har mycket kvar att bevisa, framförallt i de främre leden där tilltänkta poängmakare som Kontiola, Björninen och unge Ruotsalainen behöver bidra mer. Bakåt ser finnarna å andra sidan trygga ut, men då skrällarna har stått som spön i backen tidigare i VM är det inte fel att dra till med en chansning och jobba in minst en norsk pinne. Helgardera.

3. Montreal - Toronto 2
William Nylander målade för tredje matchen i följd när Toronto vann med 2-1 i Bell Centre natten mot idag. Besökarna från Börje Salmings gamla hemstad leder därmed denna kanadensiska serie med samma siffror och är två segrar från att ta sig vidare till nästa runda där Winnipeg väntar. De blåvita Lönnlöven har varit det spelförande laget och sett till xG (expected goals) är inget snack om att “Lill-Nyllet” och hans kamrater leder rättvist. Carey Price fortsätter att spela stabilt i kassen för sitt Montreal och med den rutinerade målvakten i form ska inte Habs räknar bort riktigt än – tvåan först, resten sedan.

4. Carolina - Nashville 1
Luke Kunin blev stor hjälte för sitt Nashville då den forna Minnesota-forwarden, med sitt andra mål för kvällen, avgjorde den fjärde tillställningen. Precis som i Game 3 krävdes det spel på övertid för att utse en vinnare och med stöd från de 12000 i publiken lyckades Predators ånyo dra det längsta strået trots att Carolina dominerade spelet. Juuse Saros fortsätter att hålla kvar Preds i matcherna och så länge den finländske målvakten spelar så här kan inte de guldressade från Tennessee räknas ut. Hemma i Raleigh har dock Virvelvindarna haft lätt för Nashville som alltjämt har frågetecken för Viktor Arvidsson. Vettig spiketta upp till 55 procent.

5. Ryssland - Danmark 1
Ryssland stod för en direkt slätstruken insats mot ett vilt kämpande och välcoachat Slovakien som inte bjöd på något. Här ställs den ryska björnen mot ytterligare ett svårspelat lag i Danmark som istället för att tillämpa ett presspel kommer ställa upp och styra, något som fungerade klockrent mot Sverige. Mot Schweiz skapade danskarna dock inte ett dyft framåt och sköt blott fyra (!) skott på mål, ett nytt bottenrekord i VM-sammanhang. Ställer ryssarna bara ut skridskorna, som de gjorde mot slovakerna i måndags, ska ändå inte rensarkrysset uteslutas. 1X är tillräckligt.

6. Kazakstan - Tyskland X
Kazakstan fällde de regerande mästarna Finland i den andra omgången och inledde därmed mästerskapet med att vinna de två första fighterna efter straffar. Noterbart är att både Starchenko och Mikhailis, bägge till vardags i KHL-laget Barys, nätade både både mot Lettland och Finland. De flesta av de kazakiska spelarna, däribland Viktor Svedberg (dubbla pass), spelar i just Barys och är väldigt samspela. Tyskland kommer från en tuff batalj mot Kanada och även fast tyskarna har strålande spets i Seider, Reider, Paterka och Noebels ska den kazakiska lagmaskinen inte underskattas. Vi höjer ett varningens finger för gänget från Centralasien – 1X2.

7. Belarus - Storbritannien 1
Storbritannien stod för en heroisk insats mot Slovakien och var faktiskt endast en puck från att ta matchen till sudden. Britterna ställde upp med en femmanna mur framför egen kasse och blockade mängder med skott, även om målman Bowns tvingades rädda över 40 puckar i 1-2-förlusten. Belarus visar gryende form efter fyra bärgade poäng av sex möjliga mot Sverige och Tjeckien och har därmed satt sig i ett skapligt läge för att ta sig till slutspel. “Gästerna” från de brittiska öarna ska normalt inte utgöra något hot och ettan är likt oddsen indikerar en given spik.

8. Kanada - Norge 1
Med tre strider under bältet står Kanada fortsatt på noll inspelade poäng efter målskillnaden 2-10 och då har ändå transatlanterna mött lag som Lettland och Tyskland. Full pott under de fyra sista omgångarna kan komma att krävas för att kandickerna överhuvudaget ska nå slutspel. Norge är första hinder passera för Gerard Gallant och company, en opponent som torde passa Kanada väl. Som redan nämnts ska Norge först och främst mäta svärd med Finland, att ge sig i kast med Kanada ett dygn senare är knappast optimalt. Ettan kan gott lämnas allena. Spik!

Kupongens kassaskåp
Belarus
Belarus följde upp skrällen mot Sverige med att lugga Tjeckien på en poäng och är nu med och krigar om en plats i kvartsfinalerna. Ett lag av Storbritanniens kaliber ska normalt sett vara en munsbit för Sharangovich och övriga vitryssar.

Varningens finger!
Norge
Norge spelar ett tight försvarsspel och kan Thoresens manskap hålla stången mot Finland inledningsvis har norrbaggarna alla möjligheter att rubba finnarna till smarrigt värde.162 rader
1. Schweiz - Sverige 1x2
2. Finland - Norge 1x2
3. Montreal - Toronto 1x2
4. Carolina - Nashville 1
5. Ryssland - Danmark 1x
6. Kazakstan - Tyskland 1x2
7. Belarus - Storbritannien 1
8. Kanada - Norge 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto