Powerplay Tips Tisdag 8/3

Publicerad på 7 Mar 2022 - 15:09

MrHockey

MrHockey

7 Mar 2022 - 15:09

SHL-matcherna duggar tätt just nu och under tisdagskvällen har vi sex spännande fighter att blicka fram emot. Samtliga tar självfallet plats på Powerplay-kupongen som dessutom bjuder på ett bottenmöte från SDHL samt en rungade toppfight i NLA. Både Leksands herrar och damer spikas medan skrällar främst ska jobbas in i Stockholm och Zürich. Missa inte analysen!


Spelstopp: 18:591. Växjö - Rögle 1

Rögle kan blicka tillbaka på en fantastisk vecka som inleddes med att skåningarna vann CHL-finalen och avslutades med en seger i seriefinalen mot Skellefteå. Däremellan monterades Oskarshamn ned på bortais. Hockeylivet leker just nu för Daniel Zaar, Anton Bengtsson och övriga stjärnor i RBK som toppar SHL-tabellen fyra poäng före Skellefteå inför de åtta återstående omgångarna. Tuff match mot Växjö väntar härnäst för Cam Abbott och company som utöver långtidsskadade Lesund även har frågetecken för Brithén, Jonsson och Tambellini. Växjö gick visserligen på pumpen mot Leksand i lördags, men dominerade den matchen rent spelmässigt och i Vida Arena ska Lakers gälla som knapp favorit. Alla tecken synas.


2. Färjestad - Örebro X

Viktiga poäng ska delas ut då endast tre poäng skiljer mellan tabellåttan Färjestad och sexan Örebro. FBK dominerade med eftertryck hemma mot Linköping, men lyckades bara få med sig en pinne sedan östgötarna visat upp ett ruskig effektivitet i powerplay. Poängplock i tre raka matcher, varav dubbla segrar mot Frölunda och Djurgården, får ändå anses vara en godkänd start för nya tränaren, Tomas Mitell. Örebro är visserligen ett utpekat hemmalag, något blott trippla trepoängare på bortais denna säsong påvisar, men kan Jhonas Enroth fortsätta rada upp omöjliga parader kan inte närkingarna räknas ut i Löfbergs Arena. Helgardera!


3. Linköping - Leksand 2

Kupongens första spik hämtas från Saab Arena där Linköping gästas av Leksand som går sin sista duell under denna fyra matchers långa roadtrip. Sex inspelade poäng av nio möjliga efter möten med Oskarshamn, Frölunda och Växjö lär ha gett dalalaget råg i ryggen i deras fortsatta jakt på en kvartsfinalplats. Patrik Zackrisson gjorde comeback senast och låg bakom två av Leksands mål (1+1) i 3-1-vinsten i Vida Arena. LIF-kaptenen, som återtog platsen som center mellan Camper och Véronneau, lär vara rejält sugen på att sänka sitt gamla lag. LHC ska upp i ringen för tredje gången på fyra dagar och såg sega ut i förlusten mot Malmö i söndags. Tvåan spikas i Östergötland trots att den streckas aningen högt.


4. Oskarshamn - Brynäs 2

Oskarshamn hade inget att säga till om hemma mot Luleå och med sju förluster sista nio darrar det rejält hos “Oket”. Tio insläppta kassar på två möten mot Luleå och Rögle hintar om att smålänningarna har stora problem i defensiven. Noel Gunler nätade för tredje matchen i rad när Brynäs tog tre blytunga poäng hemma mot Frölunda och därmed passerade LHC upp på rätt sida slutspelsstrecket. BIF har förvisso haft ruggigt svårt för Oskarshamn, men med hänsyn till värdarnas form lockar tvåan till runt 30 procent. Hela mattan rullas ut i Be-Ge Hockey Center – 1X2!


5. Skellefteå - Luleå 1

Vi styr skutan norröver och landar i Västerbotten där ett rafflande Norrlandsderby stundar i Skellefteå Kraft Arena. Det är lika på ett sett till inbördes möten mellan dessa antagonister denna säsong. Bägge lagen har vunnit respektive hemmamatch och senast Luleå gästade “Kraftverket” hade de svårt att hänga med när Möller, Pudas, Johnson och Lindström skruvade upp tempot. Robert Ohlssons manskap har förvisso blandat och gett mot slutet, men med publikens stöd i ryggen ska de svartgula hållas som favorit. Till omkring 40-45 procent är ettan en fin spik.


6. Djurgården - Timrå 2

Trots underläge med 1-3 lyckades Djurgården vända och vinna med 5-4 efter straffar. Stockholmarna hade svårt att matcha Timrås tempo under första halvan, framförallt när kedjan med Rattie, Hanzl och Lodin befann sig på isen. En Dick Axelsson på spelhumör såg dock till att Järnkaminerna kunde vända på steken med ett hattrick. Returmöte på Hovet väntar under tisdagskvällen där nerverna troligen kommer sitta utanpå tröjorna i respektive läger. Gästerna har haft bekymmer på bortais hela säsongen, men då tvåan ser ut att kunna fås till runt 25 procent i en troligtvis jämn dust ska den givetvis finnas med på ett hörn. Vi bockar i samtliga rutor.


7. Leksand - SDE Hockey 1

Från ett ångestmöte i SHL till en minst lika viktig SDHL-match där Leksand ställs mot SDE Hockey. De hemmahörande kullorna har inte lyckats motsvara förväntningarna och riskerar att behöva kvala sig kvar i högstaligan. Det ska dock sägas att de vitblå endast behöver vinna en av de återstående tre fighterna för att ta sig till slutspel. Leksand sparkade tränarparet Olsson/Blomstrand under förra veckan och här gör Alexander Bröms sin första match som ny headcoach. Det torde ge LIF välbehövlig energi inför avgörandet och i grund och botten är värdarna strået vassare än SDE som är seriens näst sämsta bortalag. Bra spiketta i Tegera Arena!


8. ZSC Lions - Rapperswil 2

PP-säcken knyts samman i schweiziska NLA där två topplag som coachas av svenska tränare ska göra upp. Stefan Hedlunds Rapperswil har gått från att vara ett bottenlag till att nu kampa om en pallplats i grundserien. Lakers slog tillbaka Bern så sent som i söndags och grejade därmed femte viktorian sett till de sex senaste bortamatcherna. ZSC Lions, som leds av Rikard Grönborg, har likt Rapperswil lagt rabarber på en topp 4-plats via en stark vårsäsong. Gästerna förfogar över en något bättre spets än Lakers, men dras samtidigt med skador på bärande spelare som Marcus Krüger och John Quenneville. Med det i åtanke är det den lågt streckade högersidan som fångar vårt intresse. X2 är ett spännande drag!


Kupongens kassaskåp

Leksand

Leksands herrar tvålade dit Växjö på bortais i lördags och ska såklart ha god chans att lösa en trepoängare i Saab Arena. Linköping har uppträtt ängsligt på sistone och fick rejält med stryk när dessa gäng senast mätte svärd. Trolig bortaseger.


Varningens finger!

Rapperswil

Rapperswil ser ut att bli lågt betrodda på kupongen trots att Stefan Hedlunds manskap är NLA:s näst bästa bortalag. Jämn match att vänta där X2 är ett läckert drag till rådande procent.162 rader
1. Växjö - Rögle 1x2
2. Färjestad - Örebro 1x2
3. Linköping - Leksand 2
4. Oskarshamn - Brynäs 1x2
5. Skellefteå - Luleå 1
6. Djurgården - Timrå 1x2
7. Leksand - SDE Hockey 1
8. ZSC Lions - Rapperswil x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto