Powerplay Tips Tisdag 4/5

Publicerad på 4 Maj 2021 - 08:13

MrHockey

MrHockey

4 Maj 2021 - 08:13

Veckans andra Powerplay består till stor del av matcher från Nordamerika då NHL och AHL tillhandahåller sju fighter. Värt att ta i beaktning är att samtliga NHL-kamper spelas i form av back-to-back då lagen möter varandra under natten mot tisdag, efter att dessa rader satts på pränt. Således får vi utgå från tidigare resultat och förutsättningar. Kupongen inleder på svensk mark där Tre Kronor jagar en ny skalp mot det norska landslaget. Häng med!

Spelstopp: 16:591. Norge - Sverige 2
Tre Kronor startade trögt mot Norge igår och det var faktiskt baggarna som tog ledningen tidigt i den första perioden. Sverige åt sig dock in i perioden och kvitterade genom Skellefteå-kedjan, som hade bra fart under skenorna genom hela matchen. Det syntes att flertalet norska spelare inte hade lirat på månader och Sverige kunde slutligen rinna ifrån och vinna med 5-2, siffror som helt klart var i underkant. Även fast norrmännen väntas komma till spel med något bättre lag under tisdagskvällen ska den blågula viktorian inte ohotad. Spika tvåan i Malmö och gå vidare.

2. Carolina - Chicago 1
Från Skåne tar vi oss hela vägen över till North Carolina och staden Raleigh där Hurricanes har sin bas. Virvelvindarna stormar mot seger i Central Division efter tre raka segrar och poäng i de tio senaste kamperna inför tisdagnattens dust. Sebastian Aho är i gryende form, finländaren ståtar med poäng sju matcher i följd och bildar en grym enhet tillsammans med landsmannen Teräväinen och ryssen Svechnikov. Chicago kan blicka tillbaka på en stark säsong trots mängder med skador på viktiga spelare, däribland kapten Jonathan Toews. Verkligheten har dock kommit ikapp Blackhawks som efter fyra raka nederlag har åtta pinnar upp till slutspelsplats. Mer än ett kryss får inte gästerna från Windy City med sig.

3. Philadelphia - Pittsburgh 2
Philadelphias miserabla säsong fortsätter, inför back-to-back-mötet har Flyers gått på pumpen tre matcher i följd mot bottenlaget New Jersey. Oskar Lindblom och company har säckat ihop totalt och är dessutom utan målman Carter Hart som är knäskadad. När det vankas derby mot värsta rivalen vill såklart inte Philly vika ner sig, men mot ett klart starkare och motiverat Pittsburgh lär inte hemmalaget räcka till. Crosby och hans pingviner nollade formstarka Capitals föregående vecka och tippas ro hem detta tämligen enkelt. Tvåan kan gott singlas i Wells Fargo Center.

4. New Jersey - Boston 1
Nästa back-to-back-möte hämtas från Newark där New Jersey välkomnar Boston till klassiska Prudential Center. Devils är långt från glansdagarna och säsongen i sin helhet är inget annat än ett fiasko. Djävlarna är dock på uppgång efter trippla segrar mot Flyers där förstakedjan med ungtupparna Hughes, Kuokkanen och Sharangovich stundtals bjöd på hockeygodis. Tuffare utmaning väntar såklart när tunga Boston kommer på besök, men värdarna har ändå vunnit fyra av de fem senaste bataljerna mot Pastrnak och company. Trevligt läge att blicka brett och jobba in hemmaknallen.

5. Buffalo - NY Islanders 2
NY Islanders säkrade en plats i slutspelet i och med 3-0-segern hemma mot rivalerna från Manhattan senast. Rangers hade inte mycket att sätta emot när firma Bailey, Nelson och Beauvillier skruvade upp tempot. Noterbart är att Varlamov höll sin andra nolla på lika många starter mot Rangers. Barry Trotz manskap ställs nu mot en opponent de brukar ha lätt för – sett till säsongens tidigare sex möten med Buffalo (inför tisdagsnattens fight) har Isles sopat isen med Sabres utan att tappa en enda poäng. Klasskillnad råder och skenar inte tvåan iväg över 70 procent kan den gott lämnas allena.

6. Vancouver - Edmonton 1
Vancouver har inte lyckats följa upp den fina fjolårssäsongen då laget kvalificerade sig för kvartsfinal. Bröderna Sedins forna klubb har dragits med mängder av skador och sjukdomar vilket såklart har bidragit till de svaga resultaten. Elias Pettersson är bland annat fortsatt out med en överkroppsskada. Connor McDavid och hans kamrater i Oilers har ett spännande slutspel att blicka fram emot samtidigt som ”McJesus” jagar sanslösa 100 poäng. Gästerna är i bättre form, men i grund och botten är det två på pappret jämbördiga lag som möts. Ta med alla tecken och jobba in ettan!

7. Hartford - Bridgeport X
I NHL:s farmarliga, American Hockey League, ska säsongen strax summeras. Endast ett fåtal omgångar återstår av grundserien och ligan har beslutat att inte genomföra något slutspel på grund av pandemin. Bridgeport spelade under måndagskvällen och slog då något överraskande tillbaka Providence med 4-3 efter straffar. Svenskarna Holmström och Timashov fanns med på isen utan att hamna poängprotokollet. Mot kvällens opponent, Hartford, har de tillresta Tigrarna fått på nosen vid sju av elva tillfällen denna säsong men samtidigt vunnit senaste två på bortais. Svårt att sia om utgången i en förväntad jämn tillställning. Helgardera.

8. Laval - Toronto Marlies 2
Vi stänger butiken i Québec med ett kanadensiskt möte från Montreal. Canadians farmarlag, Laval Rocket, har i praktiken redan vunnit Canadian Division efter en mycket stark säsong. Hemmalaget ståtar med bäst poängsnitt av samtliga AHL säsong och nog tycker svenskduon Gustav Olofsson och Lukas Vejdemo att det är surt att ej få chansen att tävla om Calder Cup i år. Marlies brukar stå upp bra mot Laval och även fast gästernas formkurva pekar nedåt spås det det bli en jämn tillställning. Skrällen till höger lockar i utgång.

Kupongens kassaskåp
Sverige
Sverige bommade flera klara lägen och hade dessutom ett par puckar i ramen, men vann trots det med klara 5-2 mot Norge. Klasskillnaden var påtaglig och även fast tvåan streckas hårt behövs endast ett tecken i Malmö Arena.

Varningens finger!
New Jersey
Devils visade upp ett fint spel i trippelsegern mot Flyers. Boston håller en betydligt högre nivå, men här vill vi ändå få med skrällettan i ett tidigt skede.

162 rader
1. Norge - Sverige 2
2. Carolina - Chicago 1x
3. Philadelphia - Pittsburgh 2
4. New Jersey - Boston 1x2
5. Buffalo - NY Islanders 2
6. Vancouver - Edmonton 1x2
7. Hartford - Bridgeport 1x2
8. Laval - Toronto Marlies 1x2I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto