Powerplay Tips Tisdag 5/4

Publicerad på 4 Apr 2022 - 17:29

MrHockey

MrHockey

4 Apr 2022 - 17:29

Tisdagens Powerplay bjuder på en rad intressanta matcher. SM-kvartsfinalerna är självklara höjdpunkter på en kupong som även innehåller bataljer från Österrike, Norge, Tyskland och USA. Resan inleds i Göteborg där Frölunda jagar tredje raka segern mot Växjö. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 18:591. Frölunda - Växjö 1

Frölunda vann rättvist Game 1 även om det blev onödigt spännande efter att Växjö, trots att man i långa stunder blev utspelade, hittade ett sätt att ta matchen till sudden. Jan Mursak blev stor sudden-hjälte i Scandinavium och i Vida Arena klev Nicklas Lasu fram som matchvinnare då kulturbäraren sköt 5-4-målet i den femte perioden. Två blytunga segrar för Roger Rönnbergs adepter och frågan är om Växjö, som dras med skador på ett gäng backar, har vad som krävs för att vända på detta. Lägg därtill att spetsforwarden Olle Lycksell klev av senast och är ett frågetecken inför tisdagens batalj. Med rådande förutsättningar kan ettan gott lämnas allena.


2. Skellefteå - Färjestad 1

Skellefteå har likt Växjö en brant uppförsbacke att ta sig upp för efter dubbla förluster mot Färjestad. Trean från grundserien gjorde en bättre match i Karlstad, men hade förtvivlat svårt med att överlista en storspelande Dominik Furch i FBK-kassen och föll med 3-4. Trots hemmaplan fick FBK lägga mycket vikt vid att freda sin målbur mot ett spetsigt SAIK. Det gjorde dock “kaffelaget” med bravur samtidigt som Mitells vargar var effektiva när lägena dök upp i motsatt riktning. Fyrtornet Victor Ejdsell vann i princip varje närkamp och fick dessutom krydda sin insats med ett mål, hans andra i denna serie. I Skellefteå kraft Arena agerar ändå värdlaget favorit och med 1X ska man kunna sitta lugnt ned i båten.


3. Red Bull Salzburg - Fehérvár 1

Vi styr kosan ned mot Alperna där det är dags för nedsläpp i den första finalen av ICE Hockey League. Red Bull Salzburg slutade överst på pallen i grundserien och har även levt upp till favoritskapet i slutspelet, minst sagt. Faktum är att “Tjurarna” ännu inte har klivit på en enda mina – med stjärnor som Raffl, Brennan och Nissner i strålande form har energidryckslaget städat av Znojmo och Vienna Capitals i raka matcher. Med en trupp innehållandes spetsforwads som Bartalis, Petan, Hári och Shaw är Fehérvár visserligen inget ängagäng, men i Mozarts hemstad slår definitivt de tillresta ungrarna ur underläge. Sund spiketta.


4. Kölner Haie - Ingolstadt X

Upp till Österrikes norra grannland, Tyskland, där Kölner Haie och Ingolstadt ska göra upp om en plats i kvartsfinal. Precis som i Sverige avgörs åttondelsfinalerna i bäst av tre fighter. Noterbart är att dessa aktörer även möttes i grundseriens avslutande omgång. Då vann Kölner med 1-0 efter sudden, två poäng som gjorde så att de så kallade “Hajarna” knep den sista slutspelsplatsen just före Augsburger. Noterbart är att det var sjunde gången dessa lag kryssade under ordinarie tid sett till de nio senaste mötena. Ny jämn och troligtvis målsnål batalj att vänta i Lanxess Arena. Alla tecken rekommenderas från start.


5. Nürnberg - Düsseldorfer 1

Düsseldorfer såg länge ut att lösa en plats bland de sex främsta lagen som garanteras en plats i kvartsfinalerna. En rad tunga skador satte dock käppar i hjulen för Victor Svensson och hans lagkamrater som rundade av grundserien med fyra raka nederlag. DEG landade istället in på en niondeplats och tvingas därmed ge sig in i en högst oviss åttondelsfinal, utan huvudtränare Harold Kreis som befinner sig hemma i Kanada på grund av ett brådskande familjeärende. På spelarfronten har skadeläget ljusnat något, men gästerna har fortsatt frågetecken för Brett Olson och Marco Nowaks medverkan. Ett mer välmående Nürnberg får utgångtipset, men säkra helst upp med övriga tecken om råd.


6. Stavanger - Sparta Sarpsborg 1

Tillbaka till nordisk mark för en norsk semifinal innan resan går vidare till Nordamerika och världens bästa hockeyliga. Sparta Sarpsborg har stått upp bra mot storfavoriten Stavanger och äntrar DNB Arena i likaläge, 2-2 i matcher. Spelmässigt har hemmahörande Oilers haft ett kraftigt övertag, i synnerhet på hemmais där de svartgula avfyrat 73 skott på mål jämfört med Sarpsborgs 30. Jake Paterson har stundtals varit omutlig i Sparta-kassen, men inte ens den kanadensiske målvakten kommer kunna stå på pall i all evighet. Precis som oddset indikerar ligger hemmasegern klart närmast till hands. Ettan kan spikas med gott samvete.


7. Florida - Toronto 1

Efter två raka matcher på resande skridsko mot New Jersey och Buffalo, som resulterade i dubbla vinster, är Florida tillbaka hemma i The Sunshine State. Divisionsettan har vunnit sju av de senaste åtta matcherna trots att lagets bästa back, Aaron Ekblad, återfinns på skadelistan. I Ekblads frånvaro har Gustav Forsling tagit ett större ansvar framåt och svarat för fem poäng (3+2) sista tre matcherna. Toronto blir en rejäl utmaning för kattdjuren, men då Leafs först och främst ska upp i ringen mot Tampa natten mot tisdag finns det en överhängande risk för trötta ben hos gästerna. Strecka från vänster och gardera efter plånbok.


8. New Jersey - NY Rangers 1

Battle of The Hudson River! Rangers skrinnar ut på isen i Prudential Center med revansch i sikte efter dubbla förluster mot Philadelphia och Islanders. Gästerna gick även på pumpen i rivalmötet mot Devils när lagen stångades på Manhattan för två veckor sedan. Rangers form är således avvikande och även fast New Jersey inte heller har rosat marknaden ska Jesper Bratt och hans rödsvarta lagkamrater inte räknas ut på förhand. ”Djävlarna” kommer inte att vika in hornen i första taget när största antagonisten står på andra sidan isen. Koppla på hela säkerhetsbältet och jobba in vänstersidan, där värdet finns.


Kupongens kassaskåp

Stavanger

Stavanger har dominerat spelmässigt i serien mot Sarpsborg även om det står 2-2 i matcher. Hemmalaget förfogar över en en betydligt bättre bredd som torde ta ut sin rätt i en lång matchserie. Ettan spikas.


Varningens finger!

New Jersey

New Jersey tenderar att lyfta sig när det vankas derby mot Rangers. Besökarna från Manhattan föll mot ett sämre Philadelphia häromdagen och går inte säkert i Newark. Bra skräll i jakt på utdelning!162 rader
1. Frölunda - Växjö 1
2. Skellefteå - Färjestad 1x
3. Salzburg - Fehérvár 1
4. Kölner Haie - Ingolstadt 1x2
5. Nürnberg - Düsseldorfer 1x2
6. Stavanger - Sarpsborg 1
7. Florida - Toronto 1x2
8. New Jersey - NY Rangers 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto