Powerplay Tips Tisdag 9/2

Publicerad på 9 Feb 2021 - 11:20

MrHockey

MrHockey

9 Feb 2021 - 11:20

Svenskt och schweiziskt på agendan. Matcher från fyra olika ligor är i fokus och här hittas både stabila spikar och goda skrälldrag. Drabbningen med störst fokus runt denna afton går av stapeln i huvudstaden. Djurgården och Malmö fajtas i en match med massor på spel i SHL:s nedre region. Spännande värre och Rödhökarna ska ha god chans att lämna Stockholm med poäng. Nu släpper vi pucken.

Spelstopp: 18:59

POWERPLAY TIPS 9/2

1. Djurgården - Malmö X
Vi går direkt på mötet med stort M. De flesta lagen i det svenska finrummet har lite välbehövlig vila men för Malmö är det tre täta bortamatcher i rad som gäller och skåningarna börjar sin vecka med spel i Stockholm. Rödhökarna fick smaka torsk häromsistens då bottenkonkurrenten Brynäs lämnade arenan i hemstaden med alla tre poängen. Goda råd börjar bli ganska dyra för skåningarna som knappast har råd att förlora matcher på löpande band. Djurgården känns som en görbar uppgift. Värdarna vinnar numera inga matcher hemmavid. Truppen är en aning förbättrad men spelare som Josefson och Strandberg är oklara till start. Räkna med en krampaktig historia mellan två lag som värnar om den pinne lagen har från start. 1X2 känns givet.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Mora - Södertälje 1
Spännande hockeyallsvenskt möte i Dalarna härnäst. Mora imponerar stort och radar upp segrar. Fem till antalet har det blivit och Hedbergs manskap ser riktigt fina ut. Defensivt är det dock fara och färde. Kapten Nörstebö är senaste gubbe att få kasta in sin handduk. Redan tidigare har Amnér, Masuhr och lånet från Leksand, Lundqvist borta. Med andra ord gäller det för masarna att hålla sig i anfallszon så mycket det bara går. Södertälje blir ett riktigt tufft test. SSK har lånat in Rynnäs som burväktare från Linköping och finländaren har gjort flera fina matcher. På minuskontot är Matt Bailey borta. Målrikt och spännande kamp att vänta. Gaffeln (etta-tvåa) känns som väldigt passande i Smidjegrav.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Bodens HF - Teg 1
Det är knappast de sportsliga prestationerna som det talas om när det nu handlar om Boden och dess hockeylag. Trots att hemmalaget har enorma 13 raka vinster i Allettan och Ettan Norra är det konkurshotet som diskuteras. Än finns i alla fall klubben kvar och nu väntar Teg hemma i Björknäshallen. En tillställning som, om Boden-spelarna kan koncentrera sig på hockeyn, bara ska sluta på ett sätt. I fjol vann BHF samtliga tre matcher på egen is och i höstas löste klubben en lätt 4-1-skalp. Toppgubbar som Kontos, Kaijser och Kauppila kommer stänga ner gästerna och ettan kan singlas tämligen bekymmerslöst trots allt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Kalix - Piteå 2
Österut från Boden och vi hamnar i bandymetropolen Kalix. Stadens hockeylag är inte tillräckligt bra för att kunna rubba Piteå trots en meriterande skalp då Borlänge slogs tillbaka häromsistens. En match där en fin första period fällde avgörandet. Gästerna var lite av en favorit i denna norra Alletta men spelet så långt har inte varit helt perfekt ska sägas. 3-0-vinsten borta mot Östersund förra veckan följdes dock upp med en stabil 4-2-skalp mot Enköping i söndags så visst finns det förutsättningar för att Andreas Karlssons mannar ska lösa en tredje rak seger. Stannar tvåan under 60 procent är det ett tecken som gott kan lämnas allena.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Zug - EHC Biel 2
Fokus på Schweiz nu och National League. Zug hoppade tillbaka till segerspåret igen efter två raka torsk. Med besked dessutom. Tigrarna från Langnau im Emmental fick smaka på vreden från Tangnes Tjurar och innan mötet var slut stod det 9-4 på tavlan. Biel blir en tuffare opponent. Gästerna är i jättefin form och har på de tio senaste matcherna endast torskat en under ordinarie tid. Anton Gustafsson och hans lagkompisar har dessutom spelat ruggigt jämnt när det kommer till matcher mot just Zug de senaste åren. Faktum är att fem av de åtta kamperna från oktober 2019 och framåt har gått till förlängning. Räkna med ett hårt streckat hemmalag nu och då passar det såklart förträffligt att få med både kryss och tvåa tidigt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Fribourg - Bern X
Bern är sist i ligan men det är missvisande siffror som skådas. Björnarna har nämligen haft trubbel med corona vid ett par tillfällen tidigare och därmed har endast 25 matcher spelats. Siffror som går att jämföra med Fribourg som lirat 34. Gästerna kommer nyss från ett back-to-back-möte med Zürich. En vinst och en förlust känns ändå rimligt med tanke på att Zürich är ett topplag. Det är även Fribourg. Värdarna har ganska bra tryck i grejerna just nu och Viktor Stålberg är på väg mot ytterligare en poängstark säsong i alplandet. Han är dock tveksam till spel här. Det brukar bli tajta kamper lagen emellan och den senaste duellen blev dessutom målrik med hela elva puckar i nät och en 6-5-vinst till Fribourg. Högersidan kommer värdemässigt bli bra och då får vi gardera oss i jakten på större stålar.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Servette - Davos 1
Finns det intresse för att kolla hockeymatcher med mycket mål är det läge att bänka sig framför Davos fajter. De blågula gästerna har i snitt spelat matcher den här säsongen som innehåller över sju mål per match. Otroliga siffror där duon Ambühl och Corvi inte helt oväntat stått för 69 poäng tillsammans. Servette är dock i grunden ett bättre hockeylag och har framförallt varit ruskigt bra hemma. Senaste gången dessa båda herrskap möttes här vann Genève-laget med 5-2 där Omark och Tömmernes låg bakom i stort sett allt offensivt. Svensk högtidsfest även denna gång månne? Ettan ska klara sig bra ensam trots allt.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. SCL Tigers - Lugano X
Butiken stänger i Langnau im Emmental. Tigrarna från hemstaden är något skakiga och har haft en defensiv som varit ifrågasatt stundtals. Kanske inte så konstigt då värdarna släppt till hela 127 mål bakåt på 33 fajter. Lugano kommer hit med riktigt smaskig form. Besökarna har ett spännande hockeylag med flera skickliga spelare. Bland annat huserar Tim Heed i bakersta delen och framåt finns spets i Arcobello och Bödker med flera. Tvåan är trolig men kommer vad allt verkar bli stenhårt streckad. SCL har stått upp bra hemmavid i möten med Lugano tidigare och ska inte vara helt chanslösa nu. 1X ska testas tidigt och därför kör vi på en helgardering från start.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Piteå
Kalix är i grunden inte lika bra som hårt satsande Piteå. Senast lagen möttes vann gästerna med klara 5-2. Liknande att vänta nu.

Varningens finger!
Biel
Zug må leda ligan men laget har ändå svajat till en aning på slutet. Biel har vunnit tre av de fyra senaste på bortais och kan i sina bästa stunder absolut mäta sig med Tjurarna. Högersidan ska självklart ges chansen tidigt.

162 rader
1. Djurgården - Malmö 1x2
2. Mora - Södertälje 12
3. Bodens HF - Teg 1
4. Kalix - Piteå 2
5. Zug - EHC Biel 1x2
6. Fribourg - Bern 1x2
7. Servette - Davos 1
8. SCL Tigers - Lugano 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto