Powerplay Tips Tisdag 9/3

Publicerad på 9 Mar 2021 - 15:33

MrHockey

MrHockey

9 Mar 2021 - 15:33

Sju fajter från Svedala toppas med tyskt på tisdagens Powerplay. Favorit i fara hittas i Ängelholm där Rögle väntas på svettas mot ett hungrigt IKO, medan tillresta masar får förtroendet på Hovet. Häng med i jakten på åtta gröna bockar!

Spelstopp: 17:59

POWERPLAY TIPS 9/3

1. HV71 - Frölunda 2
Två av SHL:s formsvagaste sällskap ska kampera om viktiga poäng i Husqvarna Garden denna afton. HV71 skrinnar ut på den egna rinken med fem raka torsk i ryggen vilket lett till att smålänningarna nu är tabelljumbo. Som lök på laxen skadade sig nyckelforwarden Linus Fröberg på måndagens träning och är därmed ett osäkert kort. Tabelläget ser onekligen bättre ut för Frölunda som fortfarande befinner sig uppe på slutspelsplats, men fortsätter det så här för västkust-laget kan det bli det bli en en slitsam resa som väntar med åttondelsfinal istället för en direktplats i kvartsfinalen. I den avstängde kaptenen Joel Lundqvists frånvaro har gästerna inte övertygat och en jämn kamp är att vänta. Inled från höger, men täck gärna helst fullt.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Färjestad - Växjö 2
Vi beger oss vidare till Karlstad där Färjestad jagar viktiga poäng hemma i Löfbergs Arena. Pennerborns vargar huserar på den undre halvan av tabellen och med sex grundseriematcher kvar är goda råd nu dyra om en direktplats till kvartsfinalen ska kunna bärgas. Tuff uppgift väntar för värmlänningarna när formstarka Växjö kommer på besök. De tillresta Lakejerna är på gång och stärkte självförtroendet inför det kommande slutspelet med att besegra rivalerna Luleå hemma i Vida Arena, efter att trollgubben Robert Rosén som vanligt legat bakom det mesta. Trolig bortaseger att vänta och så länge tvåan håller sig kring 40-45 procent spikas den.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Rögle - Oskarshamn 2
Oskarshamn håller sig precis ovanför nedflyttningsstrecket där smålänningarna för tillfället delar poäng med Brynäs, men klarar sig än så länge på bättre målskillnad. En blytung seger kunde bärgas mot bottenkonkurrenterna Linköping efter att målman Cannata motat 28 puckar. Mot serieledarna Rögle får gästerna rättvist ta på sig rollen som underdogs, men faktum är att ängelholmarna vacklat en del den senaste tiden. Kapten Sjögren och company har endast tagit tre poäng i de tre senaste fajterna och totalt elva mål har släppts in i dessa. Gyllene läge för ett desperat IKO att skrälla i Skåne mot ett hemmalag med tankarna på det stundande slutspelet. Ettan streckas som väntat till skyarna och alla tecken åker in.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Brynäs - Linköping X
Ångestmöte deluxe väntar i “Gavlerinken” när bottenlagen Brynäs och Linköping brakar samman. Gästande Cluben är dock på gång med två raka segrar i ryggen och när slutspurten i grundserien nu stundar så talar det mesta ändå för att “Pajens” gäng kommer att klara sig kvar i högstaligan. Än finns det dock risk för degradering, och ett desperat Brynäs med Anton Rödin tillbaka i spel ska inte underskattas. För den anrika Gävle-klubben skulle spel i Hockeyallsvenskan vara en stor tragedi. Räkna med ett hemmalag som är rejält påslagna från start. Ovisst på förhand, men när värdet lägger sig tydligt till höger blir X2 melodin i Gästrikland.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Djurgården - Leksand 2
Mot huvudstaden och Hovet närmare bestämt där Djurgården gästas av Leksand. De tillresta masarna kommer stärkta från en skön seger i Gävledala-derbyt och har dessutom totalt sju segrar i de nio senaste kamperna, detta trots att stjärnan Cehlárik alltjämt hålls utanför spel. Lika harmoniskt läge råder knappast hos de hemmahörande Järnkaminerna då det nu är klart att huvudtränaren Robert Ohlsson lämnar för rivalerna Skellefteå nästa säsong, samtidigt som kaptenen Jakob Josefsson är out resten av säsongen. Stockholmarnas kräftgång fortsätter när ett frejdigt dala-lag blir numret för stora – spiktvåa!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Skellefteå - Luleå 1
SHL-sejouren avslutas i Västerbotten där det vankas derby. Det brukar bli heta matcher när Skellefteå och Luleå brakar samman och trots avsaknaden av publik blir denna fight knappast något undantag. Stålmännen från Norrbotten har efter en stark säsongsinledning upplevt en dalande formkurva och är i behov av att stärka upp ett svagt självförtroende inför det stundande slutspelet. SAIK har tvärtom vuxit under säsongen och drivs på av veteranerna Lindström och Möller, som båda kan än. Klubbledningen har dessutom varit aktiva på transfermarknaden och hämtat hem NHL-duon Melker Karlsson och Pär Lindholm, vilket lett till att värdarna tagit ett stort kliv närmare Le Mat-pokalen. Börja från vänster, även om samtliga tecken föredras.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Nybro - Karlskrona X
Hockeyfesten fortsätter i Allettan Södra där Nybro och det forna SHL-laget Karlskrona ska göra upp i Liljas Arena. Vikingarna skrinnar ut på den egna isen som serieledare men åkte oväntat på en näsknäpp mot bottenlaget Mörrum i den senaste omgången. Hockeyallsvenskan finns fortsatt i sikte för Tisells mannar och med tanke på att besökarna från Blekinge parkerar som tokjumbo i tabellen blir värdarna gigantiska favoriter på förhand. Det blev dock seger mot Vimmerby senast för Christoffer Rasch och company, som framför allt imponerade i spelet med en man mer på isen. Det här blir jämnare än vad streckprocenten antyder och med hänsyn till värdet åker 2 och X in tidigt.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Düsseldorf - Bremerhaven 1
Målgång i tyska Nordrhein-Westfalen och arenan ISS Dome närmare bestämt, där Düsseldorf huserar till vardags. I laget finns både svenskar och SHL-bekanta spelare som Victor Svensson, Ken-André Olimb och Kyle Cumiskey. DEG har upplevt kräftgång den senaste tiden och radat upp tre raka förluster, vilket leder till att de ges svalt förtroende på kupongen (under 40 procent i skrivande stund). Trots att det är tabelltvåorna Bremerhaven som står på andra sidan så hålls värdarna ändå som det skickligare sällskapet spelare för spelare. Till nuvarande procent blir ettan en läcker värdespik!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Leksand
Gänget från knäckebröds-staden ångar på mot topp 6 och kommer stärkta av en seger i Gävledala-derbyt. Ett Djurgården som det stormar kring för tillfället får därmed se upp. Fin spiktvåa på Hovet!

Varningens finger!
Oskarshamn
Även om Oskarshamn är ett bottenlag i SHL så har smålänningarna gång på gång bevisat att de aldrig kan räknas ut. Mot serieledarna Rögle väntar en tuff utmaning, men de grönklädda har inte imponerat på slutet och bortaskrällen är inte avlägsen.

162 rader
1. HV71 - Frölunda 1x2
2. Färjestad - Växjö 2
3. Rögle - Oskarshamn 1x2
4. Brynäs - Linköping x2
5. Djurgården - Leksand 2
6. Skellefteå - Luleå 1x2
7. Nybro - Karlskrona 1x2
8. Düsseldorf - Bremerhaven 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto