Powerplay Tips Tisdag 27/4

Publicerad på 27 Apr 2021 - 13:24

MrHockey

MrHockey

27 Apr 2021 - 13:24

Tisdagens Powerplay inleder med SM-finalerna där Växjö och Rögle kan säkra varsin finalbiljett. Vidare ska dubbla semifinaler synas i Schweiz innan kupongen fortsätter med den danska finalen där favoriten Rungsted har darrat mot slutet. Tre nattmackor från världens bästa ishockeyliga rundar av resan där vi har identifierat en trevlig värdespik i The Steel City. Mot åtta rätt!Spelstopp: 19:59

1. Örebro - Växjö 2
Erik Källgren höll karriärens första slutspelsnolla när Växjö vann med 1-0 i Behrn Arena och därmed leder med 2-1 i matcher. De tillresta smålänningarna genomförde en perfekt bortamatch och visade upp ett förstklassigt försvarsspel trots att avstängde Ilari Melart saknades. Framåt skapade Lakers tillräckligt med chanser för att åtminstone peta dit nån till puck, framförallt i powerplay där Emil Pettersson bommade ett par öppna lägen. Örebro dras med tunga skador på forwardssidan och känns tunna i tredje- och fjärdelinan. Bredden talar för Växjö som får anses ha god chans att slå dit första matchbollen. X2 liras med god känsla.

2. Skellefteå - Rögle 2
Efter två segrar hemma i Ängelholm hade Rögle chansen att säkra en finalbiljett i Skellefteå Kraft Arena i igår. Skåningarna var inte redo för Skellefteås höga press vilket i sin tur ledde till att de hamnade på efterkälken och drog på sig onödiga utvisningar. SAIK, som tidigare haft problem i numerärt överläge, tog tillvara på två powerplay tidigt och gick upp i en 2-0-ledning. Rögle kröp närmare i andra perioden, men när Jesper Frödèn satte hemmalagets tredje balja var saken klar. Vi kan räkna med att att få se ett helt annat RBK i dagens match och gästerna kan även komma att få tillbaka Moritz Seider och Daniel Zaar. Två minst sagt viktiga pjäser. Då värdet tycks hamna på högerflanken är tvåan en kul spik att ta i beaktning.

3. Rapperswil - Zug 1
I Schweiziska slutspelet har lagen hunnit avverka en semifinal och storfavoriten Zug städade planenligt av uppstickaren Rapperswil med klara 6-1 hemma i Bossard Arena. Tjurarna från norra Schweiz är således bara två vinster från att avancera till final. Calle Klingberg svarade för dubbla poäng i den första bataljen och klättrade därmed upp på andraplats i den totala poängligan. Den svenske snipern lär vara högaktuell för Tre Kronors VM-trupp. Rapperswil har visat sig vara överraskande starka på hemmais, något tre vinster på lika många slutspelsmatcher påvisar. Den lågt betrodda ettan är en spännande utgång men plocka med alla tecken.

4. Servette - ZSC Lions X
Ytterligare en gammal frölundait spelade huvudrollen när Servette slog tillbaka ZSC Lions med 2-1 i en jämn och spännande första strid. Henrik Tömmernes skickade in två puckar från sin position som point i “Örnarnas” sylvassa powerplay. Det hjälpte inte att Ryan Lasch, som också har representerat Göteborgs hockeystolthet, lirkade in en puck i numerärt överläge. Lagen hade svårt att komma till klara målchanser fem mot fem och så lär det troligen förbli genom hela serien mellan dessa jämbördiga aktörer. Vi rullar ut heltäckningsmattan omgående i Genéve.

5. Aalborg - Rungsted 1
Tillbaka upp till Norden och norra Jylland närmare bestämt. Rungstedt såg ut att vara på väg mot en säker finalseger i Metal Ligaen men de så kallade Renarna, som ledde med 3-0 i matcher, har tvingats vika in hornen två gånger i följd. Det har säkerligen smugit sig in en del nerver hos de blåröda spelarna som bjöd på osedvanligt många misstag i 2-4-förlusten senast. Piraterna skrinnar ut på isen i Gigantium med elva hemmasegrar sista tolv mot Rungsted. Då ettan troligen blir överstreckad välkomnas tvåan som stöd tidigt.

6. Washington - NY Islanders 2
Vi tar oss över Atlanten och lägger ankar i den amerikanska huvudstaden som bjuder på ett spännande toppmöte från East Division. Islanders har revansch att utkräva på Washington efter dubbla nederlag på Long Island. Senast vann Capitals med 6-3 trots att Alex Ovechkin inte kom till spel på grund av skada. Den ryska superstjärnan missar troligen även nattens batalj. Sorokin hade ingen vidare bra match i kassen för Isles senast och släppte 2-3 billiga skott förbi sig, något som blev helt avgörande för utgången av matchen. Med Varlamov tillbaka i buren har gästerna en bra chans att hoppa tillbaka på vinnarspåret. Jämnt möte på förhand där den överstreckade ettan gott kan slopas – X2!

7. New Jersey - Philadelphia 2
Vi håller oss kvar i samma division där New Jersey endast har Buffalo efter sig i tabellen. Devils kommer från en katastrofal säsong och det kom knappast som en chock när det Newark-baserade laget valde att göra sig av med spelare som Palmieri, Zajac, Kulikov, Gusev och Vatanen. Spelmässigt har det faktiskt sett bättre ut sedan kvintetten lämnade och när dessa aktörer drabbade samman i söndags var de rödsvarta Djävlarna på väg mot en seger. Flyers kom dock tillbaka på slutet, kvitterade och vann sedan efter straffar. Klurigt möte mellan två gäng som längtar efter semester. Gaffeln (etta-tvåa) testas i Prudential Center.

8. Pittsburgh - Boston 2
Det blev en jämn och chansfattig batalj när dessa svartgula kombattanter kamperade i söndagskväll. Bägge lagen landade in under 2,0 i expected goals och även fast Pittsburgh vann med 1-0 kunde mötet ha slutat hursomhelst. I och med förlusten har Boston endast fyra poäng ner till New York Rangers under slutspelsstrecket så det vill till en stark avslutning på grundserien av Pastrnak, Marchand och company för att hålla Zibanejad och gänget bakom sig. Nytt jämnt möte att vänta i PPG Paints Arena och då ettan streckas upp till skyarna är tvåan en häftig värdespik att runda av kalaset med.

Kupongens kassaskåp
Boston
Något kassaskåp är det inte tal om men som kupongen är uppbyggd är Boston en lysande värdespik i en på förhand öppen tillställning i Stålstaden. Pastrnak avgör!

Varningens finger!
Rapperswil
Det går inte att blunda för värdet på Rapperswil som skrällt sig fram till en semifinal i National League. På hemmais trivs Lakers som fisken i vattnet och ska inte räknas ut mot Zug.

144 rader
1. Örebro - Växjö x2
2. Skellefteå - Rögle 2
3. Rapperswil - Zug 1x2
4. Servette - ZSC Lions 1x2
5. Aalborg - Rungsted 12
6. Washington - NY Islanders x2
7. New Jersey - Philadelphia 12
8. Pittsburgh - Boston 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto