Powerplay Tips Tisdag 26/1

Publicerad på 26 Jan 2021 - 07:54

MrHockey

MrHockey

26 Jan 2021 - 07:54

Hälften svenskt, hälften schweiziskt. SHL, Hockeyallsvenskan samt National League från alplandet gäller och det är en hel del trevliga matcher att grotta ner sig i. Djurgården är en aning formlösa men ska ha god chans att greja HV71 hemma trots en del skadebekymmer. Megaviktig kamp i Gävle samt toppmatch i Växjö är annat godis som finns i tisdagens påse. Superklara skrällar saknas men visst kommer det rensa på en aning om Bern, SCL Tigers och Örebro lyckas vinna. Analyserat och klart, nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 26/1

1. Djurgården - HV71 1
Djurgården förlorade för tredje hemmamatchen i rad då Skellefteå fick med sig alla poängen hem från huvudstaden. Dessutom fick både Högström och Axelsson kliva av isen med skador. Innan mötet med SAIK var dessutom Ågren, Strandberg och Josefson out. Förhoppningsvis finns någon eller några av dessa herrar med nu då HV71 står på Järnkaminernas agenda. Gästerna vann E4-derbyt mot Linköping och tog blytunga poäng i botten. Fortfarande är Lillis Lundh och hans tjurar under strecket och sett över hela säsongen är gästerna sämst i klassen när det kommer till spel på bortabana. Inbördes har dessutom värdarna vunnit sex av de sju senaste på Hovet. Ettan känns trolig även nu.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Brynäs - Linköping 2
Otroligt viktigt möte i Gävle. Linköping föll hemma i jumbofinalen mot HV71 häromsistens och nu börjar goda råd bli dyra. Avståndet upp till säker mark är fortsatt på okej avstånd men sett till hur LHC agerar just nu finns mycket som tyder på att Cluben kommer få försöka kvala sig kvar i SHL. Alexander Johansson har värvats för att bredda truppen en aning och visst känns det självklart att vrida och vända på alla stenar som finns. Hopp finns trots allt. LHC vann mot svåra Frölunda vid sin senaste bortaresa och nu möter laget ett Brynäs som kommer från en rätt klar torsk i Växjö. Här ska vi kolla brett redan från första stund. Alla tecken behövs i Gästrikland.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Växjö - Örebro 2
Frölunda tryckte på med 40 skott mot Örebro-målet utan att få hål på Jonas Arntzen. En mästerlig insats av 23-åringen och nu är det en rejäl målvaktskamp som kommer gå av stapeln då hela ligans kanske främste burväktare, Viktor Fasth, står på motsatt sida. Lakers går som tåget. Segrar och poäng trillar in i strid ström och smålänningarna är en gigantisk utmanare om medaljer om spelet fortsätter se ut som det gör nu. Att ettan nu troligen streckas på tämligen hårt känns däremot tveksamt. Det brukar bli rätt jämna duster lagen emellan där matchen i Behrn Arena under hösten slutade med en fin 6-2-skalp till ÖHK. Med detta i åtanke är det därför läge att tidigt plocka med alla tecken och kämpa in en bortaknall.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Kristianstad - Västerås 2
Vi tar oss ner en nivå i seriehierarkin och tittar till ett möte från Skåne. Kristianstad är på väg med dunder och brak ner i kvalspel. Laget har inte räckt till i år vilket bland annat sex trepoängare på hela säsongen indikerar. Nu ska dessutom skåningarna duellera med ett bra Västerås. Ett bortalag som skrinnar in på isen i söder med dubbla vinster i bagaget och ett lagbygge som alltmer ser ut att fungera. Niclas Lundgren har visserligen lämnat VIK för Färjestad men i övrigt finns gott om stabila pjäser i bortalägret där Benker, Öhrn och William Wikman bland annat sett fina ut på sistone. Gästerna vinner. Tvåa.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Rapperswil - EHC Biel 2
Oddsen indikerar att det ska bli en jämn batalj i Rapperswil medan spelet på slutet visar på något helt annat. Hemmalaget har på denna sida 2021 förlorat sju av nio matcher där bland annat två nederlag mot just Biel hittas. Mot Lugano häromsistens blev dessutom värdarna nollade (0-1). Gästerna ser riktigt tunga ut just nu och har fem segrar på de sex senaste försöken. I mötet med Ambri nyligen klev Kunzle-Cunti-Brunner fram och levererade sex pinnar i 4-3-matchen. I matchen innan mot just Lakers var det Hugli-Pouliot-Rajala som levererade med två mål. Bredden hos gästerna är med andra ord bra och det är något som kommer fälla avgörandet även nu. Stabil tvåa i St. Galler Kantonalbank Arena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Zug - ZSC Lions 1
Seriefinal med stort S på g. Ligans två bästa lag brakar samman i Bossard Arena och det är ett hemmalag som numera knappt vet hur det känns att förlora. Zug tog sin sjunde raka vinst då just Lejonen från Zürich besegrades i föregående omgång. Gästerna har, till skillnad från värdarna, spelat match däremellan. Fribourg stod helt utan chans då Marcus Krüger och company enkelt löste en 5-0-skalp på bortabana. På det stora hela känns ändå denna uppgift för tuff. 1X ska absolut räcka hela vägen i mål.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Lugano - Bern X
Bern har inte spelat en hockeymatch på över 20 dagar och Björnarna har massor med matcher att ta igen. Det kommer bli ett tajt schema minst sagt för gästerna som varit extremt hårt drabbade av covid-19 med omkring 15 bekräftade fall i truppen. Lugano har gått riktigt dåligt på sistone och blir en uppgift som känns passande för Bern. Sedan sjunde januari har värdarna 2-0-6 och alltså bara sex bärgade pinnar på åtta matcher. Med tanke på den ovissa statusen hos besökarna är det dock läge att plocka fram stora garderingspennan. Detta kan sluta hursomhelst, 1X2.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. SCL Tigers - Davos 1
Målgången för denna gång sker i Langnau im Emmental. SCL Tigers har haft en minst sagt svag säsong och kommer, om inget extremt inträffar, hamna på någon av de två sista positionerna i ligan. Tigrarna brukar ändå kunna bjuda upp till kamp hemmavid och har sedan mellandagarna både besegrat Zürich och Bern samt tagit en viktig poäng mot Ambrí. Davos reser hit med fem raka segrar i väskan varav en 9-2-kross i förra veckan mot just SCL Tigers. Med stor risk för att tvåan svävar iväg ordentligt procentuellt plitar vi ner en helgardering redan från start och håller tummarna för en hemmaskräll.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Djurgården
Knappast ett kassaskåp men väl en spik som bör stå sig bra. HV71 är inget vidare bortalag och har dessutom haft stora bekymmer på Hovet över tid. Bra etta.

Varningens finger!
Örebro
Toppmöte i Växjö dit Örebro åker med en fin 3-0-skalp mot Frölunda i ryggen. Lakers är bra men absolut inte omöjliga. Tvåan är ett tidigt tecken att få med.

162 rader
1. Djurgården - HV71 1
2. Brynäs - Linköping 1x2
3. Växjö - Örebro 1x2
4. Kristianstad - Västerås 2
5. Rapperswil - EHC Biel 2
6. Zug - ZSC Lions 1x
7. Lugano - Bern 1x2
8. SCL Tigers - Davos 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto