Powerplay Tips Torsdag 10/2

Publicerad på 9 Feb 2022 - 15:24

MrHockey

MrHockey

9 Feb 2022 - 15:24

Tre gruppspelsmatcher från OS, bland annat Tre Kronors möte med Slovakien, samt en duell i SHL mellan Leksand och Örebro ska avhandlas på den övre delen av kupongen. Därefter tar totalt fyra fajter från ICE Hockey League respektive Fjordkraft-ligan det hela i mål. Notera att samtliga kamper från de Olympiska spelen utkämpas tidigt under fredagen och framåt. Let’s go!


Spelstopp: 18:591. Sverige - Slovakien 2

Tre Kronors nästa utmanare i OS heter Slovakien. “Garpens” blågula manskap är tydliga oddsfavoriter, men slovakerna är knappast några duvungar i dessa sammanhang. Vi kommer alla ihåg hur det gick i Vancouver 2010 där Marián Gáborík och grabbarna skrällde sig vidare till en semifinal mot ett stjärnspäckat svenskt landslag och ett nytt hockeyrelaterat OS-fiasko var således ett faktum. Ingen Gáborík på isen denna gång, men väl stjärnor som Hrivík och Jurco. Vårt kära landslag går inte säkert och känslan är, dessvärre, att ett klurigt Slovakien kan skrälla precis som för tolv år sedan. Helst alla tecken.


2. Leksand - Örebro 1

Leksand och Örebro möts i torsdagens enda SHL-match. Gästerna från Närke dras med ett tungt avbräck i form av lettiske OS-spelaren Rodrigo Abols, vilket är en av orsakerna till att de rödklädda agerar underdogs i denna fajt. Dessutom har ÖHK haft problem att vinna på bortais då tre av de fyra senaste resorna slutat med förlust. Hos leksingarna har storstjärnor som Camper och Véronneau visat upp fin form den senaste tiden. Håller den i sig är LIF troliga segrare i Tegera Arena. Till 50-55 prollar är ettan en vettig spik.


3. Tjeckien - Schweiz X

Schweiz inledde de Olympiska spelen med att förlora med uddamålet mot Ryssland. Men Weber, Andrighetto och grabbarna sköt med det sagt 33 skott på mål och rutinerade Berra stod för en stabil insats mellan stolparna. Denna förmiddag väntar en något enklare uppgift för klockmakarna då ett Tjeckien som såg vilset ut mot Danmark står på andra sidan. Deras spelartrupp ser inte speciellt bra ut, frågan är om inte Schweiz dito är bättre. Känslan är att denna tillställning kan svänga åt bägge håll – rulla ut heltäckningsmattan!


4. Danmark - Ryssland 2

Gott om SHL-spelare hittas i den danska OS-truppen då bland annat Malmös backtrojka med Lauridsen-bröderna och Lassen representerar de rödvita i denna anrika turnering. Danmark har vuxit som hockeynation under 2010-talet, men att pölse-skaparna ska kunna stå upp mot Ryssland, eller ROC om man så vill, är inte speciellt troligt. Det ryska laget, som av många spås vinna Grupp B, består inte helt oväntat av idel KHL-stjärnor som i vanlig ordning gärna offrar blod, svett och tårar för moderlandet. Gör Gusev, Shipachyov och övriga björnar bara det dom ska avfärdar de danskarna utan några som helst bekymmer. Tvåan är odiskutabel.


5. Innsbruck - Villacher 2

Vi lämnar Olympiska spelen och fokuserar på klubblagsmatcher från och med nu då ICE Hockey League bjuder på dubbla dueller. Innsbruck är första anhalt där “Hajarna”, som hemmalaget kallas, gästas av tabelltvåan Villacher. Besökarna har gått som tåget i den multinationella ligan denna säsong. Det är dessutom inte bara i hemmaborgen som “Örnarna” har levererat då Anton Karlsson och company lyckats vinna tio av 19 matcher på resande skridsko, vilket innebär att de är tredje bästa bortalaget i ligan. Värdarna är inte alls på samma nivå kapacitetsmässigt och kan därmed få tufft att hänga med här. Till runt 40 procent är tvåan en suverän värdespik.


6. EC Graz - Fehérvár 1

EC Graz, med svenskarna Christian Engstrand, Simon Hjalmarsson och Carl Ackered i spelartruppen, åkte på en tuff smäll borta mot Val Pusteria senast (0-3). Men hemma i Merkur Eisstadion är “99:orna” starka då bland annat svåra motståndare som Vienna och Villacher besegrats på hemmais denna säsong. Ungerska Fehérvár må vara snäppet vassare på pappret, men går ändå inte säkert om förstafemman med Hjalmarsson i spetsen vaknat på rätt sida av sängen. Ettan agerar utgång men kan gott få sällskap av tvåan om stålar finns.


7. Sparta Sarpsborg - Storhamar 2

Två duster från norska Fjordkraft-ligaen tar det hela i mål och först ut är mötet mellan Sparta Sarpsborg och Storhamar. De sistnämnda tog en fin skalp häromsistens då serieledarna Stavanger Oilers lades på rygg. Segerorganisatör? Kaptenen och den tidigare Djurgårdsstjärnan Patrick Thoresen såklart. 38-åringen kan än och kommer troligen att utgöra ett stort hot för “Spartanerna” denna afton. Värdarna är tvåa i ligan för tillfället och ståtar med tre raka segrar, men kan trots detta inte hållas i handen. Måla tvärs över spelbrädet!


8. Grüner IL - Lillehammer 1

Grüner ligger, tillsammans med jumbon Manglerud, långt efter övriga lag i Fjordkraft-ligaen och de lilasvarta kommer mest troligt att spela i Division 1 kommande säsong. Blott fyra segrar på 33 omgångar vittnar om att hemmalaget inte platsar i högstaserien. Men senast Lillehammer stod på andra sidan, så sent som för ungefär en månad sedan, slutade det hela med en 7-5-seger för “GIL”. Förstakedjan, som leds av svenske centern Christoffer Gozzi, bjöd på show i den matchen. Trots den svaga säsongen i ryggen bör värdarna klara av att utmana om segern igen. Börja strecka vänsterifrån!


Kupongens kassaskåp

Ryssland

Ryssarna har i princip bara KHL-stjärnor i sin OS-trupp och ska kunna leka hem en seger mot ett inte alls lika konkurrenskraftigt Danmark. Våra skandinaviska grannar lämnas därmed troligen tomhänta.


Varningens finger!

Slovakien

Johan Garpenlövs Tre Kronor är återigen tydliga oddsfavoriter, men ett klurigt slovakiskt landslag kan inte räknas bort. Även om hjärtat hoppas på en blågul seger har Marek Hrivík och company det som krävs för att skrälla likt i Vancouver 2010.162 rader
1. Sverige - Slovakien 1x2
2. Leksand - Örebro 1
3. Tjeckien - Schweiz 1x2
4. Danmark - Ryssland 2
5. Innsbruck - Villacher 2
6. EC Graz - Fehérvár 12
7. Sarpsborg - Storhamar 1x2
8. Grüner IL - Lillehammer 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto