Powerplay Tips Tisdag 26/4

Publicerad på 26 Apr 2022 - 07:57

MrHockey

MrHockey

26 Apr 2022 - 07:57

Veckans andra Powerplay öppnar upp med den sjätte finalmatchen mellan Färjestad och Rögle där värmlänningarna har chansen att säkra en finalplats mot Luleå. Därutöver står slutspelshockey från Finland, Tjeckien, Slovakien och Tyskland på menyn innan trippla NHL-strider tar kupong in i mål. Analysen är klar – nu kör vi!

Spelstopp: 16.591. Färjestad - Rögle 1
Vi inleder på värmländska jaktmarker då den sjätte semifinalen mellan Färjestad och Rögle ligger i pipen. Med kniven mot strupen gjorde Rögle en kanonmatch häromsistens, deras i särklass bästa i slutspelet, och vann rättvist med 5-1. För första gången i detta playoff såg stjärnor som Johansson, Rydahl, Lennström och De la Rose trötta och ointresserade ut hos Färjestad. FBK har med det sagt gått rent hemma i “Kaffekokaren” och med publikens stöd i ryggen tror vi att värdarna stänger denna serie och därmed säkrar en finalbiljett. Upp till 50-55 procent är ettan en bra spik.

2. Trinec - Sparta Prag 1
Det är inte helt oväntat ruskigt jämnt mellan lagen som gör upp om guldet i tjeckiska Extraliga. De regerande mästarna, Trinec, föll tillbaka med 2-5 på bortais senast efter att den annars så pålitlige målvakten Ondrej Kacetl haft en tung dag på jobbet med fyra insläppta på 24 skott. De så kallade “Drakarna” skapade fler kvalitativa målchanser och kunde likväl har fått med sig en seger med bättre utdelning. Serien är därmed helt lika på två inför den femte matchen. På hemmais drar de rödvita värdarna rättmätigt på sig favoritskapet och kan ettan fås till runt 40-45 procent så fattar vi pennan vänsterifrån.

3. TPS - Tappara 1
Notera att de finländska finallagen även brakar samman under måndagen, efter att denna analys har publicerats. Inför Game 3 är det tydlig fördel Tappara som dragit den längsta stickan i de två inledande fighterna. Det ska dock sägas att TPS inte på något sätt varit oävna, men saknat rätta skärpan i avsluten. Dubbla 2-1-vinster för Tammersfors-klubben, varav den ena efter sudden, vittnar om att Kristian Kuusela och company haft marginalerna på sin sida. Tappara har bland annat visat upp ett lite bättre spel i special teams. Avvakta gärna resultat och oddsrörelser till matchdagen, men då värdet troligen hamnar till vänster är det därifrån målandet inleds. Alla tecken helst!

4. Nitra - Slovan Bratislava 1
Slovan Bratislava fick en drömstart på finalserien. De så kallade “Örnarna” vann med 6-4 i Game 1, men mindre dygn senare var det Nitras tur att få segerjubla i Ondrej Nepela Aréna. Efter 60 underhållande minuter med många chanser och otroligt målvaktsspel, framförallt från David Honzik i gästernas målbur, hade lagen fått in varsin puck. Slovan radade sedan upp klara lägen i sudden, men i en spelvändning stänkte den amerikanske backen, Willie Raskob, in avgörandet för Nitra. 1-1 i matcher är således ställningen inför fortsättningen i Nitra Arena. Det tillresta huvudstadslaget är långt ifrån lika starka på bortais, något tre raka nederlag i kvarten mot Kosice påvisar. 1X är en spännande lösning till just nu trevligt värde.

5. Mannheim - Eisbären Berlin 2
I DEL kan Eisbären Berlin göra München sällskap i finalen vid seger mot Mannheim under tisdagskvällen. “Isbjörnarna”, som gästerna kallas, hade chansen att stänga serien på hemmais häromkvällen, men misslyckades trots ett tydligt övertag i spelet. Mannheim visade upp ett stabilt försvarsspel samtidigt som NHL-meriterade Nigel Dawes hade vässat siktet och nätade tre gånger. Det råder dock ingen tvekan om att gästerna från Berlin är det bättre laget och kan tvåan fås till under 45 procent är det en fin värdespik.

6. Nashville - Calgary 2
Elias Lindholm inledde målskyttet när Calgary slog tillbaka Vancouver med 6-3 häromnatten. Målet var Gävlesonens 40:e för säsongen och med lika många assist har tvåvägscentern redan nu tangerat sitt poängrekord från säsongen 2018/19, trots att tre grundseriematcher samt ett slutspel återstår. Flames ståtar med nio vinster sista elva fighterna och har säkrat segern i Pacific Division. Nashville var stundtals helt utspelade mot Minnesota senast men lyckades ändå kriga till sig en pinne, mycket på grund av Filip Forsbergs briljans (1+2). Mot ett formstarkt Flames får de guldressade emellertid svårt att räcka till. Upp till 45 procent kan tvåan spikas.

7. Dallas - Vegas X
En nyckelmatch i kampen om de sista slutspelsplatserna stundar i Texas under natten mot onsdagen. Vegas har tre poäng upp till Dallas ovanför slutspelstrecket med tre matcher kvar att spela. Således måste William Karlsson och hans kamrater i Golden Knights vinna två fighter fler än Stars om inte säsongen ska ta slut innan jakten på Lord Stanleys pokal tar vid. Gästerna från Nevada föll efter straffar hemma mot bottenlaget San Jose under natten mot måndag, detta efter att “Hajarna” kvitterat med en sekund kvar av ordinare tid. Tre av de senaste fyra mötena lagen emellan har avgjorts först efter sudden/straffar. Räkna med ännu ett jämnt nervpiller. Alla tecken välkomnas tidigt.

8. Vancouver - Seattle 2
Det ser onekligen ut som att Elias Pettersson och Oliver Ekman-Larsson kommer att finnas tillgängliga för VM. Vancouver har efter en tung start på säsongen fått upp farten under ledning av Bruce Boudreau, men via tre raka nederlag är hoppet mer eller mindre ute för Canucks som måste gå rent i de sista omgångarna samtidigt som övriga resultat ska gå deras väg. Seattle kommer från ett motigt debutår, men nykomlingen har spelat upp sig mot slutet och slog bland annat Colorado nyligen. Gästerna har vad som krävs för att tvåla till ett vingklippt Vancouver i Rogers Arena. Alla tecken och injobb av högersidan är rätt väg att gå!

Kupongens kassaskåp!
Färjestad
Att kalla Färjestad för ett “kassaskåp” vore en smula överdrivet. Men värmlänningarna har trots allt varit det bättre laget sett över fem drabbningar och är fortsatt obesegrade i Löfbergs Arena under slutspelet. Ettan gillas till omkring 50 prollar.

Varningens finger!
Seattle
Seattle har visat upp ett bättre mot slutet av säsongen och skrinnar in på isen i Rogers Arena med tre vinster sista fem i ryggen. Ett formsvagt Vancouver går inte säkert. Högersidan prioriteras till nuvarande procentfördelning.

162 rader
1. Färjestad - Rögle 1
2. Trinec - Sparta Prag 1x2
3. TPS - Tappara 1x2
4. Nitra - Slovan Bratislava 1x
5. Mannheim - Eisbären B. 2
6. Nashville - Calgary 2
7. Dallas - Vegas 1x2
8. Vancouver - Seattle 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto