Powerplay Tips Tisdag 30/3

Publicerad på 30 Mar 2021 - 09:06

MrHockey

MrHockey

30 Mar 2021 - 09:06

Nu kommer Hockeyettans slutspel igång och vi bjuds på ett smörgåsbord av härliga matcher. Det finns någon enstaka stor favorit, annars är det en kupong med många jämna och tuffa bataljer. Kan det vara så att en del lag gått och väntat på slutspelet? Lag som Troja/Ljungby och Huddinge har sett lite loja ut under säsongen. Kan de blixtra till nu? Det gäller att bygga “slalombanan” rätt för då kan det rassla till rejält på kontot.

Spelstopp: 17.59

POWERPLAY TIPS 30/3

1. Östersund - Huddinge 1
Jämtarna brukar bygga sitt lag bakifrån, så även i år. Det finns några välkända namn bland backarna, främst Linus Rotbakken. Han har gjort flertalet säsonger i Hockeyallsvenskan och håller hög kvalité i Hockeyettan. Problemet under säsongen har varit målskyttet. Laget gjorde bara fem mål eller fler vid två tillfällen under Allettan. Huddinge, denna talangfabrik som fostrat flera landslagsspelare, såg okej ut under Allettan, varken mer eller mindre. Det finns däremot kapacitet framåt och detta kommer bli en matchserie där det handlar om Huddinges offensiv mot Östersunds defensiv. Hemmalaget får gälla som favorit, men detta är en matchserie som kan gå hur som helst. Plita ner samtliga tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Troja/Ljungby - Teg 2
Smålänningarna har haft en ganska medioker säsong. Laget var tippade i toppen men spelet har inte alls sett så bra ut som förväntades av dem. Periodvis har Troja sett bra ut och många fans har undrat varför de inte alltid spelar så. Teg fick välja motståndare sent och hade nog helst sluppit åka till Småland. Men Umeålaget har en frejdig offensiv och gjorde tredje flest mål i den norra serien. Vi kan därför väntas oss målrika matcher. Hemmalaget är ett mer känt namn och det brukar locka till några extra streck. Nog för att Troja ska vara favoriter, men streckas de en bra bit över 55 prollar så är det värt att låta bli ettan. X2 rensar fint.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Piteå - Hudiksvall 2
Ett norrlandsmöte, de har spelat i samma serie under 2021. Hudiksvall tog fyra av sex poäng i de två matcherna som lagen spelade mot varandra. Annars var gänget från Hälsingland ett av de bättre lagen i serien, en väldigt imponerande defensiv där de sista utposterna Bosson och Tornerefelt haft en bra säsong. Speciellt Bosson som bör vara målvakten de går med in i slutspelet. Piteå är ett lag med en väldigt spetsig trupp. Mycket av ansvaret kommer ligga på Isaksson, Wrenman och Högberg för att norrbottningarna ska ta sig långt. Kan Hudiksvall hålla dessa tre herrar under kontroll så finns goda möjligheter för seger. Klarar de inte det blir det tufft. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Borlänge - Nybro 2
Hemmalaget tog sig med nöd och näppe in i slutspelet utan att behöva spela play-in. Fler gjorda mål än Kalix var anledningen. Spelmässigt har det sett sådär ut för masarna och det faktum att de släppte sin bäste spelare vid deadline har inte helt oväntat gjort laget sämre. Nybro har en av seriens bästa målvakter. Robin Johansson har gjort två säsonger i Hockeyallsvenskan och är fortfarande ung med framtiden för sig. Smålänningarna kliver in som klara favoriter i denna serie, och nog ska spelare som Borg, Galbavy och Savilahti kunna hjälpa laget vidare. Nybro är en av de största favoriterna och detta bör bli en seger. Vettig spik.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Mariestad - Dalen 2
Mariestad tog sig vidare genom att besegra Linden i Play-in. Det var aldrig något snack, västgötarna var det bättre laget och det var aldrig spännande. Nu väntar ett mycket tuffare motstånd. Laget har spelat i samma serie hela säsongen, först i den västra ettan och sedan i södra Allettan. Dalen har tagit nio av tolv poäng inbördes. Smålänningarna har sett bra ut hela säsongen, och många trodde att den svaga västra serien var anledningen till deras framgång. Men de följde upp det med en andraplats i Allettan före lag som Huddinge och Troja/Ljungby. Tvåan är en av kupongens bästa spikar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Kalix - Boden 2
Lite av ett derby, det är endast åtta mil mellan orterna och med norrländska mått så är det nästgårds. Här kliver Boden in som favoriter, lagen har mött varandra vid fyra tillfällen under säsongen. Kalix mäktade bara med nio poäng under dessa, enda segern kom i sista omgången på straffar. Spelare för spelare och lagdel för lagdel är Boden vassare. Spelare som Kontos och Kaijser är egentligen för bra för Hockeyettan och på målvaktssidan finns både Kevin Lindskoug och Victor Jonsson som håller mycket hög kvalité. Det ska vara klasskillnad mellan lagen och Boden bör kunna vända hem med två matchbollar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Mörrum - Vimmerby X
Detta bör bli en målsnål matchserie. Vimmerby var det tightaste laget defensivt tillsammans med Nybro i den södra serien. Rydén kommer få förtroendet mellan stolparna precis som under hela säsongen. Siffrorna som värmlänningen har producerat är svårt att klaga på. Smålänningarna vann tre av de fyra matcherna mellan lagen, och tog poäng i den enda förlusten. För Mörrums del är det viktigt att vara kvar i matchen så länge som möjligt och verkligen ta vara på chanserna. Detta bör bli en match av det tightare slaget, och sådana matcher kan avgöras på ett misstag. Ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Visby/Roma - Forshaga X
På Gotland ska hemmalaget försöka inleda slutspelet på bästa sätt. De besegrade Halmstad i Play-in och var bra i båda matcherna, även om segern i Halland sorteras i den orättvisa spalten. Det var en fysisk och tuff slutspelsserie och det visade gotlänningarna att de kunde bemästra. Forshaga har gjort det överraskande bra i år. De hamnade i den norra serien och väl där kom de trea. Vilket är imponerande med tanke på att truppen inte innehåller en enda spelare över 30 år. Med en hel del egna produkter. En av dem är David Söderberg som gjort en väldigt fin säsong och kommer behöva spela på sin högsta nivå om Forshaga ska ta sig långt. Detta kan gå hur som helst, ta med alla tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp!
Boden
Boden får gälla som favorit till att ta sig upp till Hockeyallsvenskan. Det är ett imponerande lagbygge de har fått ihop. Bör städa av Kalix på två matcher.

Varningens finger!
Teg
Spelmässigt har Teg varit minst lika bra som Troja/Ljungby sett över hela säsongen. Smålänningarna har inte fått sitt spel att stämma och Teg får inget bättre läge än detta.

162 rader
1. Östersund - Huddinge 1x2
2. Troja/Ljungby - Teg x2
3. Piteå - Hudiksvall 1x2
4. Borlänge - Nybro 2
5. Mariestad - Dalen 2
6. Kalix - Boden 2
7. Mörrum - Vimmerby 1x2
8. Visby/Roma - Forshaga 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto